Ο υπουργός Υγείας της Αυστρίας προέτρεψε τον Τιμ να εμβολιαστεί!

Ο Ντόμινικ Τιμ κλήθηκε, από τον υπουργό Υγείας της Αυστρίας, να εμβολιαστεί κατά της covid-19 μετά από την απαγόρευση του 28χρονου να παρευρεθεί στο όπεν της Βιέννης. 

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα ο Τιμ είχε δηλώσει ότι περιμένει να δει αν θα εγκριθεί το εμβόλιο Novavax το οποίο περιλαμβάνει μια αδρανοποιημένη φόρμουλα με βάση την πρωτεΐνη, κάτι που όμως δεν έχει συμβεί μέχρι σήμερα. 

“Το μόνο που μπορώ

να κάνω είναι να ζητήσω από τον Ντόμινικ Τιμ να εμβολιαστεί.”, δήλωσε ο υπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας, Φροντίδας και Προστασίας των Καταναλωτών της Αυστρίας, Βόλφγκαν Μούκσταϊν. 

“Τα αδρανοποιημένα εμβόλια ενδέχεται να μην είναι διαθέσιμα μέχρι το 2022 και επιπλέον δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι έχουν πλεονεκτήματα σε σχέση με τα υπάρχοντα εμβόλια.”

Ο Μούκσταϊν προειδοποίησε επίσης τον Τιμ για τον κίνδυνο μακράς διάρκειας της covid-19, η οποία παρά το γεγονός ότι είναι αθλητής θα μπορούσε να ταλαιπωρηθεί από τις αρνητικές επιπτώσεις του ιού. 

Ο Τιμ είναι ένας από τους πολλούς παίκτες που δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί κατά της covd-19. Όπως αναφέρουν τα στοιχεία από τις ενώσεις ATP και WTA περίπου το 1/3 των παικτών και των παικτριών δεν έχουν ακόμη λάβει την 1η δόση. 

Μέσα σε αυτούς είναι και ο Νόβακ Τζόκοβιτς, ο Ντανιίλ Μεντβέντεφ, αλλά και ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ως εκ τούτου υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα για το αν καταφέρουν να βρεθούν στο πρώτο Grand Slam της νέας σεζόν στη Μελβούρνη.

Μπορεί ο πρωθυπουργός της χώρας, Σκοτ Μόρισον, να δήλωσε ότι οι ανεμβολίαστοι αθλητές θα εξαιρεθούν από τους αυστηρούς ταξιδιωτικούς περιορισμούς έτσι ώστε να μπουν στη χώρα, όμως από την άλλη ο Premier της Βικτώριας (με πρωτεύουσα τη Μελβούρνη), Ντάνιελ Άντριους ξεκαθάρισε ότι δεν θα υποβάλει αίτηση για εξαίρεση για κανέναν ανεμβολίαστο παίκτη. 

Θάνος Σταθόπουλος

The post Ο υπουργός Υγείας της Αυστρίας προέτρεψε τον Τιμ να εμβολιαστεί! appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα