Τεράστια έκπληξη και αποκλεισμός για Σβάρτσμαν

Ο Ντιέγκο Σβάρτσμαν εμφανίστηκε κατώτερος των περιστάσεων στον τρίτο γύρο του Αυστραλιανού Όπεν και γνώρισε την απρόσμενη ήττα από τον Ασλάν Καράτσεφ με 6-3, 6-3, 6-3 σε έναν αγώνα που διήρκησε 1 ώρα και 54 λεπτά. Τα λεγόμενα του Μεντβέντεφ επιβεβαιώθηκαν, το Νο 4 της παγκόσμιας κατάταξης την προηγούμενη εβδομάδα χαρακτήρισε τον Καράτσεφ “κρυφό όπλο” της Ρωσίας. Η προπόνηση και η συναναστροφή του Ασλάν με τους συμπατριώτες του Ρούμπλεφ και Μεντβέντεφ τον έχει βοηθήσει ξεκάθαρα. Το Νο 114 στην παγκόσμια κατάταξη έθεσε εκτός συνέχειας το Νο 9.

Στο πρώτο σετ

ο Καράτσεφ πραγματοποίησε μόλις ένα Break στο σερβίς του Σβάρτσμαν, ωστόσο ο ίδιος δεν δέχθηκε κανένα εξαιτίας του πολύ καλού σέρβις του. Μπήκε αποφασισμένος να κάνει την έκπληξη, έδωσε το εκατό τοις εκατό του εαυτού του και τα κατάφερε.

Ο 28χρονος Αργεντίνος από την άλλη δεν μπορούσε να βρει τα πατήματα του, έκανε εύκολα λάθη και τα χτυπήματα του ήταν “νευρικά”. Έτσι ο 27χρονος Ρώσος τενίστας κατέκτησε με σχετική ευκολία το εναρκτήριο σετ του παιχνιδιού.

Η συνέχεια του αγώνα ήταν παρόμοια. Ο Ασλάν ήταν απόλυτος κυρίαρχος στο court, βρήκε απάντηση σε κάθε χτύπημα του Ντιέγκο και έχοντας εντυπωσιακά τρεξίματα πήρε την πολυπόθητη νίκη-πρόκριση για τους “16” του τουρνουά της Μελβούρνης, πρώτη φορά στην καριέρα του. Εκεί θα αντιμετωπίσει τον νικητή της σπουδαίας αναμέτρησης Ντένις Σαποβάλοφ – Φέλιξ-Οζέρ Αλιάσιμ.

Ο Καράτσεφ ήταν εκτός του Τοp 250 από τον Μάρτιο του περασμένου έτους, ωστόσο μετά την αναστολή του ATP Tour, λόγω της παμδημίας covid-19, o 27χρονος τενίστας κέρδισε 18 από τους 20 τελευταίους αγώνες ΑΤΡ Challenger Tour. Άξιο αναφοράς είναι πως πριν από τέσσερα χρόνια έμεινε εκτός αγωνιστικής δράσης για έξι μήνες, καθώς υπέστη τραυματισμό στο γόνατο κατά την διάρκεια της προπόνησης στην Ισπανία. Σήμερα έγινε μόλις ο πέμπτος qualifier που περνά στον τέταρτο γύρο ενός grand slam. Μετά την νίκη επί του Ντιέγκο ο Καράτσεφ θα ανέβει στο Νο 88 της κατάταξης ATP, που αποτελεί career-high για τον ίδιο.

Στο μεταξύ, στον τέταρτο γύρο του πρώτου grand slam της σεζόν πέρασε και ο Ντούσαν Λάγιοβιτς, μετά την ελεγχόμενη νίκη του επί του Πέδρο Μαρτίνεζ με 6-7 (8), 7-5, 6-1, 6-4. Στην επόμενη φάση της διοργάνωσης θα αναμετρηθεί με τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ, Νο 7 του κόσμου.



MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | OOP (+9h)

Γιάννης Μαύρος

The post Τεράστια έκπληξη και αποκλεισμός για Σβάρτσμαν appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα