Πρόεδρος WTA: “Να μην τιμωρούνται οι αθλητές για πολιτικούς λόγους”

Ο πρόεδρος της WTA Στιβ Σάιμον πήρε θέση σχετικά με τις σκέψεις για κυρώσεις στους Ρώσους παίκτες, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, μάλιστα, αποτελεί η διοίκηση του Wimbledon που εξετάζει το ενδεχόμενο απαγόρευσης συμμετοχής στο τουρνουά σε όποιον παίκτη κατάγεται από τη Ρωσία.

O Σάιμον σε συνέντευξή του στο BBC εξέφρασε την έντονη διαφωνία

του απέναντι στον αποκλεισμό των Ρώσων και των Λευκορώσων από τα τουρνουά.

“Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να φέρει το μέλλον. Αλλά μπορώ να σας πω ότι ποτέ δεν απαγορεύσαμε  σε αθλητές να συμμετέχουν στο τουρ ως αποτέλεσμα πολιτικών θέσεων που μπορεί να λάβει η εκάστοτε χώρα τους.

Οπότε θα χρειαζόταν κάτι πολύ σημαντικό για να αλλάξει αυτό, αλλά και πάλι δεν ξέρουμε πού πηγαίνει αυτή η κατάσταση”

Ωστόσο, η απόφαση θα μπορούσε να αφαιρεθεί από την αρμοδιότητα της ATP και της WTA εάν οι κυβερνήσεις αποφασίσουν να απαγορεύσουν τη συμμετοχή στους Ρώσους και Λευκορώσους αθλητές.

Για μια τέτοια κατάσταση, ο Σάιμον συνέχισε “Θα μας αναγκάσει να αλλάξουμε θέση, γιατί προφανώς πρέπει να ακολουθούμε τους κανόνες της κυβέρνησης.

Αισθάνομαι πολύ έντονα ότι και πάλι οι μεμονωμένοι αθλητές δεν πρέπει να είναι αυτοί που τιμωρούνται από τις αποφάσεις μιας αυταρχικής ηγεσίας που προφανώς κάνει τρομερά, κατακριτέα πράγματα.

Αλλά αν συμβεί αυτό, το οποίο είναι και πάλι μέρος της  συνολικής στρατηγικής για να κάνουμε τη Ρωσία και τους Ρώσους πολίτες να πληρώσουν τις συνέπειες για την απόφαση που έχει λάβει η κυβέρνησή τους, τότε δεν θα είναι κάτι που υποστηρίζουμε.

Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα απέχουν από αυτό γιατί νομίζω ότι υπάρχουν πολλά άλλα ζητήματα που το συνοδεύουν. Δεν νομίζω ότι μπορείς να επιλέξεις απλώς τους  αθλητές. Τι θα κάνουν με τους Ρώσους πρόσφυγες που έρχονται; Θα φερθούν διαφορετικά στους πρόσφυγες από τους αθλητές;

Ελπίζω ότι θα συνεχίσουμε  με τις κυρώσεις, θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να επιτύχουμε την ειρήνη, αλλά και πάλι αυτοί οι άνθρωποι είναι τα αθώα θύματα αυτού και το να απομονώνονται ως αποτέλεσμα αυτών των αποφάσεων δεν νομίζω ότι είναι δίκαιο”

Δανάη Μασκαλέρη

The post Πρόεδρος WTA: “Να μην τιμωρούνται οι αθλητές για πολιτικούς λόγους” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πρόεδρος WTA, “Να,proedros WTA, “na