Πρόβλημα των αντιπάλων η κυριαρχία μου – VIDEO

12:36 3/6/2018 - Πηγή: Tennis24
Ο Ράφαελ Ναδάλ συνεχίζει να είναι ο απόλυτος κυρίαρχος στο Παρίσι, όμως αυτό δεν είναι δικό του πρόβλημα αλλά των αντιπάλων του, οδεύοντας με μαθηματική ακρίβεια στο 11 Frenh Open της καριέρας του

Μετά τη 16η συνεχόμενη νίκη του κόντρα στον καλό του φίλο Ρισάρ Γκασκέ, σε ισάριθμες αναμετρήσεις με τον χαρισματικό Γάλλο, ο Ράφαελ Ναδάλ ετοιμάζεται να γιορτάσει τα 31α γενέθλιά του με ρεπό την Κυριακή.

Ο 32χρονος, πλέον, Ισπανός πέτυχε την 22η νίκη του σε 23 αγώνες φέτος στη χωμάτινη περίοδο και την 82η σε 84 ματς που έχει δώσει στο Ρολάν Γκαρός.

Μιλώντας για

το πως είναι να αντιμετωπίζει έναν καλό του φίλο στο γήπεδο, ο Ναδάλ είπε: “Ήταν μια έντονα συναισθηματική στιγμή, παίζοντας μαζί του σε αυτό το court. Δεν ξέρω τι σκέφτονται οι άλλοι. Ξέρω πως σκέφτομαι εγώ. Αυτό που ξέρω είναι ΄ότι μπαίνω στο γήπεδο και ξέρω ότι υπάρχει η πιθανότητα να χάσω. Μπορεί να κερδίσω αλλά μπορεί και να άσω. Δεν λέω ποτέ ότι δεν γίνεται να χάσω.

“Φυσικά έχω κερδίσει πολλά ματς και αυτό μπορεί να επηράζει τους αντιπάλους μου. Όμως, αυτό είναι δικό τους πρόβλημα. Είναι δικό τους θέμα. Δεν μπορώ να σας απαντήσω γι’αυτό. Ο Ρισάρ είναι κάποιος που εκτιμώ ιδιαίτερα. Απλά λυπάμαι που έπρεπε να τον αντιμετωπίσω ξανά εδώ. Έτσι όμως είναι το άθλημα…”

Από την πλευρά του, ο Ρισάρ Γκασκέ αναφέρθηκε στις δυσκολίες να αντιμετωπίζεις τον Ναδάλ στο χώμα, επικεντρώνοντας στο δικό του game style.

“Προσπάθησα να παίξω το παιχνίδι μου. Δεν είναι εύκολο να το κάνεις. Έβαλα τα δυνατά μου. Προσπάθησα να σερβίρω καλά αλλά το δύσκολο σε αυτή την περίπτωση είναι ότι το καλύτερό μου χτύπημα είναι το backhand και βρίσκει το forehand του Ράφα στη διαγώνιο. Είναι απλά καλύτερος από εμένα σε αυτό. Αυτό είναι το κλειδί. Γι’αυτό είναι δύσκολο να τον αντιμετωπίσω.

“Είναι δύσκολο να βρεις κάποιον σαν αυτόν να προπονηθείς. Μου πήρε πολύ χρόνο να μπω στο ματς. Δεν σου δίνει εύκολους πόντους. Ξέρεις ότι είναι πολύ δύσκολη η αποστολή σου. Η ποιότητα του forehand του είναι εντυπωσιακή. Δεν αποτελεί έκπληξη για κανέναν. Κάθε φορά που χτυπάει forehand, είναι εντυπωσιακό…”

Το 16-0 που έχει ο Ναδάλ επί του Γκασκέ, είναι το τρίτο καλύτερο ρεκόρ στην ιστορία..

Most Dominant FedEx ATP Head-To-Heads (Open Era)

PlayerOpponentH2H RecordBjorn BorgVitas Gerulaitis17-0Roger FedererMikhail Youzhny17-0Roger FedererDavid Ferrer17-0Ivan LendlTim Mayotte17-0Rafael NadalRichard Gasquet16-0Ivan LendlScott Davis16-0Ivan LendlBrad Gilbert16-0

Tη Δευτέρα (04/06) ο Ναδάλ θα αντιμετωπίσει τον 22χρονο Μαξιμιλιάν Μάρτερερ, Νο70 στον κόσμο ο οποίος παίζει το καλύτερο τένις της καριέρας του και θα δώσει για πρώτη φορά το παρόν σε 4ο γύρο Grand Slam διοργάνωσης.

“Έχει πολύ καλές προοπτικές. Έχει πολύ καλό σερβίς και forehand. Χτυπάει τη μπάλα με πολύ topspin. Είναι δυνατός και επικίνδυνος αντίπαλος” είπε ο Ράφα.

The post Πρόβλημα των αντιπάλων η κυριαρχία μου – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα