Πάει ως Νο2 στο Λονδίνο

Ο τίτλος στο Χάλε, δίνει στον Φέντερερ τη δυνατότητα να αποφύγει τον Τζόκοβιτς πριν τον τελικό στο Wimbledon

Με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις θα πάει στο Λονδίνο ο Ρότζερ Φέντερερ, για το αγαπημένο του Grand Slam.

Ο 37χρονος πανηγύρισε τον 102ο τίτλο της καριέρας του, 10ο στο Χάλε και 19ο συνολικά σε χορτάρινη επιφάνεια, δείχνοντας ότι και φέτος θα διεκδικήσει με πολλές αξιώσεις έναν ακόμη τίτλο και στο Wimbledon.

Πέρα από τη θετική ψυχολογία,

ο Φέντερερ θα έχει και ένα ακόμη πλεονέκτημα στην προσπάθεια για τον 9ο τίτλο του στο Λονδρέζικο Major και αυτό δεν είναι άλλο από την τοποθέτησή του ως Νο2 του ταμπλό στο Wimby.

Το θρυλικό Major έχει διαφορετική φιλοσοφία, σε σχέση με τα υπόλοιπα Grand Slam, όσον αφορά την κατάρτιση των βαθμολογούμενων τενιστών στο ταμπλό.

Το Wimbledon υπολογίζει την κατάταξη της ATP μέχρι τις 24 Ιουνίου και προσθέτει το 100% των πόντων στο γρασίδι τους τελευταίους 12 μήνες και το 75% των χορτάρινων πόντων, 12 μήνες πριν από αυτό.

Έτσι, ο Φέντερερ θα πάει ως Νο2 του ταμπλό στα seedings που θα ανακοινωθούν σύντομα από το Wimbledon, αφήνοντας στην 3η θέση τον Ράφαελ Ναδάλ, παρότι ο Ισπανός προηγείται με διαφορά 1,300 πόντων στην κατάταξη της ATP.

Αυτό σημαίνει ότι ο Φέντερερ θα αποφύγει τον τέσσερις φορές πρωταθλητή στο Λονδίνο και υπερασπιστή του τίτλου, Νόβακ Τζόκοβιτς πριν τον τελικό ενώ έχει 50-50% για να κληρωθεί στο ίδιο ταμπλό με τον Ναδάλ.

H κλήρωση του κυρίως ταμπλό στο Wimbledon 2019 θα πραγματοποιηθεί στις 28 Ιουνίου ενώ το τουρνουά ξεκινάει την 1η Ιουλίου.

The post Πάει ως Νο2 στο Λονδίνο appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα