ΡΑΦΑ ΝΑΔΑΛ, Ο ΘΡΥΛΟΣ ΤΩΝ 22 ΚΑΡΑΤΙΩΝ (vids)

18:31 5/6/2022 - Πηγή: Tennis24

Ακόμη μια σπουδαία τενιστική παράσταση έδωσε στο “Philippe Chatrier” ο Ράφα Ναδάλ.

Δυο ημέρες μετά τα 36α γενέθλιά του, ο Ισπανός κατέκτησε τον 14ο τίτλο του στο Roland Garros και έφτασε τα 22 Grand Slam τρόπαια, κερδίζοντας τον Κάσπερ Ρουντ στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης.

Τι κι αν είχε παίξει περισσότερες από 18 ώρες τένις στο τουρνουά, πριν μπει στο court για να παίξει τον 14ο τελικό του στο Παρίσι ; Τι κι αν το πόδι του, ήταν έτοιμο να

κλατάρει, λίγες ημέρες μετά τον ανησυχητικό τραυματισμό του στη Ρώμη ;

Ο Ράφα άντεξε. Έπαιξε 23 sets στην πορεία του προς τον τίτλο, κέρδισε τον 23χρονο Νορβηγό με 6-3, 6-3, 6-0 μετά από 2 ώρες και 17 λεπτά μάχης, για να γίνει ο γηραιότερος νικητής στην ιστορία του Roland Garros. Για να γράψει, ακόμη μια χρυσή σελίδα στη Βίβλο του παγκοσμίου τένις.

King of Clay x 14 @RafaelNadal remains undefeated in Paris finals, conquering Casper Ruud 6-3, 6-3, 6-0 for a 14th title#RolandGarros pic.twitter.com/GctcC17Ah8

Roland-Garros (@rolandgarros) June 5, 2022

Μετά τον απίθανο θρίαμβό του στη Μελβούρνη πριν λίγους μήνες, ο Ράφα έκανε το back to back στα φετινά Slams και συνεχίζει να προσθέτει αδιανόητα ρεκόρ στο παλμαρέ του, γιγαντώνοντας ακόμη περισσότερο τον μύθο του στον παγκόσμιο αθλητισμό.

Αύξησε ακόμη περισσότερο τη διαφορά του από τους Ρότζερ Φέντερερ και Νόβακ Τζόκοβιτς που έχουν στη συλλογή τους από 20 Major τρόπαια και συνεχίζει να είναι ανίκητος σε τελικούς στο Παρίσι, μετρώντας 14/14. Ρεκόρ, που δεν πρόκειται να σπάσει ποτέ.

Κόντρα στον Ρουντ, έκανε εντυπωσιακή εμφάνιση, έχασε μόλις έξι games, κερδίζοντας τα 11(!) τελευταία και πέτυχε την πιο πειστική νίκη του στο φετινό Γαλλικό Όπεν, εκμεταλλευόμενος και το υπερβολικό, αλλά λογικό, άγχος του… πρωτάρη σε τέτοιες περιστάσεις, Νορβηγού.

Reign on, Rafa #RolandGarros pic.twitter.com/9agaNIz4uw

Roland-Garros (@rolandgarros) June 5, 2022

Με 42/61 κερδισμένους πόντους πίσω από το σερβίς του, μόλις 18 αβίαστα λάθη και 8/16 break points ολοκλήρωσε τον τελικό του ο Ράφα, που μετέτρεψε το 6-3, 1-3, σε 6-3, 6-3, 6-0, μην αφήνοντας τον Ρουντ να πάρει… ανάσα.

Απίθανο τένις για ακόμη μια φορά από τον Ισπανό, που παρέδωσε ένα χωμάτινο masterclass στον αντίπαλό του και έβαλε πλώρη για το Calendar Year Grand Slam, βάζοντας τέλος στις φήμες που τον ήθελαν να αποσύρεται από την ενεργό δράση, αμέσως μετά τον τελικό του Παρισιού.

“Δεν ξέρω τι θα συμβεί στο μέλλον, αλλά θα συνεχίσω να παλεύω και να προσπαθώ για να αγωνίζομαι”, είπε στο τελείωμα της ομιλίας του, κατά την απονομή του τροπαίου ο Ναδάλ, ικανοποιώντας τους απανταχού fans του, που ζούσαν με την… αγωνία.

Nowhere on the court is safe #RolandGarros | @RafaelNadal pic.twitter.com/jqClIqFn12

— Roland-Garros (@rolandgarros) June 5, 2022

ROLAND GARROS MEN’S SINGLES DRAW l WOMEN’S SINGLES DRAW l OOP (-1h)

Δημήτρης Χαλιάπας

The post ΡΑΦΑ ΝΑΔΑΛ, Ο ΘΡΥΛΟΣ ΤΩΝ 22 ΚΑΡΑΤΙΩΝ (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα