Πιάστηκε ντοπαρισμένο το Νο99 της WTA

Η 23χρονη Βραζιλιάνα τενίστρια, Μπεατρίζ Χαντάντ Μάια, πιάστηκε θετική σε δυο(!) ελέγχους ντόπινγκ που της έγιναν τον Ιούνιο και θα τιμωρηθεί αρκετά σκληρά από την ITF…

Το πρώην Νο58 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA, που πρόσφατα απέκλεισε στον 1ο γύρο του Wimbledon την Γκαρμπίνιε Μουγκουρούθα, βρέθηκε θετικό σε δυο ελέγχους ντόπινγκ.

Η Χαντάντ Μάια, που φιγουράρει στο Νο99 του κόσμου αυτή την εβδομάδα, επιβλήθηκε σε

δυο ελέγχους ντόπινγκ στις 4 Ιουνίου, κατά τη διάρκεια του Croatia Open και τα αποτελέσματα, τα οποία έγιναν γνωστά την Τετάρτη… δεν ήταν ιδιαίτερα καλά για την ίδια.

Μάλιστα, η Μάια βρέθηκε θετική σε SARMs. Τι είναι τα SARMs ;

Είναι οι εκλεκτικοί διαμορφωτές υποδοχέα ανδρογόνου που παρουσιάζουν το ίδιο αποτέλεσμα με εκείνο των ανδρογόνων φαρμάκων, αλλά η μόνη διαφορά είναι ότι είναι πιο επιλεκτικές στη δράση τους.

Τα SARMs είναι χημικά παρόμοια με τα στεροειδή και είναι επίσης αποτελεσματικά στην αύξηση της απώλειας λίπους και της ανάπτυξης των μυών. Είναι κάτι σαν συνθετικά ναρκωτικά, τα οποία χρησιμοποιούν οι περισσότεροι διάσημοι bodybuilders του πλανήτη.

Η ITF διαρρέει πως τις επόμενες μέρες θα γίνει γνωστό το μέγεθος της απουσίας της Μάια από την ενεργό δράση. Αυτό πάντως, αναμένεται να είναι ιδιαίτερα μεγάλο.

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Πιάστηκε ντοπαρισμένο το Νο99 της WTA appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα