“Ο Τιμ μπορεί να κερδίσει τον Ναδάλ”

16:23 9/6/2018 - Πηγή: Tennis24
Την πεποίθησή του ότι ο Ντομινίκ Τιμ μπορεί να κερδίσει τον Ράφαελ Ναδάλ στον μεγάλο τελικό του φετινού Ρολάν Γκαρός, εξέφρασε η μεγάλη έκπληξη της διοργάνωσης Μάρκο Τσεκινάτο, μετά τον αποκλεισμό από τον Αυστριακό στα ημιτελικά του θεσμού, την Παρασκευή…

Αν και δεν είχε πανηγυρίσει μέχρι πριν 12 ημέρες ούτε νίκη σε κυρίως ταμπλό Grand Slam διοργάνωσης, ο Μάρκο Τσεκινάτο, κατάφερε να κάνει μαγικές εμφανίσεις και να κερδίσει πέντε αντιπάλους, μεταξύ των οποίων και τον σπουδαίο

Νόβακ Τζόκοβιτς, για να φτάσει στα ημιτελικά του δεύτερου Γαλλικού Όπεν στο Παρίσι αυτήν την εβδομάδα.

Ο Ιταλός, σε ηλικία 25 ετών, αναμένεται να κάνει το μεγάλο του “άλμα” στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ και από το Νο72 του κόσμου να βρεθεί στο Νο27, κερδίζοντας 45(!) θέσεις, με αυτήν του την πορεία στο δεύτερο Grand Slam της χρονιάς.

Μετά την ήττα-αποκλεισμό του από τον Ντομινίκ Τιμ στους “4” καλύτερους του θεσμού, ο Τσεκινάτο μίλησε στην συνέντευξη τύπου που ακολούθησε τον αγώνα, για τον επικείμενο τελικό του Αυστριακού με τον κορυφαίο όλων των εποχών στην χωμάτινη επιφάνεια, Ράφα Ναδάλ, αλλά και για τους προσωπικούς του στόχους στην συνέχεια της καριέρας του.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ιταλός:

“Ήταν ένα ξεχωριστό τουρνουά για εμένα. Έπαιξα στο ίδιο επίπεδο με τον Ντομινίκ(Τιμ) για δυο σετ στον μεταξύ μας ημιτελικό. Νομίζω, πως είναι ο δεύτερος ή ο τρίτος καλύτερος τενίστας στην χωμάτινη επιφάνεια αυτήν την στιγμή. Αν είχα καταφέρει να κερδίσω το δεύτερο σετ στο τάι μπρέικ, το τρίτο κομμάτι του ματς θα ήταν εντελώς διαφορετικό.

Παρόλα αυτά, έχασα το δεύτερο σετ και “έπεσα” ψυχολογικά και σωματικά, μετά και από τόσα απαιτητικά ματς που έδωσα μέσα στην εβδομάδα. Νομίζω πως ήταν λογικό να συμβεί κάτι τέτοιο σε εκείνο το χρονικό σημείο.

Πρέπει να δουλέψω πολύ περισσότερο αν θέλω να φτάσω το Top20 και το Top10 της παγκόσμιας κατάταξης και αυτοί οι αγώνες που έδωσα στο Ρολάν Γκαρός ήταν πολύ σημαντικοί για εμένα προσωπικά.

Πρέπει να μιλήσω με την ομάδα μου τώρα, να δουλέψω περισσότερο και να φτάσω στο Top20 του κόσμου. Η καλύτερη στιγμή για εμένα στο Γαλλικό Όπεν ήταν στο ματς μου με τον Τιμ. Όλο το κοινό φώναζε “Forza Marco”, σε κάθε πόντο, κι αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμένα. Είναι η καλύτερη στιγμή μου.

Όσον αφορά τον τελικό, νομίζω πως ο Τιμ είναι ένας πολύ ποιοτικός παίκτης Top10 και μπορεί να κερδίσει το Ρολάν Γκαρός. Έχει τόσα πολλά χτυπήματα για να απειλήσει τον Ράφα και νομίζω πως μπορεί να το κάνει!”

Δημήτρης Χαλιάπας

The post “Ο Τιμ μπορεί να κερδίσει τον Ναδάλ” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα