“Ο Τσιτσιπάς είναι ελάχιστα πίσω από Ράφα και Νόλε”

Ο φιναλίστ του Roland Garros το 1998 και το 2001, πρώην Νο2 στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ και νυν σχολιαστής του Eurosport, Άλεξ Κορέτα, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Στέφανο Τσιτσιπά…

Ο πολύπειρος Ισπανός, σχολίασε την μέχρι τώρα πορεία του Έλληνα τενίστα, τοποθετώντας τον στο group των αθλητών που βρίσκονται ελάχιστα πίσω από τους Ράφα Ναδάλ, Νόβακ Τζόκοβιτς

και Ντομινίκ Τιμ, όσον αφορά τις πιθανότητες που έχουν για να κατακτήσουν τον τίτλο στο Παρίσι φέτος.

Φυσικά, ένα στοιχείο που κάνει τον Στέφανο τόσο ισχυρό σε αυτή την ηλικία, σε ένα τόσο δύσκολο Major όσο αυτό του Παρισιού, είναι η μεγάλη ωριμότητά του, που βδομάδα με την βδομάδα γίνεται ολοένα και περισσότερο ορατή.

Αναλυτικά όσα είπε ο Κορέτα για τον 20χρονο Στέφανο:

“Ο Στέφανος πρέπει να συνεχίσει να κάνει τα ίδια πράγματα, από όσα έκανε σωστά κατά τη διάρκεια της χωμάτινης περιόδου. Παίζει εξαιρετικά, κινείται υπέροχα στο court και μπορεί να “μιξάρει” το παιχνίδι του με το φόρχαντ και το μπάκχαντ. Το σερβίς του επίσης είναι καλό, κι αυτό είναι πολύ σημαντικό.

Στον αγώνα κόντρα στον Κράινοβιτς, οι συνθήκες θα είναι πιο γρήγορες, οπότε και πιστεύω πως αυτό θα βοηθήσει το παιχνίδι του. Ο Κράινοβιτς είναι ένας πολύ επικίνδυνος τενίστας πάντως και δεν πρέπει να τον αφήσει να παίξει το παιχνίδι του.

Ο Στέφανος δείχνει ότι είναι πολύ ώριμος για την ηλικία του. Ήδη έχει μεγάλη εμπειρία από τα παιχνίδια του στο χώμα. Κέρδισε το Εστορίλ φέτος, πήγε στον τελικό της Μαδρίτης, έπαιξε καλά και στη Ρώμη.

Αυτές οι πορείες του δίνουν έξτρα αυτοπεποίθηση και φαίνεται όταν βρίσκεται σε δύσκολη θέση μέσα σε ένα ματς. Έχει γυρίσει από πολλές δύσκολες καταστάσεις. Νομίζω πως είναι πανέτοιμος για να παίξει ένα πολύ καλό τουρνουά στο Παρίσι.

Συμπεριλαμβάνω τον Στέφανο στη λίστα με τα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου στο Roland Garros. Είναι ελάχιστα πίσω από τον Ράφα, τον Νόλε και τον Τιμ. Μαζί με τον Φέντερερ νομίζω πως είναι στο group αμέσως πίσω από τους προαναφερθέντες τρεις”.

Δημήτρης Χαλιάπας

The post “Ο Τσιτσιπάς είναι ελάχιστα πίσω από Ράφα και Νόλε” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα