Ο Κρεσί “σόκαρε” τον Καρένιο Μπούστα (vids)

01:39 1/9/2021 - Πηγή: Tennis24

Ο Νο12 τενίστας του κόσμου και Νο9 του ταμπλό στο US Open, Πάμπλο Καρένιο Μπούστα, έπεσε θύμα τεράστιας ανατροπής από τον 24χρονο Αμερικανό qualifier, Μαξίμ Κρεσί.

Αν και βρέθηκε να προηγείται με δυο sets, ο Μπούστα δεν κατάφερε να πάρει την ξεκούραστη πρόκριση στον 2ο γύρο της διοργάνωσης, και σα να μην έφτανε αυτό, απώλεσε τέσσερα(!) match points, εκ των οποίων τα τρία συνεχόμενα, γνωρίζοντας εν τέλει τον αποκλεισμό από το Νο151 κόσμου.

Μετά από τρεις ώρες και 32 λεπτά, ο Κρεσί επικράτησε με 5-7, 4-6, 6-1, 6-4, 7-6(7), γυρνώντας από την… κόλαση στο tie-break του καθοριστικού set.

Ο Μπούστα προηγήθηκε με 3-6, όμως δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει την απαιτητική δοκιμασία με επιτυχία και χάνοντας έξι από τους επόμενους επτά πόντους που παίχτηκαν, αποχαιρέτησε πρόωρα το Flushing Meadows.

Στον 2ο γύρο, ο Κρεσί θα αντιμετωπίσει τον Νικολόζ Μπασιλασβίλι, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την απόσυρση, λόγω τραυματισμού, του Σεμπάστιαν Κόρντα στη μεταξύ τους αναμέτρηση, όταν το σκορ ήταν στο 6-2, 2-1 υπέρ του Γεωργιανού.

Εκτός συνέχειας US Open έμεινε και ο Νο23 τενίστας στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ, Λορέντζο Σονέγκο. Ο Ιταλός ηττήθηκε από τον Γερμανό, Όσκαρ Ότε, Νο144 στον κόσμο, με 6-7(8), 7-5, 7-6(4), 7-6(1).

Αντίθετα, εξαιρετικά ξεκίνησαν τις υποχρεώσεις τους οι Γκαέλ Μονφίς και Γιάνικ Σίνερ, που έθεσαν εκτός τους Φεντερίκο Κόρια και Μαξ Πάρσελ, αντίστοιχα.

US OPEN MEN’S SNIGLES DRAW l WOMEN’S SINGLES DRAW l OOP (-7h)

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Ο Κρεσί “σόκαρε” τον Καρένιο Μπούστα (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα