“Ο Τζόκοβιτς φέρθηκε εγωιστικά και όχι σαν πρότυπο αθλητή”

21:20 7/8/2022 - Πηγή: Tennis24

Οι πιθανότητες ο Νόβακ Τζόκοβιτς να αγωνιστεί στο τελευταίο Grand Slam της σεζόν στη Νέα Υόρκη (29/08-11/09), είναι μηδαμινές ειδικά από τη στιγμή που απέσυρε τη συμμετοχή του από το National Bank Open του Καναδά, εξαιτίας της ίδιας απαγόρευσης για την είσοδο σε Καναδά/ΗΠΑ σε ανεμβολίαστους.

Παρ’όλ’αυτά,

ο κορυφαίος Σέρβος αθλητής προετοιμάζεται κανονικά για το US Open, ελπίζοντας να αλλάξει κάτι, έστω την τελευταία στιγμή, έχοντας στο πλευρό του και αρκετούς συναδέλφους του.

Ο Νόλε έχει ήδη χάσει το Australian Open όπου απελάθηκε από τη χώρα των καγκουρό, με αποτέλεσμα να υποστεί τεράστιο πλήγμα στην εικόνα του.

Παρότι κινδυνεύει να χάσει κι άλλες ευκαιρίες να κατακτήσει Grand Slam και να παραμείνει ψηλά στην ATP Rankings, ο Σέρβος έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να κάνει το εμβόλιο κατά του Covid.

Καλεσμένος στο podcast του Πάτρικ ΜακΕνρό, ο Τζόναθαν Ράινερ, γνωστός καρδιολόγος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Τζορτζ Ουάσιγκτον, επέκρινε τη στάση του Νόβακ Τζόκοβιτς ως αθλητή, ωστόσο δεν συμφωνεί με την απόφαση της USTA και της Κυβέρνησης των ΗΠΑ να απαγορεύσει τη συμμετοχή του Νόλε στο US Open.

“Παρόλο που πιστεύω ότι θα έπρεπε να παίξει στο US Open, νομίζω ότι έκανε τελείως λάθος στη χειρότερη στιγμή της πανδημίας, όταν έπρεπε να τον έχουν ως παράδειγμα και δεν το έκανε. Αυτό που έκανε ήταν πολύ εγωιστικό. Αυτό που έκανε αυτόν τον χειμώνα, είναι καθαρός εγωισμός.

Όταν κοιτάζω τους αθλητές, τους βλέπω ως πρότυπα για το κοινό και προσπαθούν να εκπροσωπήσουν τους καλύτερους από εμάς. Όταν τα παιδιά παίζουν μπέιζμπολ ή πηγαίνουν στο US Open και επευφημούν έναν παίκτη, ελπίζω ότι αυτός ο παίκτης με διδάσκει τι πρέπει να κάνω για να φτάσω σε υψηλότερα επίπεδα στη ζωή μου” τόνισε χαρακτηριστικά ο Δρ. Ράινερ.

The post “Ο Τζόκοβιτς φέρθηκε εγωιστικά και όχι σαν πρότυπο αθλητή” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα