“Ωμή” δήλωση Στέφανου: ο Αλιασίμ είναι καλύτερος από μένα!

Υποψηφιότητα για τις καλύτερες δηλώσεις της σεζόν έβαλε ο Στέφανος Τσιτσιπάς που με “ωμή” ειλικρίνεια υποκλίθηκε στην ανωτερότητα του Φίλιξ Οζέρ-Αλιασίμ τονίζοντας πως πρέπει να κάνει ακόμα μεγάλη προσπάθεια για να μπορέσει να τον κερδίσει!

“Σπάνιες” δηλώσεις για έναν τενίστα μόλις 20 ετών έκανε ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Η πέμπτη σερί ήττα του από τον Φίλιξ Οζέρ-Αλιασίμ ώθησε τον Στέφανο σε μια ευρεία αυτοκριτική αλλά και παραδοχή της κατάστασης

ότι, αυτή τη στιγμή, ο Καναδός είναι καλύτερος από αυτόν!

“”Είναι ο δυσκολότερος παίκτης που έχω αντιμετωπίσει και θα χρειαστώ ακόμα μια-δυο ευκαιρίες για να καταφέρω να τον νικήσω. Είναι πολύ δύσκολο διότι έχει από τις καλύτερες επιστροφές στο Τour. Έχει πολύ ισχυρό και ακριβές σερβίς, που είναι δύσκολο να διαβάσεις. Και είναι πολύ γρήγορος, είναι πολύ σπάνιο να τα συνδυάζεις όλα αυτά. Μεγάλο backhand, μεγάλο forehand”

“Δεν μπορείς να κάνεις πολλά όταν τον αντιμετωπίζεις, είναι σταθερός παντού. Με ανησυχεί που θα παλέψω μαζί του για τίτλους, είναι στενάχωρο που είναι καλύτερος από εμένα. Πρέπει να αποδεχτώ ότι είναι καλύτερος. Μπορεί να μην τον νικήσω ποτέ, ίσως πρέπει να περιμένω κάποια χρόνια για να έχω την ευκαιρία”.

“Αν όχι, εντάξει. Αν ναι, θα είναι φανταστικό. Υπόσχομαι να δώσω 10.000 ευρώ σε φιλανθρωπία για αυτή τη νίκη. Νομίζω ότι μπορεί να κερδίσει Grand Slam. Με έχει νικήσει όλες τις φορές που έχουμε αναμετρηθεί. Εγώ τον νίκησα μόνο σε διπλό, αλλά αυτό δεν το μετράω. Έχει το πλήρες πακέτο και είμαι σίγουρος ότι αν έχει την ευκαιρία να παίξει με Ναδάλ, Τζόκοβιτς, Φέντερερ, θα τους νικήσει. Και δεν θα εκπλαγώ. Σίγουρα θα τον δούμε στο Top-5. Αν όχι φέτος, τότε του χρόνου”.

Είναι εμφανές ότι, για τον Στέφανο, ο Αλιασίμ είναι το next big thing του παγκόσμιου τένις και η “υπόκλιση” που κάνει σε έναν μεγάλο του αντίζηλο στο μέλλον είναι άξια συγχαρητηρίων.

Ωστόσο, ίσως παραμένει κάπως αυστηρός με τον εαυτό καθώς πιθανώς το match-up με τον Καναδό δεν τον βολεύει μέχρι στιγμής αλλά αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι ο Αλιασίμ είναι καλύτερος τενίστας από τον Στέφανο…

Εδώ είμαστε και έχουμε όλο το μέλλον μπροστά μας να απολαύσουμε αυτούς τους δύο εκπληκτικούς παίκτες της νέας γενιάς!

Κώστας Αϊτάκης

The post “Ωμή” δήλωση Στέφανου: ο Αλιασίμ είναι καλύτερος από μένα! appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα