Έκπληξη για τη δήλωση Τσιτσιπά

Ματς Βιλάντερ και Άλεξ Κορέτα, μίλησαν στην κάμερα του Eurosport για τον αποκλεισμό του Στέφανου Τσιτσιπά από τον 1ο γύρο του φετινού Αμερικανικού Όπεν, καθησυχάζοντας πάντως τους απανταχού fans του…

Οι δυο πολύπειροι σχολιαστές, αναφέρθηκαν στις δηλώσεις του Έλληνα πρωταθλητή, αμέσως μετά την ήττα του από τον Αντρέι Ρούμπλεφ στον 1ο γύρο του τελευταίου Grand Slam της σεζόν.

Ο μεν Σουηδός, τόνισε πως δεν προβληματίζεται ιδιαίτερα από το γεγονός,

πως δεν νιώθει εμπνευσμένος ο Στέφανος τους τελευταίους μήνες, επισημαίνοντας πως και ο ίδιος είχε ζήσει  μια παρόμοια κατάσταση, στην δεκαετία του ’80.

Από την δική του σκοπιά, ο Ισπανός, πρώην Νο2 τενίστας του κόσμου, ανέφερε στις δηλώσεις του στο Eurosport, πως περισσότερο βλέποντας τον Τσιτσιπά, καταλαβαίνει πως είναι μπερδεμένος στο court, παρά, χωρίς έμπνευση.

Ματς Βιλάντερ

“Δεν νομίζω ότι θα πρέπει να μας προβληματίζει από τώρα ο Στέφανος. Συνέβη και σε εμένα παλαιότερα το γεγονός ότι δεν ένιωθα εμπνευσμένος και χωρίς κίνητρο στο court. Νομίζω ότι μπορεί να συμβεί σε κάθε νεαρό τενίστα.

Εγώ, το έζησα στα 21 μου χρόνια, αλλά κέρδισα στη συνέχεια τέσσερα Majors από το 1985 κι έπειτα.

Μπορεί εύκολα να σου συμβεί αν έχεις αποδείξει ήδη πόσο καλός είσαι. Νομίζεις ότι έχεις ξεπεράσει το ταβάνι σου, από ένα σημείο και μετά. Νομίζεις, ότι έδειξες σε όλους, πόσο καλός είσαι.

Πρέπει όμως, να βρεις νέες προκλήσεις και νέους στόχους στην καριέρα σου, αν θες να συνεχίσεις να νικάς. Στην αρχή, απλά προσπαθείς να βρεις τρόπο για να πάρεις μεγάλες νίκες. Στη συνέχεια, απλά προσπαθείς να βρεις νέους στόχους.

Το έπαθε και ο Σαποβάλοφ πρόσφατα, το έπαθε και ο Τιαφό. Δεν πέτυχαν τόσα πολλά στην καριέρα τους, όσα ο Στέφανος, αλλά το έζησαν, γιατί στα μυαλά τους νόμιζαν πως ξεπέρασαν το ταβάνι τους.

Δεν νομίζω πως θα πρέπει να προβληματίζεται κάποιος από το γεγονός αυτό, αλλά μου φαίνεται περίεργο, πως το λέει με τόση άνεση στις δηλώσεις του. Δεν νομίζω πως θα έπρεπε να το ξέρει όλος ο κόσμος”.

Άλεξ Κορέτα

“Όλοι τον αγαπάμε για τον τρόπο με τον οποίο αγωνίζεται. Έχει μεγάλη ποικιλία στο παιχνίδι του, αλλά πρέπει να βρει, τι χρειάζεται, τι θέλει να κάνει μέσα στο court και τι όχι. Ξεκίνησε τη σεζόν εξαιρετικά, αλλά από το Wimbledon και μετά δείχνει να έχασε τον δρόμο του.

Μένω λίγο έκπληκτος από το γεγονός ότι λέει στις δηλώσεις του, πως δεν είναι εμπνευσμένος πια. Δεν προβληματίζομαι, απλά εκπλήσσομαι από τις δηλώσεις του. Ίσως δεν το εννοούσε στο 100%.

Είναι δύσκολο να βγει στη συνέντευξη τύπου, και να πει πως ο Ρούμπλεφ ήταν καλύτερος από εκείνον, γι’ αυτό μπορεί να βρήκε ένα διαφορετικό επιχείρημα για να δικαιολογήσει την ήττα του.

Τον αγαπάμε, είμαι σίγουρος πως θα γίνει σπουδαίος τενίστας, αλλά χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να μάθει πως πρέπει να προσαρμόζεται σε τέτοιες καταστάσεις.

Δεν νομίζω πως δεν είναι εμπνευσμένος. Περισσότερο μου μοιάζει πως είναι μπερδεμένος. Σε αντίθεση με τον Ρούμπλεφ, που ξέρει απόλυτα τι θέλει να κάνει στο court τις τελευταίες εβδομάδες”.

US OPEN MEN’S DRAW | OOP

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Έκπληξη για τη δήλωση Τσιτσιπά appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα