Η μεγάλη ευκαιρία του Στέφανου για ένα σπουδαίο US Open

Μπορεί να μην έχει καταφέρει να ξεπεράσει τον 3ο γύρο σε καμία από τις τέσσερις προηγούμενες συμμετοχές του στο US Open, ωστόσο αυτή τη χρονιά ο Στέφανος Τσιτσιπάς μπορεί να το πετύχει και μάλιστα να προχωρήσει ακόμα πιο βαθιά στο τελευταίο Grand Slam της σεζόν.

Ολοκληρώνοντας σχεδόν με τον καλύτερο τρόπο την προετοιμασία του για το Αμερικανικό Όπεν, ο 24χρονος πρωταθλητής μας έχει την ευκαιρία να πραγματοποιήσει ένα μεγάλο τουρνουά και η κλήρωση της

διοργάνωσης, δεν τον τρομάζει καθόλου.

Ο Τσιτσιπάς θα ξεκινήσει τη Δευτέρα (29/08) τις υποχρεώσεις του αντιμετωπίζοντας τενίστα προερχόμενο από τα προκριματικά ενώ στο 2ο γύρο θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Λορένζο Σονέγκο ή Τζόρνταν Τόμπσον.

Στον 3ο γύρο διασταυρώνεται με αξιόλογο αντίπαλο όπως είναι ο Μαξίμ Κρεσί, Νο34 στον κόσμο ο οποίος φέτος πραγματοποιεί την καλύτερη χρονιά της καριέρας του.

Εφόσον ο Τσιτσιπάς καταφέρει να περάσει για πρώτη φορά στη φάση των “16” του US Open, θα συναντήσει πιθανότατα τον Ματέο Μπερετίνι, απέναντι στον οποίον μετράει δύο νίκες σε ισάριθμες συναντήσεις. Βέβαια δεν αποκλείεται και το ραντεβού με τον Άντι Μάρει τον οποίον είχε κερδίσει στα 5 σετ στον 1ο γύρο του περσινού US Open, πριν αποκλειστεί στον 3ο γύρο από τον Κάρλος Αλκαράθ.

Πιθανότερος αντίπαλος του Στέφανου στα ημιτελικά είναι το Νο1 του ταμπλό και υπερασπιστής του τίτλου, Ντανίλ Μεντβέντεφ τον οποίον κέρδισε πρόσφατα στα ημιτελικά του Cincinnati Masters.

Φυσικά και δεν θα είναι εύκολη υπόθεση το φετινό US Open για τον Τσιτσιπά, ωστόσο είναι μέσα στις δυνατότητές του και εφόσον παρουσιάσει το σοβαρό πρόσωπο του Σινσινάτι, μπορεί να πάει πολύ βαθιά στη Νέα Υόρκη.

Το πιθανό μονοπάτι του Τσιτσιπά στο US Open

1ος γύρος: Qualifier
2ος γύρος: Σονέγκο (No63) ή Τόμπσον (Νο103)
3ος γύρος: Κρεσί (Νο34) ή Νισιόκα (Νο56)
4ος γύρος: Μπερετίνι (Νο15) ή Μάρει (Νο49)
Προημιτελικά: Ρουντ (Νο7) ή Φριτς (Νο12)
Ημιτελικά: Μεντβέντεφ (Νο1) ή Αλιασίμ (No8) ή Κύργιος (Νο26)
Τελικός: Ναδάλ (Νο3) ή Αλκαράθ (Νο4)

US OPEN MEN’S SINGLES DRAW l WOMEN’S DRAW l OOP (-7h)

The post Η μεγάλη ευκαιρία του Στέφανου για ένα σπουδαίο US Open appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα