Εγκατέλειψε ο Νισικόρι, στα ημιτελικά ο Νόλε – VIDEO

Ο Κέι Νισικόρι δεν άντεξε την πίεση του Νόβακ Τζόκοβιτς, σε συνδυασμό με το πρόβλημα τραυματισμού του στον μηρό του δεξιού του ποδιού και μοιραία εγκατέλειψε τον προημιτελικό, δίνοντας την πρόκριση στον Σέρβο μετά από ενάμιση σετ…

Πιο ξεκούραστα από όσο φανταζόταν, ο Νόβακ Τζόκοβιτς πήρε την πρόκριση σήμερα για τα ημιτελικά του Αυστραλιανού Όπεν. Ούτε δυο σετ χρειάστηκε το Νο1 στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ, για να αναγκάσει τον Κέι Νισικόρι να εγκαταλείψει με πόνους στο πόδι.

Ο

Σέρβος πρωταθλητής επικράτησε με 6-1, 4-1 ret. μετά από 49 λεπτά αγώνα, με τον Ιάπωνα να φεύγει πικραμένος από τη Rod Laver Arena, αφού δεν κατάφερε να δώσει την μάχη που ο ίδιος θα ήθελε απέναντι στον Νόλε.

Επόμενος αντίπαλος του Τζόκοβιτς, ο Λούκας Πούιγ που νωρίτερα απέκλεισε τον Μίλος Ράονιτς με νίκη στα τέσσερα σετ και προκρίθηκε για παρθενική του φορά σε ημιτελικό Grand Slam διοργάνωσης. Ο Σέρβος από την πλευρά του, θα παίξει στην “4αδα” ενός Major για 34η φορά!

Ο Τζόκοβιτς ξεκίνησε φουριόζος το παιχνίδι απέναντι στον Νισικόρι. Αν και φαινόταν πως ο Ιάπωνας δεν βρισκόταν στην καλύτερή του κατάσταση, η απόδοση του Νόλε κυμαινόταν σε υψηλά στάνταρ, πράγμα που έκανε το πρόβλημα στο πόδι του Νο8 του ταμπλό να φαίνεται ακόμη πιο σημαντικό.

Ο Νισικόρι δυσκολευόταν να τρέξει σε ράλι, δεν πατούσε καλά, και ο Σέρβος το εκμεταλλεύτηκε παίρνοντας από νωρίς προβάδισμα με μπρέικ (2-0). Ο Τζόκοβιτς μεγιστοποίησε το προβάδισμά του λίγα λεπτά αργότερα με το δεύτερο μπρέικ του στο ματς (5-1) και έκλεισε το πρώτο σετ σερβίροντας επιτυχημένα, για το 6-1.

Από εκείνη τη στιγμή και έπειτα φαινόταν πως ο Νισικόρι πιθανότατα δεν θα αντέξει για πολύ ακόμη στο court. Αφού πήρε το ιατρικό τάιμ-άουτ που δικαιούταν, και το πόδι του δέθηκε από τον γιατρό του, συνεχίστηκε η αναμέτρηση.

Όμως, το πρόβλημά του δεν ήταν τόσο απλό για να περάσει με ένα απλό δέσιμο. Ο Νισικόρι πονούσε, δεν μπορούσε να ακολουθήσει τον ρυθμό του Νόλε που έκανε πάρτι με τις δυνατές επιστροφές του και έτσι, αφού έμεινε πίσω με δυο μπρέικ και στο δεύτερο κομμάτι του αγώνα (4-1), εγκατέλειψε την αναμέτρηση.

Πρόκριση για τον σαφώς πιο ξεκούραστο Τζόκοβιτς, που είχε παίξει μέχρι σήμερα, τέσσερις ώρες λιγότερο τένις από τον Νισικόρι, ο οποίος ερχόταν από μια μονομαχία πέντε(!) ωρών κόντρα στον Καρένιο Μπούστα, κι από 3/4 πεντάσετα παιχνίδια στο Αυστραλιανό Όπεν!

Φυσικά, τα παραπάνω λειτούργησαν αρνητικά για τον ίδιο, που αποχαιρέτησε το πρώτο Grand Slam της χρονιάς με άσχημο τρόπο, αποκομίζοντας έναν τραυματισμό στο δεξί πόδι, και έχοντας στην πλάτη του 15(!) ώρες καθαρού τένις μετά από μόλις πέντε ματς.

ΑUSTRALIAN OPEN MEN’S DRAW | OOP (+9h)

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Εγκατέλειψε ο Νισικόρι, στα ημιτελικά ο Νόλε – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα