“Πολύ κουραστική η σεζόν”

Ο Ντένις Σαποφάλοφ “συντάσσεται” μαζί με την άποψη του Αλεξάντερ Ζβέρεφ για ανάγκη μείωσης της αγωνιστικής σεζόν στην ATP World Tour.

Φαντάζει οξύμωρο δύο πολύ νεαροί τενίστες όπως είναι ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ και ο Ντένις Σαποφάλοφ να παραπονιούνται πως η σεζόν στο τουρ κρατάει πάρα πολύ, ωστόσο, αυτό ακριβώς έχει συμβεί.

Την άποψη του 21χρονου Γερμανού τη γνωρίζαμε καθώς ο Ζβέρεφ έχει στηλιτεύσει τη διάρκεια των διακοπών που αφήνει η ATP στους

παίκτες που, ουσιαστικά, ανέρχεται σε δύο εβδομάδες τον χρόνο.

Ο ακόμα νεαρότερος, Σαποφάλοφ, στα 19 του, επίσης θεωρεί πως η σεζόν είναι τόσο μεγάλη που, αναπόφευκτα, θα δημιουργήσει ζητήματα εξάντλησης και τραυματισμού στους παίκτες.

Ο ίδιος ο Καναδός ολοκλήρωσε τη σεζόν στο Παρίσι και δεν πήγε στο NextGen Finals όντας εξουθενωμένος από τους αγώνες που προηγήθηκαν.

“Τα έχει πει ο Ζβέρεφ και θα το πω και εγώ. Η κατάσταση πρέπει να αλλάξει. Δεν γίνεται να προσθέτεις και άλλες εβδομάδες στο πρόγραμμα και να περιμένεις από τους παίκτες να παίξουν. Η σεζόν είναι μεγάλη και είμαστε υποχρεωμένοι να παίξουμε σε πολλά τουρνουά. Δεν είναι μόνο οι αγώνες, είναι και η κούραση από τα ταξίδια” ανέφερε ο Ντένις.

“Ακόμα και όταν δεν παίζεις αγώνες, πρέπει να προπονηθείς. Αυτό το πράγμα σε “αδειάζει” και σε οδηγεί σε τραυματισμό. Δείτε τι συνέβη με τον Ναδάλ και τον Βαβρίνκα αλλά και σε άλλους παίκτες. Το σώμα δεν γίνεται να αντέξει” κατέληξε ο “Σάπο” με την ATP πάντως να μην σκέφτεται καν το ενδεχόμενο να μειώσει τον αριθμό των διοργανώσεών της.

Κώστας Αϊτάκης

The post “Πολύ κουραστική η σεζόν” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα