Ο Μεντβέντεφ γράφει ιστορία ανεβαίνοντας στο Νο1

Μια σειρά από στοιχειωμένα ρεκόρ σπάει ο Ντανίλ Μεντβέντεφ ανεβαίνοντας στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης.

Μετά την ήττα του Νόβακ Τζόκοβιτς από τον Γίρι Βέσελι στα προημιτελικά του Dubai Duty Free Tennis Championships, ο Ρώσος εξασφάλισε και μαθηματικά την άνοδό του στην κορυφή του πίνακα της ΑΤΡ, από την ερχόμενη Δευτέρα (28/2).

Ο Τζόκοβιτς θα πέσει στους 8.465

ΑΤΡ πόντους, με τον Μεντβέντεφ να έχει εξασφαλισμένους ήδη 8.525, από την παρουσία του στο 500άρι τουρνουά του Ακαπούλκο. Ακόμη, δηλαδή, κι αν δεν κάνει άλλη νίκη αυτή την εβδομάδα στο Μεξικό, την Δευτέρα θα γράψει ιστορία, ανεβαίνοντας στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης!

Μάλιστα, αναμένεται να σπάσει ουκ ολίγα στοιχειωμένα ρεκόρ…

Αρχικά, θα γίνει ο πρώτος τενίστας εκτός Big4, που θα βρεθεί στο Νο1 μετά τον Άντι Ρόντικ! Ο Αμερικανός, είχε βρεθεί στο Νο1 για τελευταία φορά την 1η Φεβρουαρίου του 2004.

Τι σημαίνει αυτό ; 18 χρόνια και 27 ημέρες αργότερα, ο Ντανίλ Μεντβέντεφ θα σπάσει ένα μοναδικό ρεκόρ. Για όλο αυτό το διάστημα, στο Νο1 βρισκόταν ένας εκ των Ράφα Ναδάλ, Ρότζερ Φέντερερ, Νόβακ Τζόκοβιτς και Άντι Μάρεϊ.

Ο 26χρονος Ρώσος, θα γίνει μόλις ο 27ος τενίστας στην ιστορία της ΑΤΡ, που καταφέρνει να βρεθεί στο Νο1 της κατάταξης. Η τελευταία φορά που κάποιος έκανε ντεμπούτο στην κορυφή της ΑΤΡ, ήταν στις 7 Νοεμβρίου του 2016.

Τότε, ο Άντι Μάρεϊ γινόταν ο 26ος τενίστας στην ιστορία, που ανεβαίνει στο Νο1. Περίπου 5,5 χρόνια αργότερα, ο Μεντβέντεφ θα προσθέσει το όνομά του στη σπουδαία αυτή λίστα.

Παράλληλα, με την άνοδό του, ο Ρώσος θα βάλει “στοπ” το σερί των 86 συνεχόμενων εβδομάδων παρουσίας του Τζόκοβιτς στο Νο1. Ο Σέρβος σταματάει με την 6η κορυφαία επίδοση όλων των εποχών.

Χρειαζόταν άλλες 16 συνεχόμενες εβδομάδες στο Νο1, ώστε να προσπεράσει τον Πιτ Σάμπρας (102) και να μπει στην “5άδα” για 2η φορά. Άλλωστε, το προσωπικό ρεκόρ του Τζόκοβιτς είναι 122 συνεχόμενες εβδομάδες στο Νο1 (7/7/14 – 6/11/16), που αποτελεί την 4η καλύτερη επίδοση όλων των εποχών.

ATP RANKINGS

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Ο Μεντβέντεφ γράφει ιστορία ανεβαίνοντας στο Νο1 appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα