Πόσο κρίμα ρε Μάρκο…

19:55 5/7/2018 - Πηγή: Tennis24
Ο Μάρκος Παγδατής επέδειξε τρομερό πάθος και απίστευτη αυταπάρνηση, γύρισε από 0-2 σετ τον αγώνα του κόντρα στον Κάρεν Κατσάνοβ στέλνοντας το ματς σε decider, όμως ηττήθηκε στις λεπτομέρειες από τον Ρώσο και αποχαιρέτησε το Wimbledon…

Πόσο κρίμα για αυτήν την εμφάνιση. Ο Μάρκος Παγδατής ήταν εξαιρετικός, κοίταξε στα μάτια τον Κάρεν Κατσάνοβ που είναι από τους ικανότερους τενίστες στο γρασίδι, “πάλεψε” όσο μπορούσε στα πέντε σετ,

όμως δεν κατάφερε να προκριθεί στον 3ο γύρο του Wimbledon.

Μετά από μαραθώνια “μάχη”, ο Κύπριος πρωταθλητής δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τις πολλές ευκαιρίες που του δόθηκαν στο 5ο σετ για να πάρει κεφάλι στο σκορ με μπρέικ και μοιραία είδε τον ψυχραιμότατο Ρώσο να βγαίνει νικητής στην μεταξύ τους μονομαχία.

Παγδατής και Κατσάνοβ έπαιξαν φοβερό τένις για 3 ώρες και 19 λεπτά, με το Νο40 στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ αυτήν την στιγμή, να παίρνει το εισιτήριο για τον επόμενο γύρο του τρίτου Grand Slam της χρονιάς, με 6-3, 6-4, 3-6, 6-7(4), 7-5.

Ο Μάρκος, μετά από την εξαιρετική νίκη του κόντρα στον Ντομινίκ Τιμ στον 1ο γύρο, δεν μπόρεσε να συνεχίσει νικηφόρα τις υποχρεώσεις του στην διοργάνωση και αποχαιρέτησε έτσι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Βρετανικό Major από τον 2ο γύρο.

Ο Κατσάνοβ ήταν το απόλυτο αφεντικό στην αναμέτρηση στα πρώτα δυο σετ. “Έριξε” στα σκοινιά τον Μάρκο και με ένα πολύ γρήγορο μπρέικ στο εναρκτήριο κομμάτι της αναμέτρησης(2-0) προηγήθηκε γρήγορα-γρήγορα με 1-0, “κλείνοντας” το σετ με 6-3.

Στο δεύτερο σετ, ο Παγδατής δεν έβρισκε εύκολα πόντους στο σερβίς του αντιπάλου του, με τον Ρώσο να αποδεικνύεται πολύ αξιόπιστος έχοντας τις μπάλες στα χέρια. Αν και δημιούργησε τα πρώτα τρία μπρέικ πόιντς στην αναμέτρηση από πλευράς του, ο Παγδατής δεν μπόρεσε να μείνει στην διεκδίκηση του σετ και το απόλεσε και αυτό, μένοντας πίσω με 2-0.

Όλα έδειχναν πως ο Κατσάνοβ όδευε προς μια άνετη straight-sets επικράτηση, όμως η ψυχή του Κύπριου πρωταθλητή… το έλεγε ακόμη.

Ο Μάρκος προσπάθησε να πραγματοποιήσει μια μεγαλειώδη ανατροπή, κέρδισε το τρίτο σετ της αναμέτρησης εκμεταλλευόμενος το πρώτο του μπρέικ στον αγώνα και έστειλε το ματς σε τέταρτο σετ.

Εκεί, ο Παγδατής έπαιξε εξαιρετικό τένις. Παρά τους πολλούς άσους του Ρώσου, ο Μάρκος ευτύχησε να είναι πολύ ψύχραιμος μέχρι τέλους και παίζοντας φοβερό τάι μπρέικ, δείχνοντας σπουδαία αυταπάρνηση, έστειλε το ματς σε deciding set, με τον Κατσάνοβ να είναι… έξαλλος και να την “πληρώνουν” οι ρακέτες του.

Το μομέντουμ πλέον, ήταν στην πλευρά του Παγδατή. Όμως, ως δια μαγείας και για ακόμη μια φορά, εμφάνισε τις αυτοκτονικές τάσεις του, πέταξε στα σκουπίδια την υπερπροσπάθεια που είχε καταβάλλει μέχρι τότε και τελείως άδοξα, είπε αντίο στο τουρνουά με μια πικρή ήττα.

Ο Κατσάνοβ σέρβιρε υποδειγματικά, έβγαζε… συνέχεια άσους, δεν άφηνε τον Μάρκο να πάρει κεφάλι στο σκορ ποτέ και βρήκε την κατάλληλη ευκαιρία στο 5-5, δημιούργησε διπλό μπρέικ πόιντ, έκανε το 6-5 και μετά από λίγες στιγμές τελείωσε το ματς σερβίροντας.

Πέμπτη, 5/7: 2ος γύρος Wimbledon

Khachanov (Russia) beat Baghdatis (Cyprus) 6-3, 6-4, 3-6, 6-7(4), 7-5
Fabbiano (Italy) beat Wawrinka (Switzerland) 7-6(7) 6-3 7-6(6)
Simon (France) beat Berettini (Italy) 6-3 7-6(4) 6-2
Kohlschreiber (Germany) beat Muller (Luxembourg) 7-6(6) 7-6(4) 7-6(3)
Anderson (S.Africa) beat Seppi (Italy) 6-3 6-7(5) 6-3 6-4
Tsitsipas (Greece) beat Donaldson (USA) 6-3 6-2 3-6 4-6 6-3
Ιsner (USA) beat Bemelmans (Belgium) 6-1 6-4 6-7(6) 6-7(3) 7-5
Pella (Argentina) beat Cilic (Croatia) 3-6 1-6 6-4 7-6(3) 7-5
Nadal (Spain) beat Kukushkin (Kazakstan) 6-4 6-3 6-4
Kyrgios (Australia) beat Haase (Netherlands) 6-3 6-4 7-5
Djokovic (Serbia) beat Zeballos (Argentina) 6-1 6-2 6-3

WIMBLEDON MEN’S DRAW–OOP(-2h)

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Πόσο κρίμα ρε Μάρκο… appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα