Το Wimbledon θα τιμήσει τον Φέντερερ

Ο Ρότζερ Φέντερερ αναμένεται να επιστρέψει φέτος το καλοκαίρι στο Wimbledon για να τιμηθεί από το All England Tennis Club (AELTC), με τους διοργανωτές ωστόσο να μην έχουν επιβεβαιώσει τον τρόπο με τον οποίον θα γίνει η τελετή. 

“Είναι ένας

πολύ μεγάλος πρωταθλητής. Έχουμε μια πολύ στενή σχέση και είμαι στην ευχάριστη θέση να πω ότι ο Ρότζερ θα επισκεφθεί το Wimbledon ως μέλος. Είναι ευπρόσδεκτός και ναι θα γιορτάσουμε τα επιτεύγματά του με τον κατάλληλο τρόπο”, ανέφερε ο πρόεδρος του AELTC, Ίαν Χιούιτ. 

Ο 20 φορές κάτοχος Grand Slam, ο οποίος αποσύρθηκε από την ενεργό δράση πέρσι τον Σεπτέμβριο, έδωσε τον τελευταίο αγώνα της καριέρας του (στα μονά) το 2021 στο Wimbledon κόντρα στον Χούμπερτ Χούρκατς, όπου και ηττήθηκε στα προημιτελικά. 

Ο Φέντερερ ήταν πάντα ο αγαπημένος των Βρετανών οπαδών του SW19, ενώ κατέχει και τους περισσότερους τίτλους (8) με τον τελευταίο να είναι το 2017. Κέρδισε 5 στη σειρά από το 2003 μέχρι το 2007, ενώ άλλοι τρεις τίτλοι κατακτήθηκαν το 2009, το 2012 και το 2107. 

Ο “maestro” δεν είχε ποτέ την ευκαιρία να αποχαιρετήσει το κοινό του Wimbledon καθώς ήλπιζε ότι θα επιστρέψει το 2022, αλλά δεν κατάφερε να αναρρώσει πλήρως από τον τραυματισμό του στο γόνατο. 

Ian Hewitt, presidente de AELTC, sobre #Federer: "Es un gran campeón. Tenemos una asociación muy estrecha. Estoy encantado de decir que Roger hará una visita como miembro. Es muy bienvenido en cualquier momento. Y sí, celebraremos sus logros de manera apropiada en @Wimbledon". pic.twitter.com/oUMZm87l0Z

— Sebastián Torok (@sebatorok) April 25, 2023

Το Wimbledon θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 3-16 Ιουλίου.

The post Το Wimbledon θα τιμήσει τον Φέντερερ appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα