Ο Νίντζα απειλεί τον Στέφανο και ο Ρότζερ τον Ράφα

Οι ανακατατάξεις που περιμένουμε στην παγκόσμια κατάταξη μετά το τέλος του Wimbledon

Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία του τρίτου Grand Slam της σεζόν και έχει ενδιαφέρον να ρίξουμε μια ματιά στη Live εξέλιξη της κατάταξης της ATP, πριν τη διεξαγωγή των τεσσάρων προημιτελικών Τζόκοβιτς-Γκοφάν, Φέντερερ-Νισικόρι, Ναδάλ-Κουέρι και Πέγια-Μπαουτίστα.

Δεδομένο είναι ότι ο Νόβακ Τζόκοβιτς δεν κινδυνεύει να χάσει την 1η θέση της κατάταξης

καθώς ναι μεν υπερασπίζεται 2000 πόντους από την περσινή κατάκτηση, ωστόσο έχει μεγάλη διαφορά από τον Ράφα.

Στο χειρότερο σενάριο για τον Σέρβο, να χάσει σήμερα και ο Ναδάλ να πάρει το τρόπαιο, η διαφορά τους θα είναι στους 1,550 βαθμούς.

Αυτός που κινδυνεύει να χάσει τη θέση του, είναι ο Ναδάλ ο οποίος δέχεται πίεση απ’τον Φέντερερ, για τη 2η θέση της βαθμολογίας. Αυτή τη στιγμή, ο Ισπανός έχει 7,585 πόντους και ο Φέντερερ 6,620.

Ο Ναδάλ εξασφαλίζει τη 2η θέση μόνο αν πάει τελικό στο Wimbledon (ή ο Φέντερερ δεν πάρει τον τίτλο).

Αν ο Φέντερερ κατακτήσει τον τίτλο στο Λονδίνο και ο Ναδάλ χάσει πριν τον τελικό, τότε ο Ελβετός επιστρέφει στο Νο2 του κόσμου!

Μεγάλη μάχη και για το Νο6, με τον Στέφανο Τσιτσιπά να προηγείται μόλις 5 βαθμούς του Κέι Νισικόρι και γίνεται εύκολα αντιληπτό πως αν ο Ιάπωνας κάνει την έκπληξη και αποκλείσει σήμερα τον Φέντερερ, τότε θα ξεπεράσει και τον Τσιτσιπά αλλά και τον Ζβέρεφ στην 5η θέση.

Επίσης βέβαιο είναι πως οι Κάρεν Κατσάνοφ, Φάμπιο Φονίνι και Ντανίλ Μεντβέντεφ που έχουν αποκλειστεί από τη συνέχεια, θα καταλάβουν την 8η, 9η και 10η θέση της κατάταξης αντίστοιχα, σημειώνοντας νέα ρεκόρ καριέρας.

Live ATP Rankings (πόντοι, μεταβολή)

Νόβακ Τζόκοβιτς 10,775 (-)Ράφαελ Ναδάλ 7,585 (-)Ρότζερ Φέντερερ 6,620 (-)Ντόμινικ Τιμ 4,595 (-)Αλεξάντερ Ζβέρεφ 4,325 (-)Στέφανος Τσιτσιπάς 4,045 (-)Κέι Νισικόρι 4,040 (-)Κάρεν Κατσάνοφ 2,890 (+1)Φάμπιο Φονίνι 2,785 (+1)Ντανίλ Μεντβέντεφ 2,625 (+1)

The post Ο Νίντζα απειλεί τον Στέφανο και ο Ρότζερ τον Ράφα appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα