Μασσαλία: Έμαθε αντίπαλο ο Τσιτσιπάς

Τον 21χρονο Γάλλο, Oύγκο Γκαστόν, θα αντιμετωπίσει στο ντεμπούτο του στο 250άρι τουρνουά της Μασσαλίας, ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Ο Γκαστόν κέρδισε τον “εμφύλιο” με τον Κορεντάν Μουτέ (Νο107) και “σφράγισε” το ραντεβού του με τον Έλληνα τενίστα στον 2ο γύρο του φετινού Open 13 της Μασσαλίας. Αυτή, θα είναι η πρώτη συνάντηση των δυο στο Tour.

Μετά από μια ώρα και 45 λεπτά, στο τελευταίο ματς του προγράμματος της Τρίτης, ο Γκαστόν επικράτησε με 6-4, 6-4 και έθεσε νοκ-άουτ τον Μουτέ, πανηγυρίζοντας μόλις την 2η νίκη του μέσα στο 2022 (έχει πλέον ρεκόρ 2-5).

Ο Γκαστόν

βρίσκεται στο Νο68 της παγκόσμιας κατάταξης αυτή τη στιγμή, έχοντας ως ρεκόρ καριέρας το Νο66 και θεωρείται ένα από τα ανερχόμενα αστέρια του γαλλικού τένις. Έχει ύψος μόλις 1.73μ. και ξεχωρίζει για τη μαχητικότητα και τη σπιρτάδα του στο γήπεδο.

Αν βρεθεί στη μέρα του, μπορεί να κάνει τη ζωή δύσκολη σε κάθε αντίπαλο, ειδικά έχοντας τους συμπατριώτες του να τον υποστηρίζουν από τις κερκίδες. Χαρακτηριστικά παραδείγματα, αποτελούν οι δυο καλύτερες πορείες στην μέχρι τώρα καριέρα του Γκαστόν.

Αμφότερες, ήρθαν επί γαλλικού εδάφους. Στο Roland Garros του 2020 ο Γάλλος είχε φτάσει μέχρι τη φάση των “16”, όπου είχε αποκλειστεί στα πέντε sets από τον Ντομινίκ Τιμ, ενώ νωρίτερα είχε κερδίσει τον Στάνισλας Βαβρίνκα (στον 2ο γύρο).

Πιο πρόσφατη, η εξαιρετική πορεία του στο Masters του Παρισιού. Ο 21χρονος έπαιξε στον 1ο Masters προημιτελικό της καριέρας του, τον περασμένο Νοέμβριο, χάνοντας από τον μετέπειτα φιναλίστ, Ντανίλ Μεντβέντεφ.

OPEN 13 PROVENCE SINGLES DRAW | DOUBLES DRAW | OOP (-1h)

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Μασσαλία: Έμαθε αντίπαλο ο Τσιτσιπάς appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα