Nur-Sultan: Ανατροπή και τελικός για Καλοβελώνη!

Μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι Μάρκος Καλοβελώνης και Σανιάρ Φαϊζίεφ επικράτησαν των Νο1 του ταμπλό, Μπογκντάν Μπομπρόφ (Ρωσία) και Βλάντισλαβ Μαναφόβ (Ουκρανία) με 2-6, 6-2, [10-8] εξασφαλίζοντας την πρόκριση για τον τελικό του Σαββάτου (30/10) στο τουρνουά των 25.000$ που διεξάγεται στο Καζακστάν.

Αυτός είναι ο 43ος τελικός καριέρας για τον Έλληνα παίκτη στα διπλά, αλλά και ο 6ος τη φετινή σεζόν με τους 5 να είναι δίπλα με τον πολύ καλό του φίλο τον Ουζμπέκο, Σανιάρ Φαϊζίεφ! 

Μπορεί ο ημιτελικός να μην ξεκίνησε καλά για τους δύο παίκτες, καθώς βρέθηκε από νωρίς πίσω με break

στο 1ο set (3-1), το οποίο στη συνέχεια έχασαν μέσα σε 24 λεπτά, όμως αυτό δεν τους εμπόδισε να φτάσουν σε μια μεγάλη ανατροπή.

Στο 2ο set βρέθηκαν πίσω με 2-1, όμως από εκεί και πέρα κατέκτησαν τα επόμενα 5 games φτάνοντας στην ισοφάριση στα sets μετά από 25 λεπτά, οδηγώντας το παιχνίδι στο super tie-break. 

Εκεί Καλοβελώνης και Φαϊζίεφ προηγήθηκαν με 3-1 και 7-3, ωστόσο στη συνέχεια το super tie-break έγινε ντέρμπι, με τους Μπομπρόφ και Μαναφόβ να μειώνουν σε 7-6 και 9-8, όμως πέρα από αυτό δεν κατάφεραν να αποτρέψουν τη μεγάλη πρόκριση στον τελικό για τους Καλοβελώνη και Φαϊζίεφ. 

Στον 3ο τελικό στο Καζακστάν, Καλοβελώνης και Φαϊζίεφ θα παίξουν κόντρα στους Αλιακσάντρ Λιαονέσκα (Λευκορωσία) και Γιαν Σαμπανίν (Ρωσία) που με τη σειρά τους επικράτησαν των Καζάκων Καμπιμπούλιν/Ζουκάγιεφ με 6-2,  0-6, [10-8].

Θάνος Σταθόπουλος

The post Nur-Sultan: Ανατροπή και τελικός για Καλοβελώνη! appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα