Θρίαμβος της Στρίτσοβα επί της Κόντα! – VIDEO

19:33 9/7/2019 - Πηγή: Tennis24
Η Μπάρμπορα Στρίτσοβα προκρίθηκε, στα 33 της, στον πρώτο της ημιτελικό σε Grand Slam κερδίζοντας με εντυπωσιακό τρόπο τη γηπεδούχο Γιοχάνα Κόντα!

Την καλύτερη πορεία της σε Grand Slam κάνει, μάλλον ανέλπιστα, στο φετινό Wimbledon, η Μπάρμπορα Στρίτσοβα!

Η 33χρονη Τσέχα έχει καταφέρει να κερδίσει στη σειρά τενίστριες του διαμετρήματος της Μπέρτενς, της Μέρτενς και τώρα της Κόντα για να

φτάσει μέχρι τα ημιτελικά του Wimbledon όπου θα αντιμετωπίσει τη θρυλική Σερίνα Γουίλιαμς πηγαίνοντας για το θαύμα!

Τρομερό δεκαήμερο από την Τσέχα τενίστρια που η αμέσως προηγούμενη καλύτερη πορεία της σε Slam ήρθε…15 χρόνια πριν σε αυτά ακριβώς τα γήπεδα έχοντας φτάσει μέχρι τα προημιτελικά.

Πλέον, ξεπέρασε και τον νεαρό τότε εαυτό της (18 ετών) για να φτάσει για πρώτη φορά σε ημιτελικά Major κερδίζοντας τη Γιοχάνα Κόντα με 7-6(5), 6-1.

Δεν κατάλαβε τίποτα ούτε από…έδρα καθώς όλο το γήπεδο ήταν στο πλευρό της Βρετανίδας τενίστριας αλλά η εμπειρία και η φόρμα της Στρίτσοβα ήταν καταλυτικές για αυτόν τον θρίαμβο!

Χρειάστηκε, όπως έχει κάνει πολλάκις στη διοργάνωση, να επιστρέψει από εις βάρος της κατάσταση στο πρώτο σετ καθώς ξεκίνησε άσχημα υπολειπόμενη με 0-3 αλλά μεθοδικά το ανέτρεψε!

Πήρε το πρώτο σετ στο tie break με τη συγκεκριμένη εξέλιξη να “σκοτώνει” ψυχολογικά την Κόντα που δεν ήταν καθόλου καλή στο δεύτερο σετ χάνοντας το εύκολα.

Η Στρίτσοβα δεν θα είναι όμως η μόνη πρωτάρα σε ημιτελικά Slam την Πέμπτη στο Λονδίνο.

Το ίδιο ισχύει και για την αντίπαλο της Σιμόνα Χάλεπ, Ελίνα Σβιτολίνα που επικράτησε της Καρολίνα Μούκοβα με 7-5, 6-4 και έχει ήδη μετατρέψει μια μέτρια σεζόν σε εξαιρετική με το καλύτερο της αποτέλεσμα σε Slam να έχει ήδη επιτευχθεί!

Και γιατί όχι να μην ελπίζει και στην παρουσία της στον πρώτο της τελικό σε αυτό το επίπεδο αν περάσει το πολύ απαιτητικό βέβαια τεστ της Χάλεπ!

Τρίτη, 9/7: Προημιτελικοί Wimbledon
S. Williams (USA) beat Riske (USA) 6-4 4-6 6-3
Halep (Romania) beat Zhang (China) 7-6(4) 6-1
Svitolina (Ukraine) beat Muchova (Czech Republic) 7-5 6-4
Strycova (Czech Republic) beat Konta (Great Britain) 7-6(5) 6-1

WIMBLEDON CHAMPIONSHIPS WOMEN’S DRAW | OOP (-2h)

Κώστας Αϊτάκης

The post Θρίαμβος της Στρίτσοβα επί της Κόντα! – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα