Ο μετανιωμένος κύριος Έβανς

15:34 3/3/2018 - Πηγή: Tennis24
Ο Ντάνιελ Έβανς πέρσι βρέθηκε θετικός σε χρήση κοκαΐνης και τιμωρήθηκε με 12μηνο αποκλεισμό από το τένις. Σε τι κατάσταση όμως βρίσκεται ο Βρετανός έναν μήνα πριν την επιστροφή του στην ενεργό δράση ;

Ο Ντάνιελ Έβανς, έχει απασχολήσει ουκ ολίγες φορές τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της Βρετανίας, για την εξωγηπεδική του ζωή. Έχει δεχθεί κριτική αρκετές φορές για τα… κατορθώματά του και την συμπεριφορά του μακριά από τις τέσσερις γραμμές ενός γηπέδου τένις. Με τον χαρακτήρα του, έχει

αδικήσει τον εαυτό του και τις ικανότητές του στο τένις, όπως έχουν ομολογήσει αρκετοί τενίστες του Tour, ανά τα χρόνια.

Πέρσι, δέχθηκε το μεγαλύτερο πλήγμα της μέχρι τώρα καριέρας του στο άθλημα, αφού βρέθηκε θετικός σε χρήση κοκαΐνης μετά από έλεγχο που του έγινε κατά την διάρκεια του χωμάτινου Barcelona Open στην Ισπανία, με αποτέλεσμα να τιμωρηθεί με 12μηνο αποκλεισμό από το τένις, πάνω που σιγά-σιγά ανέβαζε τις μετοχές του και γινόταν ένας αρκετά υπολογίσιμος Top50 παίκτης.

Ο Έβανς είχε δηλώσει μετά από το συγκεκριμένο περιστατικό:”Είναι μια από τις πιο μαύρες σελίδες της ζωή μου, έγινε, πέρασε, δεν θέλω να το σκεφτώ ποτέ ξανά”, δείχνοντας πως ναι μεν δεν το περίμενε, αλλά κατάλαβε και ο ίδιος πως “γκρέμισε” μόνος του όσα είχε πετύχει το τελευταίο χρονικό διάστημα, στο οποίο είχε βελτιώσει και το ρεκόρ καριέρας του στην παγκόσμια κατάταξη, φτάνοντας τον Μάρτιο του 2017 μέχρι το Νο41 του κόσμου.

Μπορεί να δέχθηκε υπεράριθμες κριτικές μετά από το συγκεκριμένο περιστατικό, όμως όπως διέρρευσε από τον κύκλο του, στόχευσε από την αμέσως επόμενη ημέρα, στην επιστροφή του στην ενεργό δράση, καθώς ήθελε να δώσει απαντήσεις, ξεκινώντας εκ νέου από το μηδέν, για να φτάσει στην κορυφή. Αν μη τι άλλο άλλωστε, το ταλέντο υπάρχει, καιρός να αξιοποιηθεί και να μην μείνει για πάντα ακατέργαστο.

Τον Απρίλιο, η τιμωρία του Ντάνιελ Έβανς τελειώνει και ο Βρετανός θα έχει την ευκαιρία να επιστρέψει στο άθλημα που αγαπάει. Στην επιστροφή του όμως, μόνο στρωμένος με ροδοπέταλα δεν θα είναι ο δρόμος του. Ο Έβανς θα γυρίσει στο τένις, χωρίς να είναι μέλος της παγκόσμιας κατάταξης, πράγμα που σημαίνει πως αν θέλει να αγωνιστεί σε κάποιο τουρνουά ITF, θα πρέπει να περάσει από τα προκριματικά αυτού!

Αναγκαστικά, στην αρχή θα αγωνιστεί μόνο σε ITF διοργανώσεις του μικρότερου επιπέδου που υπάρχει, απέναντι σε ερασιτέχνες σχεδόν παίκτες. Ο 27χρονος καλείται να ξεκινήσει πραγματικά από το μηδέν τις υποχρεώσεις του και με υπομονή και επιμονή θα προσπαθήσει να επιστρέψει στο τέλος της χρονιάς, στα υψηλά “στρώματα” της παγκόσμιας κατάταξης. Ο Έβανς θα αγωνιστεί στα τέλη Απριλίου για πρώτη φορά μετά από έναν χρόνο απραξίας, σε ένα από τα ITF τουρνουά που θα διεξαχθούν σε Αίγυπτο, Βραζιλία, Πολωνία, Γαλλία, Νιγηρία, Τυνησία, Τουρκία, Ουγκάντα, Κίνα και Βιετνάμ.

Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Έβανς με την επιστροφή του θα πρέπει να… γυρίσει πίσω στην ΑΤΡ όλα τα χρηματικά έπαθλα που κατέκτησε στο διάστημα που περίμενε να βγει η απόφαση για τον αποκλεισμό του από το τένις, μετά από τον έλεγχο που δεν κατάφερε να περάσει. Τα χρήματα ανέρχονται στις 90.000 ευρώ.

Ο Βρετανός, θα ξεκινήσει την αντεπίθεσή του στο Tour, χωρίς να καθοδηγείται επίσης από κάποιον προπονητή, μιας και όπως ο ίδιος δηλώνει μπορεί να τα βγάλει πέρα και μόνος του, στα ITF τουρνουά στα όποια πρόκειται να αγωνιστεί, μέχρι να εξασφαλίσει κάποια σημαντική θέση που θα τον αφήνει να δοκιμάσει την τύχη του σε Τσάλεντζερ θεσμούς.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, ο Έβανς είναι μέλος αντί-ντόπινγκ καμπάνιας στην Μεγάλη Βρετανία, με τους υπεύθυνους του συγκεκριμένου εγχειρήματος να πλέκουν το εγκώμιο του Βρετανού, ο οποίος όπως λένε δηλώνει καθ’ όλα μετανιωμένος για τις πράξεις του στο παρελθόν και θέλει να ωθήσει τέτοιου είδους ενέργειες στον κόσμο, ώστε να εξαλειφθούν τα κρούσματα ντόπινγκ στον αθλητισμό.

Το αν καταφέρει να κάνει δυναμική επιστροφή στο τένις, θα το δείξει η ιστορία, πάντως δεν είναι απίθανο στο τέλος της χρονιάς, να συγκαταλέγεται στους τενίστες που άφησαν το στίγμα τους στο άθλημα μέσα στη σεζόν. Γιατί άλλωστε, να μην κάνει το μεγαλύτερο comeback του 2018, διαψεύδοντας όλους όσους τον θεωρούσαν και συνεχίζουν να τον θεωρούν “τελειωμένο” ;

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Ο μετανιωμένος κύριος Έβανς appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα