Τσιτσιπάς: “Έχω χάσει την έμπνευση και το κίνητρό μου” – VIDEO

Απολογητικός ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά την 4η συνεχόμενη ήττα του στο tour και τον πρόωρο αποκλεισμό στο US Open

Η αποστολή του ήταν εξ’αρχής δύσκολη, αντιμετωπίζοντας έναν από τους πιο φορμαρισμένους τενίστες στα τουρνουά προετοιμασίας για το Αμερικανικό Όπεν.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, παρά τη μεγάλη μάχη που έδωσε στο Louis Armstrong, δεν κατάφερε να αποφύγει την 4η συνεχόμενη ήττα του στο tour, φεύγοντας ηττημένος με 6-4, 6-7(5), 7-6(7), 7-5 από τον Αντρέι Ρούμπλεφ.

Το Νο8 της παγκόσμιας

κατάταξης, έπαιξε χωρίς την απαραίτητη συγκέντρωση στους κρίσιμους πόντους ενώ δεν έλειψε η έντονη λογομαχία με τον Γάλλο διαιτητή της αναμέτρησης, Νταμιέν Ντουμουσουά.

“Είσαι ο χειρότερος. Για κάποιον λόγο, έχεις κάτι εναντίον μου. Δεν ξέρω γιατί. Ίσως γιατί είσαι Γάλλος. Και είστε όλοι περίεργοι. Εσύ είσαι περίεργος. Δώσε μου warning, δεν με νοιάζει. Δώσε μου warning, ναι δώσε μου warning. Δεν με νοιάζει. Δώσε μου” του είπε σε κάποια φάση του 4ου σετ.

Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε, ο Τσιτσιπάς εμφανίστηκε πιο ήρεμος και επικεντρώθηκε στον εαυτό του.

“Νιώθω ότι κάνω συνέχεια τα ίδια και τα ίδια. Το μυαλό μου δεν το αντέχει άλλο αυτό. Νιώθω ότι κάνω τις ίδιες ρουτίνες στο court, τις ίδιες εκτελέσεις, το ίδιο παιχνίδι συνέχεια. Νιώθω ότι δεν έχω έμπνευση πια. Παίζω τένις και δεν νιώθω ότι κυνηγάω κάτι” τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Στέφανος δέχθηκε και προειδοποίηση από τον διαιτητή για coaching, ωστόσο ο ίδιος υποστήριξε ότι μίλησε με τον πατέρα του, θέλοντας να τονώσει τη ψυχολογία του.

“Δεν είναι ευχάριστο όταν έχεις έναν διαιτητή να σου δίνει warnings για coaching και time violation. Επηρεάζει το πως σκέφτεσαι. Επηρεάστηκα στις αποφάσεις που έπρεπε να πάρω στους πόντους. Δεν ξέρω τι έχει εναντίον μου ο συγκεκριμένος διαιτητής αλλά μου έλεγε ότι η ομάδα μου μιλούσε συνέχεια, όσο έπαιζα. Είναι πολύ… δεν ξέρω. Πιστεύω ότι δεν είναι σωστός γιατί εγώ προσωπικά δεν άκουσα να μου λέει τίποτα η ομάδα μου από την κερκίδα” είπε ο 21χρονος Έλληνας ο οποίος ολοκλήρωσε το ματς με 81 αβίαστα λάθη ενώ είχε μόλις 5 στα 20 break points.

“Eύχομαι όλοι οι διαητητές να είναι σαν τον Μοχάμεντ Λαγιανί γιατί είναι ο καλύτερος και χρειαζόμαστε περισσότερους σαν αυτόν” πρόσθεσε.

Πλέον, ο Τσιτσιπάς θα επιστρέψει στην Ελλάδα και θα έχει όλο το χρόνο να προετοιμαστεί για το πολύ σημαντικό ραντεβού στο Tatoi για το Group III της Ευρωπαϊκής ζώνης του Davis Cup, 11 με 14 Σεπτεμβρίου.

“You have something against me. You’re French, probably. … You’re all weirdos.”

Things didn’t go to plan for No. 8 seed Stefanos Tsitsipas in the first round of the #USOpen

MORE: https://t.co/QQHPExZwHz pic.twitter.com/4VzjFEJkz0

ESPN Australia & NZ (@ESPNAusNZ) August 27, 2019

US OPEN MEN’S DRAW | OOP (-7h)

The post Τσιτσιπάς: “Έχω χάσει την έμπνευση και το κίνητρό μου” – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα