Πανέτοιμος για τον Ράφα ο Φέντερερ! – VIDEO

Ο Ρότζερ Φέντερερ έκαμψε τη σθεναρή αντίσταση του Κέι Νισικόρι και προκρίθηκε ξανά στα ημιτελικά του Wimbledon εκεί όπου θα τον περιμένει, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, ο Ράφα Ναδάλ!

Μέγας Φέντερερ, προκρίνεται σε ακόμα έναν ημιτελικό του Wimbledon!

Μία είδηση που περιμέναμε, βέβαια, μιας και ήταν το φαβορί της αναμέτρησης κόντρα στον Κέι Νισικόρι, ωστόσο, ο Ιάπωνας δεν του το έκανε εύκολο.

Προηγήθηκε

με σετ αιφνιδιάζοντας με τον τρόπο που μπήκε στο ματς τον Ελβετό, ενώ προέβαλε μεγάλη αντίσταση τόσο στο τρίτο όσο και στο τέταρτο σετ αλλά η ποιότητα και η “δίψα” του “Βασιλιά” να προκριθεί σε ακόμα έναν ημιτελικό στο αγαπημένο του Wimbledon ήταν πολύ μεγάλες για να “νικηθούν”…

4-6, 6-1, 6-4, 6-4 τα σετ της νίκης για τον “Μάεστρο” που θα αντιμετωπίσει τον Ραφαέλ Ναδάλ στον ημιτελικό γύρο, έντεκα ολόκληρα χρόνια από την τελευταία φορά που αναμετρήθηκαν σε αυτό ακριβώς το ίδιο γήπεδο!

Και μιλάμε για τον επικό τελικό της διοργάνωσης το 2008, ένα ματς που θεωρείται το καλύτερο όλων των εποχών στο άθλημα και το οποίο είχε κερδίσει, στο όριο, ο Ναδάλ για να κατακτήσει τον πρώτο του τίτλο στο Λονδίνο!

Ακόμα μία νίκη-ορόσημο για τον “Βασιλιά” του αθλήματος ήταν αυτή που πέτυχε κόντρα στον Νισικόρι μιας και έγινε “ξανά” κατοστάρης!

Όχι όσον αφορά στην κατάκτηση τίτλων, αυτό το έχει ήδη κάνει, αλλά έφτασε τις 100 νίκες στο Wimbledon και δεν χρειάζεται να αναφέρουμε ότι είναι ο μόνος άνθρωπος στην ιστορία του αθλήματος που το καταφέρνει…

Για να φτάσει πάντως στους “4” της διοργάνωσης, ο Φεντ πέρασε αρκετές “φουρτούνες” στον αγώνα του κόντρα στον Νισικόρι απόρροια της πολύ καλής εμφάνισης του “σαμουράι” αλλά και της δικής του αναποτελεσματικότητας και πάλι στα break point ολοκληρώνοντας το ματς με το μέτριο 4/14.

Ο Νισικόρι άρπαξε τον Φέντερερ από τον “λαιμό” με τον τρόπο που μπήκε στον προημιτελικό αιφνιδιάζοντας ξεκάθαρα τον αντίπαλό του!

Ο Ιάπωνας προηγήθηκε με 2-0 και είχε 0-40 στο σερβίς του Ελβετού για το διπλό break αλλά εκεί ο “Μαέστρος” ξύπνησε και μπήκε στον ρυθμό του ματς κρατώντας το σερβίς του και περιορίζοντας την ενδεχόμενη ζημιά.

Ο Φέντερερ βελτιώθηκε προϊόντος του πρώτου σετ, δημιούργησε τις πρώτες του ευκαιρίες για break αλλά ο Νισικόρι έβρισκε συνέχεια μεγάλα σερβίς και τρομερά χτυπήματα στα ράλι και τα έσβησε όλα.

Έκανε έτσι, δίκαια, το 1-0 και “κάλεσε” τον Φέντερερ στο να χρειαστεί να κάνει την ανατροπή ώστε να μην αποκλειστεί πρόωρα από τη φετινή διοργάνωση.

Όπως και στον πρώτο του αγώνα στο Λονδίνο, όταν έχασε το πρώτο σετ ο Φέντερερ απάντησε αποστομωτικά και “θυμωμένα”!

Με το καλύτερο του σετ στο ματς, ένα φουλ επιθετικό παιχνίδι δίχως να πατήσει “φρένο” στο ελάχιστο, ισοπέδωσε τον Νισικόρι πολύ γρήγορα στο δεύτερο και έφερε το ματς στην ισορροπία και έδωσε στον εαυτό του χώρο να “αναπνεύσει” πιο άνετα.

Ο Νισικόρι δεν τα παράτησε.

Προσπάθησε με νύχια και με δόντια να σώζει τα break point του Φέντερερ που έρχονταν πλέον με μεγάλη συχνότητα αλλά οι απειλές του στο σερβίς του Φεντ ήταν πλέον σπάνιες.

Μετά από αρκετές χαμένες ευκαιρίες, ο Ελβετός έκανε το πολύτιμο break στα μέσα του τρίτου σετ αλλά ο Νισικόρι είχε μια “χρυσή” break back ευκαιρία στο 5-4 υπέρ του Φέντερερ που όμως δεν υλοποιήθηκε.

Έγινε έτσι το 2-1 υπέρ του φαβορί της αναμέτρησης και, στο ίδιο μήκος κύματος, ο Ελβετός απόλεσε και άλλες break point ευκαιρίες πριν πάρει αυτό που άξιζε από το ματς, ένα ακόμα break δηλαδή, στο 4-4 του τέταρτου σετ που “σκότωσε” διά παντός τις όποιες ελπίδες είχε ο Ιάπωνας από τον προημιτελικό.

Κρατάει την αντίδραση μετά το χαμένο σετ αλλά και το, συνολικά, ποιοτικό ματς που έκανε ο “Βασιλιάς”, θα πρέπει να είναι πιο κυνικός όμως στις όποιες ευκαιρίες του παρουσιαστούν κόντρα στον Ναδάλ αν θέλει να είναι παρών στον μεγάλο τελικό της Κυριακής…

Τετάρτη, 10/7: Προημιτελικοί Wimbledon

Djokovic (Serbia) beat Goffin (Belgium) 6-4 6-0 6-2
Agut (Spain) beat Pella (Argentina) 7-5 6-4 3-6 6-3
Federer (Switzerland) beat Nishikori (Japan) 4-6 6-1 6-4 6-4
Nadal (Spain) beat Querrey (USA) 7-5 6-2 6-2

WIMBLEDON CHAMPIONSHIPS MEN’S DRAW | OOP (-2h)

Κώστας Αϊτάκης

The post Πανέτοιμος για τον Ράφα ο Φέντερερ! – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα