Ο σπουδαίος Αλκαράθ απέκλεισε και τον Ναδάλ (vids)

20:00 6/5/2022 - Πηγή: Tennis24

Πραγματοποιώντας ακόμη μια φοβερή εμφάνιση και παρά τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του, ο Κάρλος Αλκαράθ κέρδισε τον “εμφύλιο” με τον Ράφα Ναδάλ, έθεσε εκτός συνέχειας του Masters της Μαδρίτης τον 35χρονο κάτοχο 21 Grand Slam τίτλων και “έκλεισε” ραντεβού με τον Νόβακ Τζόκοβιτς στα ημιτελικά του θεσμού.

Ήταν η 3η και… φαρμακερή για τον Αλκαράθ κόντρα στον Ναδάλ. Μετά τις δυο ήττες του από τον

Νο3 τενίστα του κόσμου στον 2ο γύρο του Madrid Open 2021 και στα ημιτελικά του Indian Wells Masters 2022, ο 19χρονος στην 3η συνάντησή τους, επικράτησε στα τρία sets του Ράφα και πανηγύρισε την παρθενική του επικράτηση κόντρα στο μεγάλο του είδωλο.

Μετά από 2 ώρες και 17 λεπτά αγώνα, ο Νο7 του ταμπλό στη Μαδρίτη, επιβλήθηκε του πέντε φορές πρωταθλητή στο τουρνουά με 6-2, 1-6, 6-3 και έφτασε τις οκτώ συνεχόμενες νίκες στο Tour, μετά τον θρίαμβό του πριν λίγες ημέρες, στη Βαρκελώνη (ΑΤΡ 500).



Ιστορία έγραψε ο Αλκαράθ την Παρασκευή (6/5), καθώς πέραν του γεγονότος ότι έγινε μόλις ο 1ος tennager που κερδίζει τον Ναδάλ στο χώμα, έγινε ταυτόχρονα και ο νεαρότερος semifinalist στην ιστορία της διοργάνωσης!

Μια ημέρα μετά τα 19α γενέθλιά του, ο Καρλίτος απέδειξε για ακόμη μια φορά πόσο ξεχωριστό ταλέντο είναι.

Αν και βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο μετά την απώλεια του 2ου set από τον Ναδάλ, με τον 35χρονο Ισπανό να έχει το μομέντουμ μπαίνοντας στο καθοριστικό κομμάτι της αναμέτρησης, ο Αλκαράθ βγήκε από τη δύσκολη θέση, ανέβασε ρυθμό στο παιχνίδι του και έκανε “εκρηκτικό” finish για να φτάσει στην ιστορική νίκη.

Carlitos on the run is dangerous @alcarazcarlos03 #MMOPEN pic.twitter.com/IRTMvIRmZ1

Tennis TV (@TennisTV) May 6, 2022

Με τον Ράφα όχι στο 100% και μόλις λίγες ώρες μετά την τρίωρη μάχη του με τον Γκοφάν, ήταν σίγουρο πως ο Αλκαράθ θα είχε πολλές πιθανότητες με το μέρος του, για να πάρει την σπουδαία πρόκριση.

Και πραγματοποιώντας ένα εντυπωσιακό όσο και αποτελεσματικό 3ο set, τα κατάφερε. Με 1/1 break point στο 3ο set και 20/28 κερδισμένους πόντους πίσω από το σερβίς του, δεν θα μπορούσε να χάσει.

Ούτε σε break point άφησε τον Ναδάλ να φτάσει ο 19χρονος Ισπανός, που ξεπέρασε τάχιστα τα πέντε συνεχόμενα χαμένα games στο 2ο set (το 6-2, 1-1 έγινε 6-2, 1-6) και “σπάζοντας” το σερβίς του Ράφα στο 4ο game του καθοριστικού set (3-1), πήρε τη νίκη.



Συνολικά, ο Αλκαράθ μέτρησε 37 winners έναντι μόλις 10 του Ναδάλ, ενώ έκανε δικούς του 42/70 πόντους πίσω από το σερβίς του, με τον Ράφα να μετράει 43/74. Χαοτική η διαφορά στην αποτελεσματικότητα των δυο στα break points.

Ο Αλκαράθ ολοκλήρωσε το ματς με το φοβερό 4/5, με τον Ναδάλ να έχει 3/9.

MUTUA MADRID OPEN SINGLES DRAW | DOUBLES DRAW | OOP (-1h)

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Ο σπουδαίος Αλκαράθ απέκλεισε και τον Ναδάλ (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα