“Πέρυσι ένιωθα παιδί, τώρα είμαι πολύ πιο ώριμος” – VIDEO

Πολύ ενδιαφέρουσες απαντήσεις από τον Στέφανο Τσιτσιπά στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε το νικηφόρο ντεμπούτο του στο Αυστραλιανό Όπεν…

Ο Έλληνας πρωταθλητής υποστήριξε πως νιώθει πολύ πιο ώριμος σε σχέση με πέρυσι τέτοιο καιρό, όταν και είχε φτάσει στα ημιτελικά του Major της Μελβούρνης.

Ο Στέφανος φυσικά, αναφέρθηκε στις δηλώσεις του μετά τη νίκη επί του Σαλβατόρε Καρούσο και στον τρόπο με τον οποίο οι Έλληνες υποστηρικτές του στις κερκίδες, του δείχνουν την αγάπη τους προς το πρόσωπό του.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για

το ντεμπούτο του: “Έκανα τα πάντα σωστά. Επέστρεφα εξαιρετικά τη μπάλα στα σερβίς του αντιπάλου μου και έτσι βοήθησα και τον εαυτό μου να κάνει τρία μπρέικ στο εναρκτήριο σετ. Ένιωθα ασφαλής με το παιχνίδι μου και ακολούθησα πλήρως το πλάνο μου. Ένιωσα έτοιμος από την αρχή του αγώνα, είχα αυτοπεποίθηση όλες τις στιγμές στο ματς και νομίζω ήταν μια εξαιρετική πρεμιέρα. Έμαθα πράγματα από τον αγώνα μου και συνεχίζω. Ένιωσα ανακούφιση μετά τη νίκη μου και είμαι χαρούμενος που προκρίθηκα στον 2ο γύρο. Ελπίζω να ανεβάζω ακόμη περισσότερο το επίπεδο μου στη συνέχεια του τουρνουά”.

Για το πόσο έχει αλλάξει η φιλοσοφία του από την περυσινή εξαιρετική πορεία στο Αυστραλιανό Όπεν: “Σίγουρα, είμαι πιο έμπειρος σε σχέση με πέρυσι. Το 2019 ένιωθα περισσότερο σαν παιδί, που ψάχνει να βρει αυτοπεποίθηση μέσα στο court. Τώρα, αισθάνομαι πιο ώριμος και ξέρω τι κάνω. Σε σχέση με πέρυσι, είμαι πολύ πιο σίγουρος για τον εαυτό μου και δεν έχω αμφιβολίες για το επίπεδο απόδοσής μου”.

Για τους Έλληνες υποστηρικτές του στις κερκίδες: “Υπάρχουν δυο τρόποι να λάβεις την αγάπη του κόσμου από τις κερκίδες. Ο ένας είναι, όλο το γήπεδο να σε υποστηρίζει και να σε κάνει να παίζεις καλύτερα, ενώ ο άλλος, είναι ο κόσμος στο γήπεδο να μην συμπαθεί τον αντίπαλό σου και αυτό να δημιουργεί εκνευρισμό στην απέναντι πλευρά του court. Σήμερα έγινε το πρώτο.

Μου αρέσει που με υποστηρίζουν, γιατί νιώθω πιο όμορφα. Δεν καταλαβαίνω γιατί μερικές φορές υπερβάλλουν, αλλά έχει κι αυτό μια γοητεία. Το μόνο που τους ζητώ, είναι να σέβονται περισσότερο τους αντιπάλους μου. Μερικές φορές νιώθω σαν να είμαι σε γήπεδο ποδοσφαίρου και δεν μου αρέσει αυτό, γιατί κάποιες συμπεριφορές δεν αρμόζουν στο τένις. Σε γενικές γραμμές όμως, τους αγαπώ που με υποστηρίζουν με πάθος”.

Για την περυσινή πορεία του στη Μελβούρνη: “Δεν ήμουν έτοιμος να κερδίσω τον τίτλο. Ο Ναδάλ ήταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση όταν παίξαμε στα ημιτελικά και άξιζε να προκριθεί”.

AUSTRALIAN OPEN MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | OOP (+9h)

Δημήτρης Χαλιάπας

The post “Πέρυσι ένιωθα παιδί, τώρα είμαι πολύ πιο ώριμος” – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα