Οι διακριθέντες του Wimbledon – Part 2

Περνάμε στο δεύτερο κομμάτι του αφιερώματος για τους διακριθέντες του φετινού Wimbledon όπου θα “ανιχνεύσουμε” ποιες πέντε τενίστριες ξεχώρισαν στο γυναικείο ταμπλό!

Ένα γυναικείο ταμπλό που ξεκάθαρα σημαδεύτηκε από τους μαζικούς αποκλεισμούς πολλών κορυφαίων τενιστριών που τα έκαναν “σαλάτα” από την πρώτη κιόλας εβδομάδα του τουρνουά…

Οι εννιά στις δέκα Τοπ10 τενίστριες δεν κατάφεραν καν να φθάσουν πέραν του τρίτου γύρου και η μόνη που τα κατάφερε ήταν η Καρολίνα Πλίσκοβα πριν αποκλειστεί και αυτή λίγο αργότερα…

Σιμόνα

Χάλεπ και Καρολίν Βοζνιάκι μαζί με τις υπόλοιπες τενίστριες του Τοπ10 ήταν σκέτη απογοήτευση, δεν παρουσιάστηκαν όπως θα έπρεπε και δίκαια βρέθηκαν εκτός τουρνουά από νωρίς.

Αυτό φυσικά άνοιξε τον δρόμο στο να έχουμε άλλες “ηρωίδες” στη φετινή έκδοση του Wimbledon, άλλες πιο γνωστές άλλες πιο “αφανείς”!

1. Αντζελίκ Κέρμπερ

Δεν θα μπορούσε στην κορυφή της λίστας να μην είναι η μεγάλη θριαμβεύτρια του τουρνουά, Αντζελίκ Κέρμπερ!

Η Γερμανίδα επέστρεψε σε μέρες…2016 με όσα έκανε στο Λονδίνο το τελευταίο δεκαπενθήμερο κατακτώντας τον τρίτο Grand Slam τίτλο της καριέρας της που την “εκτόξευσε” και πάλι εντός του Τοπ10 παίζοντας τρομερό τένις!

Μάλιστα, δεν κέρδισε όποια και όποια στον τελικό αλλά τη Σερίνα Γουίλιαμς με την οποία έχει την τύχη(;) να έχει μοιραστεί πλέον τρεις τελικούς Slam έχοντας δύο κατακτήσεις!

Η Αντζι έχει ένα αμυντικογενές στιλ παιχνιδιού που, με την πάροδο του χρόνου, το έχει “εμπλουτίσει” έχοντας δυναμώσει πολύ το σερβίς της και βελτιώνοντας τρομερά τα χτυπήματα βασικής γραμμής που “τρέχουν” τον αντίπαλο ανελέητα.

Ο φοβερός τρόπος με τον οποίο έπαιξε από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο πόντο τον τελικό κόντρα σε μία “θρύλο” του αθλήματος όπως είναι η Σερίνα Γουίλιαμς δείχνει περίτρανα και τα πνευματικά της προσόντα αλλά και την αυτοπεποίθηση που διαθέτει η οποία έχει “σφυρηλατηθεί” σαφώς περισσότερο και με το τρίτο Major της καριέρας της!

Θυμίζοντας την περίπτωση του Σταν Βαβρίνκα, έχει κερδίσει τρία Grand Slam, όλα μετά τα 28 της χρόνια και της απομένει μόνο το Ρολάν Γκαρός για το Career Slam!

2. Σερίνα Γουίλιαμς

Σε άλλες εποχές ένας χαμένος τελικός Slam για τη Σερίνα δεν θα ήταν και το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, ωστόσο, στην προκειμένη περίπτωση, η πορεία αυτή της Αμερικανίδας τενίστριας είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητική!

Οσο περισσότερες λεπτομέρεις βγαίνουν για την πολύ δύσκολη εγκυμοσύνη που είχε η Σερίνα πριν από περίπου 12 μήνες, άλλο τόσο απίστευτο φαίνεται ότι διεκδίκησε Slam έναν χρόνο αργότερα!

Και αυτό διότι τέθηκε σε κίνδυνο μέχρι και η ζωή της μετά τη γέννα της, ωστόσο, η Αμερικανίδα είναι μια τεράστια μαχήτρια, πέρασε και αυτή την πιο σημαντική μάχη και πλέον απολαμβάνει αυτή τη “διπλή” ζωή μαμάς και τενίστριας και φαίνεται να τα συνδυάζει άριστα!

Η 37χρονη τενίστρια εκμεταλλεύτηκε στο έπακρον τους πρόωρους αποκλεισμούς των κορυφαίων τενιστριών στο Wimbledon, και, αθόρυβα αλλά αποφασιστικά, χάνοντας ένα σετ μόνο από την Καμίλα Τζιόρτζι, έφθασε μέχρι τον μεγάλο τελικό!

Εκεί, δεν μπόρεσε να συναγωνιστεί μια ασύλληπτη Αντζελίκ Κέρμπερ που ξεκάθαρα είχε καλύτερο αγωνιστικό ρυθμό και φάνηκε να το θέλει περισσότερο!

Η Σερίνα έχασε την ευκαιρία να ισοφαρίσει το ρεκόρ της Μάργκαρετ Κορτ (24 Major) αλλά δεν το έφερε βαρέως.

Σκεπτόμενη, στην ώριμη ηλικία που βρίσκεται, μακροπρόθεσμα, καταλαβαίνει πως η παρουσία της και μόνο στον τελικό ήταν ένα καταπληκτικό αποτέλεσμα που θα το “έπαιρνε” με κλειστά μάτια στην αρχή του τουρνουά.

Αλλωστε, απ’οτι φαίνεται, αυτή δεν θα είναι η τελευταία της ευκαιρία να κερδίσει έναν ακόμα Major τίτλο!

3. Γιούλια Γκέργκες

Η 29χρονη τενίστρια διάγει τα καλύτερα χρόνια της επαγγελματικής της ζωής από το 2017 και μετά και επιτέλους έκανε την breakthrough πορεία της και σε Grand Slam!

Ενώ δεν είχε περάσει τον τέταρτο γύρο σε κανένα Grand Slam, η Γερμανίδα τενίστρια έφθασε στα ημιτελικά του Wimbledon με εξαιρετικές εμφανίσεις αποκλείοντας τόσο έμπειρες (Στρίτσοβα, Μπέρτενς) όσο και πιο “φρέσκιες” παρουσίες του τουρ (Βέκιτς) πριν αποκλειστεί τελικά από μια ασυναγώνιστη Σερίνα Γουίλιαμς ένα βήμα πριν τον τελικό.

Το παιχνίδι της έχει φθάσει στην κορύφωσή του έχοντας γίνει σαφώς πιο επιθετική από παλαιότερα, ειδικά το πρώτο της σερβίς έχει γίνει “κίνδυνος θάνατος” ενώ τα αθλητικά της προσόντα της επιτρέπουν συνέχεια να είναι “κακός μπελάς” για οποιονδήποτε αντίπαλο εμπλακεί μαζί της σε ράλι.

Μένει να δούμε αν θα “κουβαλήσει” αυτή την καλή φόρμα και στην Αμερικανική hard court swing έχοντας δείξει επανειλλημένα πως είναι εξαιρετική και στη σκληρή επιφάνεια!

4. Γέλενα Οσταπένκο

Η Λετονή τενίστρια, από το “στραπάτσο” του αποκλεισμού στον πρώτο μόλις γύρο του Ρολάν Γκαρός, κατάφερε να φθάσει για πρώτη φορά στον ημιτελικό του Wimbledon.

Σε μια επιφάνεια μάλιστα που δεν συγχωρεί τα λάθη στα οποία είναι πολύ επιρρεπής η νεαρή τενίστρια λόγω του άκρως επιθετικού στιλ παιχνιδιού της.

Δεν είναι λίγα αυτά που κατάφερε η Οσταπένκο αυτές τις δύο εβδομάδες στο Λονδίνο καθώς δέχτηκε δριμεία κριτική από τον πολύ πρόωρο αποκλεισμό της στο Παρίσι ο οποίος φαίνεται πως την πείσμωσε για να κάνει μια πολύ καλή πορεία στο γρασίδι.

Για ακόμη μια φορά έδειξε πως όταν το παιχνίδι της είναι on fire, λίγες τενίστριες μπορούν να την συγκρατήσουν…

Η Αντζελίκ Κέρμπερ όμως τα κατάφερε και τελικά η Οσταπένκο μπορεί να πει ότι αποκλείστηκε από την μετέπειτα πρωταθλήτρια!

5. Καμίλα Τζιόρτζι

Ενώ έκαναν εξαιρετικό τουρνουά τόσο η Ντομίνικα Τσιμπούλκοβα όσο και η Κίκι Μπέρτενς, την τελευταία θέση στη λίστα παίρνει η “δυναμική” Ιταλίδα Καμίλα Τζιόρτζι που έκανε την καλύτερη της πορεία σε Slam στα 26 της χρόνιας φθάνοντας μέχρι τα προημιτελικά!

Όπου και πήρε μάλιστα το πρώτο σετ από τη Σερίνα Γουίλιαμς αλλά τελικά δεν άντεξε στον ίδιο ρυθμό κόντρα σε μία από τις καλύτερες όλων των εποχών και αποκλείστηκε με ψηλά το κεφάλι αφού πρώτα όμως τα έδωσε όλα…

Η Τζιόρτζι είναι ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει το ιταλικό γυναικείο τένις μετά τη “χρυσή γενιά” των Εράνι, Πενέτα, Σκιαβόνε και Βίντσι, μια τενίστρια που σε αντίθεση με τις προαναφερθείσες παίζει πολύ επιθετικό τένις με τα χτυπήματά της να “συναγωνίζονται” σε δύναμη αυτά της Σερίνα Γουίλιαμς δίχως σε καμία περίπτωση να έχει τη “φυσική δύναμη” της Αμερικανίδας.

Το θέμα με την Ιταλίδα είναι η διάρκεια στην απόδοσή της σε ένα γυναικείο τουρ που η αγωνιστική αστάθεια είναι ο “κανόνας” και όποια τενίστρια συγκεντρώνει διαρκή καλά αποτελέσματα ξεχωρίζει σαν τη μύγα μες στο γάλα…

Κώστας Αϊτάκης

The post Οι διακριθέντες του Wimbledon – Part 2 appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα