Ο Ρότζερ μπορεί να κερδίσει τον Νόβακ!

Ο επί χρόνια συνεργάτης και φίλος του Ρότζερ Φέντερερ, Σέβεριν Λούτι, πιστεύει ακράδαντα ότι ο Ελβετός τενίστας μπορεί να κερδίσει τον Νόβακ Τζόκοβιτς στο ATP Finals!

Η διοργάνωση του Nitto ATP Finals βρίσκεται μια ανάσα από τον ημιτελικό γύρο με τους δύο “γίγαντες” του αθλήματος, Ρότζερ Φέντερερ και Νόβακ Τζόκοβιτς εντός του “κόλπου” με πιθανό ραντεβού στον τελικό, φουντώνει η συζήτηση για το αν, στα 37 του, ο Ελβετός τενίστας μπορεί

να κερδίσει τον, ανίκητο πρόσφατα και πολύ νεότερο Σέρβο, σε ένα τόσο σπουδαίο ματς!

Σύμφωνα με τον πιο πιστό συνεργάτη του Ρότζερ Φέντερερ αλλά και καλό του φίλο, Σέβεριν Λούτι, η απάντηση είναι μία: μπορεί!

Ο ίδιος εξηγεί: “Στην αρχή της καριέρας του Τζόκοβιτς, πίστευα ότι δεν μπορούσε να κερδίσει τον Ναδάλ. Και το έκανε πολλές φορές. Άλλαξε. Και είναι η αλήθεια ότι παίζει πολύ καλό τένις μετά το καλοκαίρι και είναι δίκαια ο κορυφαίος του κόσμου”.

“Αυτή τη στιγμή, το να τον κερδίσεις είναι κάτι πολύ δύσκολο. Είναι δυνατός, πλήρης και πολύ καλός στην άμυνα. Αλλά δεν έχει κάτι το εξωπραγματικό το οποίο δεν μπορεί να διαχειριστεί ο Ρότζερ. Αν ο Ρότζερ παίζει καλά, μπορεί να τον κερδίσει” ανέφερε ο coach του Φεντ.

Η τελευταία φορά που ο Φέντερερ κατάφερε να κερδίσει τον Σέρβο ήρθε το 2015 και πάλι στο Tour Finals στη φάση των ομίλων (έπαιξαν και στον τελικό με νικητή τον Τζόκοβιτς).

Τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση του “Βασιλιά” φαίνεται ότι είναι ο κανόνας για αυτόν το τελευταίο δίμηνο. Τι εξήγηση δίνει για αυτό το νέο φαινόμενο ο Λούτι;

“Νομίζω ότι δυσκολεύεται στην αρχή να προσαρμοστεί στην επιφάνεια. Το παράξενο είναι ότι όσα περισσότερα παιχνίδια παίζει, δεν είναι κουρασμένος αλλά παίζει καλύτερα! Άρα αυτό που φαίνεται να χρειάζεται είναι περισσότερα παιχνίδια στα πόδια του!”

Κώστας Αϊτάκης

The post Ο Ρότζερ μπορεί να κερδίσει τον Νόβακ! appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα