Ο καθρέπτης των κορυφαίων

18:43 1/9/2019 - Πηγή: Tennis24
Τζον ΜάκΕνρο, Ματς Βιλάντερ, Ίβαν Λεντλ και Μπόρις Μπέκερ, βλέπουν τα πρόσωπά τους στον τενιστικό τους καθρέπτη και βρίσκουν τις ομοιότητες τους, με τους τενίστες του τώρα…

Μιλώντας στην κάμερα του Eurosport, οι τέσσερις σχολιαστές και εκ των κορυφαίων τενιστών όλων των εποχών, ανέφεραν ποιοι είναι οι τενίστες της εποχής μας, που μέσα από αυτούς, βλέπουν τους εαυτούς τους… επί τω έργω.

Πιο συγκεκριμένα, ο ΜάκΕνρο, που ρωτήθηκε πρώτος για το ποιος τενίστας του τώρα φέρνει στη μνήμη

του την δική του πορεία στο Tour στον προηγούμενο αιώνα, ανέφερε χαρακτηριστικά:

“Αν μπορούσα να επιλέξω έναν τενίστα που νομίζω ότι το στυλ του μοιάζει με το τότε δικό μου στυλ, μάλλον αυτός είναι ο Ντένις Σαποβάλοφ. Κάπως έτσι νομίζω έπαιζα κι εγώ”.

Ο Ματς Βιλάντερ από την πλευρά του, είπε: “Σίγουρα, ο Άντι Μάρεϊ”.

Λίγο πιο… εναλλακτικός ο Λεντλ, ο οποίος γυρνώντας πίσω το χρόνο, θυμάται τον αγωνιστικό του ρυθμό και το playstyle του, οδηγούμενος στην εξής απάντηση:

“Νομίζω, ήμουν ένας συνδυασμός του Νόβακ Τζόκοβιτς με τον Ράφα Ναδάλ. Λίγο πιο επιθετικός από τον Νόβακ, χτυπούσα περισσότερο δυνατά τη μπάλα, όμως σίγουρα ο Νόβακ κινείται πολύ καλύτερα από εμένα στο court”.

Τέλος, ο Μπόρις Μπέκερ έκανε πάλι τη διαφορά, συνεχίζοντας με δηλώσεις του να δείχνει την… εμμονή του για τον Νικ Κύργιο:

“Ήμουν ο Νικ Κύργιος της εποχής. Μιλάω καθαρά για το τενιστικό κομμάτι και τίποτε περισσότερο. Είχα καλό σερβίς, μου άρεσαν οι γρήγοροι πόντοι, χρησιμοποιούσα πολύ το φόρχαντ μου. Ήθελα να βάλω το κοινό στον αγώνα επίσης.

Πάντως, κρατούσα το στόμα μου κλειστό περισσότερο, σε σχέση με τον Κύργιο. Η φιλοσοφία του πάντως, μοιάζει με την τότε δική μου. Ο τρόπος παιχνιδιού και τα συναισθήματα που ένιωθα στο court, είναι παρόμοια. Μου αρέσει πολύ αυτό”.

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Ο καθρέπτης των κορυφαίων appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα