Οι τραυματισμοί σε επηρεάζουν πολύ

20:32 9/3/2018 - Πηγή: Tennis24
Ο σπουδαίος Ράφαελ Ναδάλ, σε μια αποκαλυπτική συνέντευξή του στο ESPN, μίλησε για τους τραυματισμούς που είχε και συνεχίζει να έχει κατά την διάρκεια της καριέρας του…

Δεν είναι λίγες οι φορές, που οι τραυματισμοί έχουν χτυπήσει την πόρτα του Ράφαελ Ναδάλ. Ο Ισπανός έχει ταλαιπωρηθεί όσο λίγοι top τενίστες κατά την διάρκεια της καριέρας του από τραυματισμούς και σε συνέντευξή του στο ESPN, ανέλυσε το συγκεκριμένο

θέμα, μιλώντας παράλληλα για την ζωή του στο τένις.

Ο κάτοχος 16 Grand Slam τίτλων και νυν Νο2 στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ, δεν θα αγωνιστεί για ολόκληρο τον Μάρτιο χάνοντας τα Masters σε Καλιφόρνια και Μαϊάμι, ενώ έχει να παίξει σε τουρνουά από το Αυστραλιανό Όπεν του Ιανουαρίου, όταν και είχε εγκαταλείψει με τραυματισμό το παιχνίδι του κόντρα στον Μαρίν Τσίλιτς, στα προημιτελικά του θεσμού.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ισπανός θρύλος του αθλήματος, σε μια άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη, για τους τραυματισμούς του, αλλά και την ζωή του στο άθλημα όλα αυτά τα χρόνια:

“Βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή της χρονιάς και προμηνύεται ήδη μια μεγάλη πραγματικά σεζόν για εμένα. Οι τραυματισμοί είναι όλοι περίπλοκοι, γιατί όσο σοβαροί και αν είναι, σε επηρεάζουν αρκετά. Επηρεάζουν την αυτοπεποίθησή σου, τον ρυθμό και γενικότερα την κατάσταση στην οποία βρίσκεσαι αγωνιστικά και πνευματικά.

Σε κάνουν δηλαδή περισσότερο προσεκτικό και σε γεμίζουν με αμφιβολίες για τον εαυτό σου. Δεν είναι το ίδιο να παίζεις στον 1ο γύρο ενός 250αριου τουρνουά και το ίδιο να παίζεις σε έναν τελικό Grand Slam διοργάνωσης. Πάντως, πιστεύω πως για να φτάσεις στο υψηλότερο επίπεδο, πρέπει να παίζεις με την ίδια νοοτροπία και τον ίδιο ενθουσιασμό, το κάθε ένα παιχνίδι.

Αυτό πρέπει να γίνεται, γιατί αν θέλεις στα μεγάλα ματς να είσαι καλύτερος από όσο είσαι στα υπόλοιπα, μερικές φορές μπορεί να μην μπορείς να ανταπεξέλθεις. Πρέπει να βλέπεις με την ίδια σοβαρότητα όλα τα παιχνίδια, για να είσαι καλός πάντα και παντού. Δίνοντας το 100% της ενέργειάς σου μέρα με την μέρα, σε όλες τις προπονήσεις και τους αγώνες, σε κάνει και χαρούμενο σαν άνθρωπο. Εγώ προσωπικά για παράδειγμα, δεν θέλω απλά να κερδίζω Grand Slams, θέλω να είμαι χαρούμενος.

Αυτό που με κάνει χαρούμενο, είναι ο ανταγωνισμός. Θέλω να ζω το άθλημα με πάθος, με ενθουσιασμό, αυτός είναι ο τρόπος μου να χαίρομαι το τένις και την ζωή.”

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Οι τραυματισμοί σε επηρεάζουν πολύ appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα