Που “βαδίζει” η Σαράποβα;

Μετά τον 15μηνο αποκλεισμό της από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις και δύο μάλλον “άνοστες” σεζόν, η Μαρία Σαράποβα βαδίζει προς ένα αβέβαιο 2019…

Με τη φήμη της να έχει “σπιλωθεί” ανεπανόρθωτα από το περιστατικό “meldonium” με το οποίο τιμωρήθηκε τελικά με 15 μήνες αποχής από το άθλημα, η Μαρία Σαράποβα, εν μέσω των μπόλικων επιχειρηματικών της δραστηριοτήτων, εξακολουθεί να κάνει αυτό που αγαπά, να παίζει τένις δηλαδή.

Είναι όμως η πρωταθλήτρια που κατακτούσε πέντε Grand Slam τίτλους αλλά και 36 συνολικά

τίτλους στην καριέρα της;

Η Μάσα, από τον Απρίλιο του 2017 και μετά, όταν και επέστρεψε μετά τον αποκλεισμό της είχε να διαχειριστεί πολλά θέματα.

Από τη μία, η κατάταξή της είχε πέσει στα “τάρταρα” με συνέπεια να διεκδικεί διαρκώς wild card συμμετοχής σε τουρνουά, μια ενέργεια που επίσης στηλιτεύτηκε από συναθλήτριες που κατηγορούσαν τα τουρνουά που αποδέχονταν τις απαιτήσεις της Σαράποβα ως “θύματα” του marketing.

Από την άλλη, μετά από 15 μήνες αγωνιστικής αποχής, το παιχνίδι της δεν ήταν πια το ίδιο, ούτε και οι σωματικές αντοχές της που ανέκαθεν ήταν ένα προβληματικό κομμάτι στην καριέρα της που σημαδεύτηκε από πολλούς τραυματισμούς.

Μέσα σε όλα αυτά, δεν γινόταν και νεότερη έχοντας “πατήσει” πλέον τα τριάντα.

Όντως, η Μάσα, από την επιστροφή της και μετά το 2017 έχει κερδίσει έναν “σκάρτο” τίτλο στο Τιαντζίν το 2017 και τίποτα άλλο.

Σποραδικά, έχει πάρει κάποιες μεγάλες νίκες αλλά δεν της έχει μετουσιώσει σε ανάλογη πορεία σε τουρνουά έχοντας συνήθως αποκλειστεί στον επόμενο γύρο από λιγότερο “φημισμένες” αντιπάλους.

Παρά το γεγονός ότι βελτίωσε θεαματικά την κατάταξή της, πλέον είναι οριακά στο Τοπ30, κάτι μάλλον “λίγο” για τα δικά της στάνταρντ, ενώ οι τραυματισμοί εξακολουθούν να της “χτυπούν την πόρτα” έχοντας μπόλικες αποσύρσεις από τουρνουά όπως στο Miami, το Πεκίνο, το Τιαντζίν και τη Μόσχα στο τέλος της σεζόν.

Η επιχειρηματική της καριέρα, από την άλλη, είναι στα “πάνω” της.

Είτε με τα γλυκά “Sugarpova” είτε με την αυτοβιογραφία της “Unstoppable, my life so far” αλλά και έχοντας αποκαταστήσει τις σχέσεις με τους πολυάριθμους χορηγούς της (Head, Nike, Tag Heuer, Porsche, Evian μεταξύ άλλων), βλέπει τον τραπεζικό της λογαριασμό να παραμένει σε πολύ υψηλά επίπεδα…

Φαίνεται ότι, δίχως να έχει σταματήσει τα όνειρα για πρωταθλητισμό, είναι διατεθειμένη πλέον να συνδυάσει, τα τελευταία χρόνια της καριέρας της, το “δίπολο” παίκτρια-επιχειρηματίας.

Δεν δείχνει ότι θα πετύχει τα αποτελέσματα του παρελθόντος αλλά θέλει το τένις της ζωής της και σαν “γνήσια” μαχήτρια, θα προσπαθήσει, ίσως, να γράψει μια “τελευταία” σελίδα στην καριέρα της με κάποιον μεγάλο τίτλο.

Μπορεί να μην είναι “ασταμάτητη” όπως λέει η αυτοβιογραφία της, είναι πάντως πολυάσχολη και δεν το βάζει κάτω έχοντας ακούσει επανειλημμένα ουκ ολίγα αρνητικά σχόλια σε ποικίλους τομείς.

Κώστας Αϊτάκης

The post Που “βαδίζει” η Σαράποβα; appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα