Φέντερερ: “Μου λείπει ο αγωνιστικός ρυθμός” – VIDEO

Ο Ρότζερ Φέντερερ, στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε τη νίκη του στον 1ο γύρο του Αυστραλιανού Όπεν, εξήγησε γιατί δεν έχει υψηλές προσδοκίες στο φετινό τουρνουά…

Ο Ελβετός “Βασιλιάς” απέκλεισε στα τρία σετ τον Στιβ Τζόνσον στην πρεμιέρα του στο πρώτο Grand Slam του 2020, όμως στις δηλώσεις του αμέσως μετά το ματς, ανέλυσε γιατί είπε πρόσφατα, πως έχει χαμηλές προσδοκίες για τη διοργάνωση.

Ο Φέντερερ, ρωτήθηκε μεταξύ άλλων και για την

ταχύτητα της μπάλας στα φετινά courts της Μελβούρνης, αλλά για τα στοιχεία που πρέπει να έχει ένας τενίστας, αν θέλει να πετύχει στο άθλημα.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το γεγονός ότι δεν έχει χάσει ποτέ του στον 1ο γύρο Grand Slam, μετά την κατάκτηση του πρώτου Major τίτλου του: “Υπάρχουν σίγουρα πολλοί λόγοι για να συμβαίνει αυτό. Αρχικά, έχω γίνει πολύ καλύτερος παίκτης από ότι ήμουν πριν χρόνια. Είμαι πιο ώριμος πλέον και διαχειρίζομαι καλύτερα τέτοιες καταστάσεις.

Το σύστημα με τους ’32’ seeds που δεν παίζουν μεταξύ τους, βοήθησε κι αυτό πολύ. Δημιούργησα επίσης, ένα στυλ παιχνιδιού που μπορώ να ελέγξω τον ρυθμό των αγώνων, όποιον αντίπαλο κι αν έχω μακριά από το Top30 και γι’ αυτό είμαι χαρούμενος που δεν χάνω ποτέ στον 1ο γύρο. Μερικές φορές δυσκολεύτηκα, αλλά χαίρομαι που κερδίζω”.

Για τον Γιανίκ Σίνερ: “Δεν τον έχω δει πάρα πολύ. Παίξαμε λίγο μαζί στη Ρώμη πέρυσι και προπονηθήκαμε επίσης στο Μονακό. Αυτό που μου αρέσει, είναι ότι έχει την ίδια ποιότητα και στις δυο πλευρές. Στο φόρχαντ και στο μπάκχαντ. Για παράδειγμα κόντρα στον Τζόνσον σήμερα, ήξερα ότι από το μπάκχαντ επιστρέφει πιο αργές μπάλες. Ο Σίνερ δεν έχει αυτό το ελάττωμα. Μπορεί να κινηθεί υπέροχα στο court και είναι σίγουρα ένα μεγάλο ταλέντο, ένα πολύ καλό παιδί και μου αρέσει που προοδεύει”.

Για τις ‘χαμηλές’ προσδοκίες του στο φετινό ΑΟ: “Δεν έχω παίξει αρκετά ματς τις τελευταίες εβδομάδες. Το 95% των παιδιών που παίζουν στο τουρνουά, έχουν αγωνιστεί ξανά μέσα στο 2020. Τώρα, έχω κι εγώ ένα ματς στα πόδια μου. Μέχρι να ξεπεράσω τον 3ο γύρο όμως, είναι δύσκολα τα πράγματα, γιατί δεν έχω ρυθμό. Σήμερα είχα το ματς στον έλεγχό μου, αλλά αυτό μπορεί να μην συμβεί μεθαύριο. Πρέπει να προσέχω σε κάθε πόντο”.

Για το αν το court στο οποίο αγωνίστηκε, ήταν πιο αργό ή πιο γρήγορο σε σχέση με πέρυσι: “Νομίζω ήταν το ίδιο. Όταν παίζουν καινούριες μπάλες, τότε είναι πραγματικά γρήγορο για ένα-δυο γκέιμς. Στη συνέχεια όμως, δεν είναι τόσο. Ανάλογα βέβαια και την ατμόσφαιρα που επικρατεί”.

Για τα στοιχεία που πρέπει να έχει ένας τενίστας, ώστε να πετύχει τους στόχους του: “Κατ’ αρχάς, πρέπει να μαθαίνει γρήγορα και εύκολα. Να καταλαβαίνει τι του λένε οι άνθρωποι γύρω του. Ακόμη και αν είναι λάθος, πρέπει να καταλαβαίνεις σωστά τα μηνύματα των συνανθρώπων σου. Αυτό, είναι ένα σημείο κλειδί για να βελτιωθείς. Επίσης, πρέπει να ρωτάς πράγματα σε αυτούς που σου μαθαίνουν, ώστε να καταλάβεις πραγματικά τι γίνεται. Πρέπει να έχεις όρεξη για δουλειά, να είσαι υπομονετικός. Πρέπει να ξέρεις να προπονείσαι και να μαθαίνεις φυσικά από τα λάθη σου, γιατί την επόμενη φορά δεν θα τα ξανακάνεις”.

Για το πόσο τον έχει βοηθήσει στο παρελθόν, η κατάκτηση του Αυστραλιανού Όπεν στην αρχή μιας σεζόν: “Όταν κερδίζεις, όλα είναι καλά. Αν φτάνεις μέχρι τουλάχιστον τα ημιτελικά, τότε είσαι μια χαρά. Έχεις ματς στα πόδια σου, έχεις πολλές προπονήσεις, έχεις νίκες, έχεις παίξει αρκετά σετ. Είναι καλό να κερδίζεις στο Αυστραλιανό Όπεν γιατί έτσι ανεβάζεις την αυτοπεποίθησή σου, αλλά και να χάσεις, δεν έγινε κάτι, διότι είναι μονάχα η αρχή της σεζόν και το πρώτο μεγάλο τουρνουά”.

AUSTRALIAN OPEN MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | OOP (+9h)

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Φέντερερ: “Μου λείπει ο αγωνιστικός ρυθμός” – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα