Μεντβέντεφ: “Ήθελα να σταματήσω το αρνητικό σερί”

19:58 7/8/2022 - Πηγή: Tennis24

Ο Ντανίλ Μεντβέντεφ είχε χάσει τους πέντε προηγούμενους τελικούς που είχε αγωνιστεί και έβαλε τέλος σε αυτό το αρνητικό σερί, κατακτώντας τον τίτλο στο Abierto de Tenis Mifel του Μεξικό.

Το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, επέστρεψε στους τίτλους χωρίς να χάσει σετ καθ’όλη τη διάρκεια της εβδομάδας στο Λος Κάμπος, παίζοντας εξαιρετικό τένις και στον τελικό απέναντι στον Κάμερον Νόρι τον οποίον φιλοδώρησε με bagel, 7-5, 6-0.

Ο τελευταίος τίτλος του Μεντβέντεφ ήταν στο US Open

2021 όπου απέτρεψε τον Τζόκοβιτς από το να συμπληρώσει το ημερολογιακό Grand Slam. Ακολούθησαν πέντε σερί ήττες για τον Ρώσο σε τελικούς: Paris Masters 2021, ATP Finals 2021, Australian Open 2022, ‘Hertogenbosch 2022 και Halle 2022.

“Το καλό με το τένις είναι ότι σε μια εβδομάδα μπορείς να “γυρίσεις” μια σεζόν. Ερχόμενος εδώ, είχα χάσει πέντε συνεχόμενους τελικούς. Αυτό δεν ήταν καλό. Ήθελα να τα πάω καλύτερα. Ποτέ δεν ξέρεις αν συμβεί ή όχι και σίγουρα πριν τον τελικό ήμουν λίγο νευρικός, περισσότερο απ’ότι συνήθως. Τώρα, όμως, είμαι πολύ χαρούμενος που τα κατάφερα” δήλωσε ο 26χρονος στην τελευταία συνέντευξη Τύπου στο Λος Κάμπος.

“Δεν ήταν εύκολο. Ο Καμερον είναι σπουδαίος αντίπαλος και το ματς ήταν πολύ έντονο. Όταν παίζεις κόντρα στον Κάμερον, ξέρεις ότι πρέπει να παλέψεις για τον κάθε πόντο” πρόσθεσε ο Μεντβέντεφ.

Από την πλευρά του, ο Νόρι παραδέχθηκε την ανωτερότητα του αντιπάλου του, λέγοντας ότι έκανε ότι καλύτερο μπορούσε.

“Πάλεψα όσο περισσότερο μπορούσα αλλά ο Ντανίλ ήταν απλά καλύτερος. Συγχαρητήρια σε σένα και την ομάδα σου, άξιζες τον τίτλο αυτή την εβδομάδα” είπε ο αριστερόχειρας Βρετανός.

Με τους 250 πόντους ATP, o Μεντβέντεφ ανέβηκε στην 5η θέση της ATP Race και μέχρι το τέλος της χρονιάς θα προσπαθήσει να προκριθεί για 4η συνεχόμενη χρονιά στο ATP Finals.

The post Μεντβέντεφ: “Ήθελα να σταματήσω το αρνητικό σερί” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα