Οι Ισπανοί προτρέπουν τον Τζόκοβιτς να εμβολιαστεί

“Ο Νο1 του κόσμου πρέπει να δώσει το παράδειγμα και να εμβολιαστεί κατά της covid-19”, δήλωσε την Τρίτη (18/1) η εκπρόσωπος της ισπανικής κυβέρνησης, Ιζαμπέλ Ροντρίγκεζ, σε ερώτηση των δημοσιογράφων στο αν πρέπει να επιτραπεί η είσοδος στον Σέρβο σε μια χώρα στην οποία ο εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός. 

“Αυτό που πρέπει να κάνει ο κ. Τζόκοβιτς είναι να εμβολιαστεί, αυτό θα ήταν το πιο λογικό πράγμα.”, ανέφερε η Ροντρίγκεζ.

“Το να δίνεις το παράδειγμα είναι σημαντικό κι είναι κάτι που κάνουν οι μεγάλοι και σπουδαίοι αθλητές στη χώρα μας, όπως ο κ. Ναδάλ.”

Παρά

το γεγονός ότι ο εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός στην Ισπανία, το ποσοστό του εμβολιασμού στη χώρα είναι ένα από τα υψηλότερα στην Ευρώπη. 

Ο Τζόκοβιτς ταξιδεύει συχνά στην Ισπανία και συγκεκριμένα στην Μαρβέγια, όπου έχει κατοικία, κάτι που έκανε και στα τέλη του περασμένου μήνα. 

Οι Ισπανοί απαιτούν επί του παρόντος οι ταξιδιώτες να προσκομίζουν είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού, είτε αρνητικό μοριακό τεστ (PCR) ή πιστοποιητικό νόσησης covid-19 για να εισέλθουν στη χώρα. 

Αυτό σημαίνει ότι (για την ώρα) ο Τζόκοβιτς θα μπορέσει να αγωνιστεί στο Madrid Open του ερχόμενου Απριλίου (26/4-8/5), καθώς νόσησε, όπως ο ίδιος ανέφερε, τον περασμένο Δεκέμβριο. 

Θάνος Σταθόπουλος

The post Οι Ισπανοί προτρέπουν τον Τζόκοβιτς να εμβολιαστεί appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ισπανοί, Τζόκοβιτς,ispanoi, tzokovits