Προβάδισμα στην Ευρώπη διά χειρός Τσιτσιπά! – VIDEO

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε στις λεπτομέρειες επί του Τέιλορ Φριτζ στον τρίτο αγώνα του φετινού Laver Cup και έδωσε το προβάδισμα με 2-1 στην Ευρώπη επί του Κόσμου!

Aκόμα μία οριακή νίκη για την ομάδα της Ευρώπης στο Laver Cup!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έζησε για πρώτη φορά στην καριέρα του την ιδιαίτερη και συγκλονιστική, όπως ο ίδιος την περιέγραψε μετά το πέρας της αναμέτρησης, εμπειρία της συμμετοχής στο Laver Cup και την συνδύασε με μια δύσκολη

νίκη επί του Τέιλορ Φριτζ με 6-2, 1-6, 10-7!

Έτσι, μετά τα ματς του πρωινού προγράμματος ενώ η ομάδα της Ευρώπης κέρδισε τον Κόσμο και στον αγώνα διπλού που ακολούθησε, προηγείται με 3-1 του Κόσμου αλλά ακόμα είναι πάρα πολύ νωρίς και η κατάσταση μπορεί να αντιστραφεί τις επόμενες μέρες.

Όταν και οι νίκες θα μετράνε περισσότερους βαθμούς, δύο το Σάββατο και τρεις την Κυριακή με την ομάδα που θα φτάσει πρώτη τους 13 βαθμούς να κερδίζει τη διοργάνωση!

Ο Στέφανος, άρτι αφιχθείς από το Τατόι και τις καθόλα επιτυχημένες υποχρεώσεις του με την εθνική ομάδα, κέρδισε ένα ματς στο οποίο είδαμε δύο εκ διαμέτρου αντίθετα σετ με τον Τσιτσιπά να κάνει ό,τι θέλει τον Φριτζ στον πρώτο σετ πριν ο Αμερικανός απαντήσει αποστομωτικά κάνοντας δικό του το δεύτερο σετ με χαρακτηριστική άνεση!

Όπερ και σημαίνει ότι ο Στεφ ήταν ασταθής, ενώ όποτε άφηνε τον Φριτζ να ελέγξει τα ράλι, είχε μεγάλο πρόβλημα.

Όλα κρίθηκαν τελικά στο σούπερ tie break στο οποίο ο Στεφ είχε το προβάδισμα με 5-2 με τον Φριτζ να αντιδρά και να φτάνει το σκορ στο 7-7 πριν ο Έλληνας πρωταθλητής μαζέψει τις δυνάμεις του και κατακτήσει τους τρεις τελευταίους πόντους του αγώνα για να πάρει μία, πιθανώς, σημαντική νίκη για την Ευρώπη προϊούσας της διοργάνωσης!

“Ήταν ένα δύσκολο ματς γιατί έπαιζα με σχισμένο κορδόνι και αποφάσισα να μην διακόψω το ματς και χαλάσω τον ρυθμό! Στα τελευταία ράλι φοβόμουν ότι θα μου έβγαινε το παπούτσι! Αν μου έλεγαν πριν από δέκα χρόνια ότι θα συμμετείχα σε μία διοργάνωση με συμπαίκτες τους Φέντερερ και Ναδάλ απλά θα γέλαγα. Πλέον το ζω και είναι μία συγκλονιστική εμπειρία!” δήλωσε ο Στεφ στο τέλος του αγώνα.

Κώστας Αϊτάκης

The post Προβάδισμα στην Ευρώπη διά χειρός Τσιτσιπά! – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα