Ο ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ! (vids)

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς χρειάστηκε μία ώρα και 38 λεπτά για να φτάσει σε μια εύκολη νίκη απέναντι στον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ με 6-4, 6-3 κατακτώντας για 7η φορά το Rolex Paris Masters και τον 40ο συνολικά σε Masters, αλλά και τον 97ο τίτλο στην καριέρα του. 

Με αυτήν τη νίκη ο Τζόκοβιτς έφτασε τις 51 μέσα στη σεζόν (51-5), ενώ αυτός ήταν ο 6ος τίτλος του μέσα στο 2023 πιάνοντας στην κορυφή της σχετικής λίστας τον Κάρλος Αλκαράθ και πλέον βρίσκεται μια νίκη μακριά από το να τελειώσει

τη χρονιά ως Νο1 του κόσμου για 8η φορά στην καριέρα του. 

Παράλληλα ο Σέρβος βελτίωσε ακόμα περισσότερο το ρεκόρ του σε 18-0 από τον τελικό του Wimbledon και μετά, αλλά και στο 31-1 από το Roland Garros και μετά. Ο Νο1 του κόσμου έγινε πλέον ο μοναδικός παίκτης που κάνει το sweep Roland GarrosRolex Paris Masters την ίδια σεζόν για 2η φορά στην καριέρα του, ξεπερνώντας τον Αντρέ Αγκάσι που το έχει κάνει μια φορά (1999). 

Ο Σέρβος ολοκλήρωσε τον τελικό με 6 άσους (ένα διπλό λάθος) κέρδισε το 81% των πόντων πίσω από το πρώτο service (26/32) και 69% στο δεύτερο (11/16) δεν δέχθηκε ούτε ένα break-point από τον Ντιμιτρόφ, ενώ ο ίδιος εκμεταλλεύτηκε τις 3 από τις 4 ευκαιρίες του για break. 

Η πρώτη από αυτές ήταν στα μέσα του 1ο set με τον Τζόκοβιτς να παίρνει προβάδισμα με 4-3 και με love game αμέσως μετά προηγήθηκε με 5-3. Ο Ντιμιρόφ, ο οποίος υπέπεσε σε 19 αβίαστα λάθη στο 1ο set, μείωσε σε 5-4 με τον Τζόκοβιτς να κλείνει δύσκολα το set κάνοντας το 1-0. 

Moment of magic @GrigorDimitrov not going down without a fight #RolexParisMasters pic.twitter.com/ABEwCI6wdG

Tennis TV (@TennisTV) November 5, 2023

Στο 2ο set ο Τζόκοβιτς βρήκε και πάλι break (3-2) το οποίο και εξαργύρωσε αμέσως μετά με ένα ακόμα love-game κάνοντας το 4-2 τελειώνοντας ουσιαστικά τον τελικό με βάση την εικόνα που έδειχνε μέχρι εκείνο το σημείο ο Ντιμιτρόφ. 

Not taking no for an answer @DjokerNole leads a break in the second set #RolexParisMasters pic.twitter.com/HxzBYYCcAI

Tennis TV (@TennisTV) November 5, 2023

Η…σεμνή τελετή ολοκληρώθηκε με τον Σέρβο να βρίσκει το 3ο του break στο παιχνίδι και με 6-3 να σφραγίζει έναν ακόμη μεγάλο και σημαντικό τίτλο στην καριέρα του.

PARIS MASTERS SINGLES DRAW | DOUBLES DRAWS | OOP (-1h)

The post Ο ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ! (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ ΑΦΕΝΤΙΚΟ, ΠΑΡΙΣΙ,tzokovits afentiko, parisi