Πανάτα: “Δεν είναι απαραίτητος αυτός ο φανατισμός για τον Σίνερ”

13:43 4/4/2024 - Πηγή: Tennis24

Με την είσοδο του 2024 όλος ο τενιστικός πλανήτης μιλάει για τον Γιάνικ Σίνερ. Μετά την κατάκτηση του Australian Open, του τίτλου στο 500άρι τουρνουά στο Ρότερνταμ, αλλά και του Miami Open την περασμένη εβδομάδα, όλα τα ΜΜΕ, αλλά και οι φαν του αθλήματος μιλούν για τον Ιταλό. 

Σύμφωνα με τον Αντριάνο Πανάτα, πρώην Νο4 του κόσμου και πρωταθλητή του Roland Garros

το 1976, ο κίνδυνος στο να χάσει την συγκέντρωση του ο 22χρονος συμπατριώτης του είναι αρκετά μεγάλος. 

“Στην Ιταλία έχουμε πλέον έναν πρωταθλητή που μας έχει συνηθίσει στα πολύ καλά αποτελέσματα. Είναι φυσιολογικό να βγαίνουν τώρα όλοι οι πρώην παίκτες να σχολιάζουν, τα ΜΜΕ να αναφέρουν συνέχεια το όνομά του, αν και κάποιες φορές νιώθω ότι δημιουργείται ένας υπερβολικός φανατισμό γύρω από τον Γιάνικ. Ειλικρινά δεν νομίζω ότι είναι απαραίτητο.”, είπε ο Πανάτα.

“Στο Μαϊάμι κέρδισε τόσο πειστικά που ήταν σχεδόν ανησυχητικό. Ήταν τόσο σταθερός σε κάθε αγώνα έχοντας τόσο δυνατά χτυπήματα απέναντι σε κάθε αντίπαλο, όπως και στον τελικό όπου ο Ντιμιτρόφ δεν μπορούσε να τον ακολουθήσει. Η αλήθεια είναι ότι παρακολουθώντας αυτό το παιχνίδι δεν μπορούσα να σκεφτώ με ποιο τρόπο θα μπορούσε να τον σταματήσει ο Βούλγαρος.”

Όσο για το που μπορεί να φτάσει ο Σίνερ στη χωμάτινη σεζόν, ο Πανέτα είπε: “Γνωρίζουμε όλοι ότι προτιμάει τα γρήγορα courts, αλλά αν παίξει όπως παίζει τους προηγούμενους μήνες νομίζει ότι θα μπορούσε να κερδίσει σε οποιαδήποτε επιφάνεια, είτε είναι γρασίδι, είτε…ξύλο.”

Ενώ για το ποιος θα είναι ο κύριος ανταγωνιστής του, ο Πανέτα ήταν ξεκάθαρος: “Για μένα ο Αλκαράθ θα είναι ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές του 2024. Δεν νομίζω ότι ο Νόβακ θα μπορέσει να πρωταγωνιστήσει φέτος. Αυτή είναι η γνώμη μου. Μακροπρόθεσμα θα δούμε τον Κάρλος να…επανεμφανίζεται και στην πραγματικότητα μαζί με τον Σίνερ θα είναι οι δύο μεγάλοι ανταγωνιστές στο Tour καταλαμβάνοντας το χώρο που είχαν κάποτε οι Φέντερερ και Ναδάλ.”

The post Πανάτα: “Δεν είναι απαραίτητος αυτός ο φανατισμός για τον Σίνερ” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα