Αλλάζει το Αυστραλιανό Καλοκαίρι ελέω ATP Cup

Η ανακοίνωση για την ίδρυση του ATP Cup, δημιουργεί ερωτηματικά και ανησυχία για τα τουρνουά προετοιμασίας του Australian Open

Ραγδαίες οι εξελίξεις στο παγκόσμιο τένις…

Από τη μια η αναδιάρθωση του Davis Cup που έφερε τριγμούς και έντονες διαφωνίες ανάμεσα στους κόλπους των τενιστών και από την άλλη η νέα ιδέα της ATP για μια νέα

διοργάνωση ομάδων σε επίπεδο εκπροσώπησης χωρών.

Το ATP Cup με συνολικό prize money 15εκ. δολάρια και πόντους ATP, θα ξεκινήσει το 2020 στην Αυστραλία και θα διεξαχθεί σε τρεις διαφορετικές πόλεις όπου θα συμμετάσχουν εθνικές ομάδες αποτελούμενες από πέντε τενίστες η καθεμιά.

Η εποχή διεξαγωγής του νέου format (3-12 Ιανουαρίου), θέτει σε αμφισβήτηση τα warm-up τουρνουά που διεξάγονται σε Περθ (Hopman Cup), Μπρισμπέιν και Σίδνεϊ με τον Κρεγκ Τάιλι, CEO της Tennis Australia και διευθυντή αγώνων του Australian Open να δηλώνει πως κάποια από αυτά τα τουρνουά ίσως πάψουν να υπάρχουν.

“Έχουμε πόλεις που ίσως θέλουν να διατηρήσουν κάποια από τα τουρνουά που κάνουν ή να έχουν την ευκαιρία να πάρουν μέρος στη νέα διοργάνωση. Θα κάνουμε τις κατάλληλες επιλογές και θα επιλέξουμε τις σωστές πόλεις ενώ κάποια από αυτά τα τουρνουά θα αντικατασταθούν. Είναι κάτι το οποίο μελετάμε” είπε ο Νοτιοαφρικανός παράγοντας.

Το Hopman Cup είναι ένα ανεπίσημο τουρνουά που λαμβάνει χώρα στο Περθ κάθε αρχές του χρόνου από το 1989 και προσελκύει κορυφαίους αθλητές. Στην επόμενη διοργάνωση, η Ελλάδα θα συμμετάσχει στο Hopman Cup με τους Στέφανο Τσιτσιπά και Μαρία Σάκκαρη ενώ θα αγωνιστούν επίσης Ρότζερ Φέντερερ και Σερίνα Γουίλιαμς. Η συγκεκριμένη διοργάνωση, μοιάζει να είναι πιο ευάλωτη από τις υπόλοιπες λόγω του ότι δεν υπάγεται στο καλεντάρι της ATP και δεν δίνει πόντους στην κατάταξη.

Η ομοσπονδία της Αυστραλίας έχει συμβόλαιο μέχρι το 2022 με το Hopman Cup αλλά αν αποφασιστεί ότι η νέα διοργάνωση υπερκαλύπτει τις ανάγκες για τένις υψηλού επιπέδου, ίσως το συμβόλαιο ακυρωθεί και η διοργάνωση του 2019 να είναι η τελευταία.

Τα άλλα δύο τουρνουά που βρίσκονται σε κίνδυνο είναι το Brisbane International και το Sydney International που υπάγονται στην “Australian Open series” και περιλαμβάνουν τουρνουά της ATP και της WTA.

Το Μπρισμπέιν προσελκύει κορυφαία ονόματα κάθε χρόνο, ωστόσο το Σιδνεϊ είναι πιο αποδυναμωμένο, παρ’οτι κουβαλάει μια βαριά παράδοση από το 1885 κι αυτό γιατί διεξάγεται την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα από το Australian Open.

The post Αλλάζει το Αυστραλιανό Καλοκαίρι ελέω ATP Cup appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα