Έντμπεργκ: “Ο Φέντερερ είναι οτι καλύτερο συνέβη στο τένις”

Ο Στέφαν Έντμπεργκ πέρασε ένα μεγάλο διάστημα, δύο χρόνων, στο πλευρό του Ρότζερ Φέντερερ, ως head coach του Ελβετού και είχε μεγάλη συμβολή στην εντυπωσιακή μεταμόρφωση του μαέστρου το 2014.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε, ο Έντεμπεργκ χαρακτήρισε τον Ρότζερ Φέντερερ ως ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που έχουν συμβεί ποτέ στο τένις!

“Είναι απίστευτος. Μπορεί να παίξει όλα τα στυλ παιχνιδιού

και έχει όλα τα χτυπήματα. Ακόμα προσπαθεί να βελτιωθεί και να παίξει πιο επιθετικά. Κατά τη διάρκεια της συνεργασίας μας, τον ενθάρρυνα να λύνει τα προβλήματα με πιο ορθολογικό τρόπο, ανάλογα τις καταστάσεις. Τον ήθελα πιο δημιουργικό και απρόβλεπτο με συχνότερες προωθήσεις στο φιλέ” είπε ο Έντμπεργκ που εξέφρασε την αισιοδοξία του πως ο Φέντερερ μπορεί να κερδίσει κι άλλο Major τουρνουά.

“Πιστεύω ότι μπορεί να κερδίσει κι άλλα Grand Slams, όπως απέδειξε στο Australian Open. Αν είναι fit και παίζει το καλύτερό του, έχει πάντα ελπίδες” είπε ο Έντμπεργκ αναλύοντας τις δυνατότητες του Φέντερερ.

Συνεχίζοντας την αναφορά του στον Φέντερερ, ο Έντμπεργκ κατέληξε: “Είναι ένας σπουδαίος πρεσβευτής για το τένις, μέσα και έξω απ’το court. Είναι ξεκάθαρο απ’την αγάπη των φιλάθλων στο πρόσωπό του. Ο Ρότζερ είναι ένα από τα σημαντικότερα πράγματα που συνέβησαν στο τένις. Είναι μοναδικός”

Κατά τη διάρκεια της συνεργασίας τους, ο Φέντερερ κατέκτησε 11 τίτλους, τρεις εκ των οποίων σε Masters τουρνουά. Μπορεί να μην κέρδισε κάποιο Grand Slam, ωστόσο αγωνίστηκε σε τρεις τελικούς και δύο ημιτελικούς.

The post Έντμπεργκ: “Ο Φέντερερ είναι οτι καλύτερο συνέβη στο τένις” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα