Λίγο πριν την “αιώνια” Τιτανομαχία – VIDEO

Mια νίκη μακριά από την πρώτη τους συνάντηση στο Wimbledon εδώ και 11 χρόνια, οι Ρότζερ Φέντερερ και Ράφαελ Ναδάλ

Μια ακόμη σημαντική ημέρα στο Λονδίνο, με τη διεξαγωγή των τεσσάρων προημιτελικών στο ταμπλό των ανδρών.

Μεταξύ των διαγωνιζόμενων και οι τρεις ζωντανοί Θρύλοι του αθλήματος, Ρότζερ Φέντερερ, Ράφαελ Ναδάλ και Νόβακ Τζόκοβιτς οι οποίοι έχουν κατακτήσει τα 14 από τα 16 τελευταία Wimbledon Championships, από το 2003 και μετά.

Μάλιστα,

όλος ο κόσμος περιμένει νίκη από τους Φέντερερ και Ναδάλ προκειμένου οι δύο αιώνιοι αντίζηλοι να συναντηθούν για πρώτη φορά στο ιστορικό Grand Slam, μετά τον τελικό τους το 2008 που έχει χαρακτηριστεί ως το πιο τρελό παιχνίδι στην ιστορία του αθλήματος.

Ξεκινώντας από το πρόγραμμα στο Center Court του All England Club, ο Νόβακ Τζόκοβιτς “σφράγισε” το εισιτήριό του για τα ημιτελικά, κάνοντας υπέροχη εμφάνιση κόντρα στον Νταβίντ Γκοφάν.

Ο οκτώ φορές πρωταθλητής της διοργάνωσης (2003-07, 2009, 2012, 2017), Ρότζερ Φέντερερ θα τεθεί αντιμέτωπος με τον Κέι Νισικόρι, στην 11η συνάντηση των δύο ανδρών στο tour αλλά μόλις στη 2η στο γρασίδι, αμέσως μετά τον αγώνα του Νόλε.

Ο 37χρονος Ελβετός (σε ένα μήνα κλείνει τα 38), βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση συντρίβοντας κάθε αντίπαλο στο αγαπημένο του χορτάρι, όμως απέναντι στον Ιάπωνα θα πρέπει να δείξει τη δέουσα προσοχή.

“Πιστεύω θα είναι δύσκολο. Έρχεται στα προημιτελικά με μεγάλη ενέργεια. Πιστεύω είναι έτοιμος. Είμαι μεγάλος θαυμαστής του παιχνιδιού του. Έχει ένα από τα καλύτερα backhand στο άθλημα και οι επιστροφές του είναι εξαιρετικές. Πάντα πίστευα ότι είναι σπουδαίο ταλέντο. Ξέρω τι να περιμένω” δήλωσε ο Φέντερερ ενόψει της αναμέτρησης.

Από την άλλη, ο Νισικόρι ξέρει επίσης τι να περιμένει από το ματς: “Ξέρω ότι πρέπει να παίξω πολύ καλό τένις για να κερδίσω τον Ρότζερ που είναι ο καλύτερος στον κόσμο στο χορτάρι. Είναι δύσκολο αλλά νιώθω αυτοπεποίθηση. Παίζω καλό τένις και χαίρομαι που τον αντιμετωπίζω τώρα γιατί βρίσκομαι σε καλή φόρμα”

Στο Court One, ο Ράφαελ Ναδάλ θα αγωνιστεί δεύτερος (17:00GR) με αντίπαλο τον πρώην ημιφιναλίστ της διοργάνωσης (2017), Σαμ Κουέρι που επιβεβαιώνει πόσο επικίνδυνος αντίπαλος είναι στο χορτάρι και αυτή θα είναι η πρώτη τους συνάντηση στην πράσινη επιφάνεια.

Ο 33χρονος Ισπανός, τρέχει ένα σερί 16 νικηφόρων αγώνων, προερχόμενος από τους τίτλους σε Ρώμη και Παρίσι ενώ το γεγονός ότι δεν έπαιξε σε κάποιο τουρνουά προετοιμασίας στο χόρτο, δεν φαίνεται να τον έχει επηρεάσει.

Παίζει εντυπωσιακό τένις στο Wimbledon και δεν έχει χάσει ποτέ σε προημιτελική φάση του Championships (6-0) ενώ το σερβίς του δείχνει “άσπαστο”.

“Όταν παίζει καλά, είναι πολύ επικίνδυνος σε όλες τις επιφάνειες. Αλλά σίγουρα στα γρήγορα courts έχει πλεονέκτημα με το μεγάλο σερβίς και το επιθετικό του παιχνίδι” είπε ο Ναδάλ που μετράει τέσσερις νίκες σε πέντε αγώνες με τον Big Sam.

Από την πλευρά του, ο 31χρονος Αμερικανός που έχει κερδίσει τον Τζόκοβιτς στον 3ο γύρο του Wimbledon 2016 και τον Μάρει στα προημιτελικά του Wimbledon 2017, γνωρίζει πως πρέπει να σερβίρει πολύ καλά για να έχει ελπίδες απέναντι στον Ράφα.

“Δεν τον έχω αντιμετωπίσει ξανά εδώ. Ειναι η λιγότερο αγαπημένη του επιφάνεια στα Grand Slam. Θα είναι δύσκολο ματς. Πρέπει να σερβίρω εκπληκτικά καλά και να εκμεταλλευτώ κάθε ευκαιρία” είπε ο Κουέρι.

Στο πρώτο ματς του Court One (15:00GR), Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγκουτ και Γκουίντο Πέγια θα κυνηγήσουν τον πρώτο τους ημιτελικό σε Grand Slam, με τον Ισπανό να έχει κερδίσει και τα δύο προηγούμενα ραντεβού τους στο tour.

Αναλυτικά το πρόγραμμα στα δύο κεντρικά court

CENTRE COURT (ώρα έναρξης 15:00 GR)
1-Novak Djokovic (Serbia) v 21-David Goffin (Belgium)
8-Kei Nishikori (Japan) v 2-Roger Federer (Switzerland)

COURT ONE (ώρα έναρξης 15:00 GR)
26-Guido Pella (Argentina) v 23-Roberto Bautista Agut (Spain)
Sam Querrey (U.S.) v 3-Rafa Nadal (Spain)

WIMBLEDON CHAMPIONSHIPS MEN’S DRAW | OOP (-2h)

The post Λίγο πριν την “αιώνια” Τιτανομαχία – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα