Ντουμπάι: Αποκλεισμός για Μπαντόσα (vids)

H 24χρονη, προερχόμενη από τα προκριματικά Ρουμάνα, Έλενα-Γκαμπριέλα Ρούσε σημείωσε την πρώτη μεγάλη έκπληξη στο 500άρι τουρνουά του Ντουμπά, επικρατώντας της Νο5 του κόσμου Πάουλα Παντόσα με 6-3, 5-7, 6-4 μετά από 2,5 ώρες. 

Happy tears @Gabriela_Ruse outlasts the No.3 seed Badosa in a terrific three-set battle!#DDFTennis pic.twitter.com/ueuR2cv5Ak

wta

(@WTA) February 15, 2022

Παρά τα 8 διπλά λάθη, αλλά και το 65% των κερδισμένων πόντων στο 1ο service, η Ρούσε βρήκε λύσεις ασκώντας πίεση στο service της Ισπανίδας. Το πλάνο αυτό λειτούργησε εξαιρετικά στο 1ο set στο οποίο η Ρούσε αν και έχασε το 1ο game στη συνέχεια με 2 break κατάφερε να το κατακτήσει μέσα σε 44 λεπτά. 

Η απάντηση της Μπαντόσα ήρθε στο επόμενο set με τη Ρουμάνα πάντως να χάνει μια τεράστια ευκαιρία να κλείσει το παιχνίδι καθώς βρήκε break στο 9ο game παίρνοντας προβάδισμα με 5-4, αλλά και τις μπάλες στα χέρια για να ολοκληρώσει τη νίκη της. 

Ωστόσο, όχι μόνο δεν κατάφερε να κλείσει το ματς, δεχόμενη break (5-5), αλλά στη συνέχεια έχασε τα επόμενα 2 games και με 7-5 η Μπαντόσα ισοφάρισε το παιχνίδι οδηγώντας το στο dieceder set. 

Η Ρούσε ωστόσο “πλήρωσε” την Ισπανίδα με τι ίδιο νόμισμα. Η Μπαντόσα σερβίροντας εξαιρετικά, αλλά και δείχνοντας συνέπεια στα χτυπήματα εδάφους, βρήκε break στο 4ο game, το οποίο εκμεταλλεύτηκε αμέσως μετά κάνοντας το 4-1! 

Packing a punch @paulabadosa | #DDFTennis pic.twitter.com/7dcwUU6w5m

wta (@WTA) February 15, 2022

Από εκεί και πέρα όμως στο court ήταν μόνο η Ρούσε. Η Μπαντόσα “βραχυκύκλωσε” και η Ρουμάνα έκανε πάρτι κατακτώντας τα επόμενα 5 games και παράλληλα την πρόκριση στη φάση των “16”.

Αυτή ήταν η 1η νίκη καριέρας κόντρα σε παίκτρια 10άδας για τη Ρουμάνα, η οποία στον 2ο γύρο θα αντιμετωπίσει την συμπατριώτισσά της Σιμόνα Χάλεπ. Οι δυο τους είχαν αναμετρηθεί και τον περασμένο Ιανουάριο στο warm-up τουρνουά στη Μελβούρνη και μάλιστα στην ίδια φάση, με την Χάλεπ να παραχωρεί μόλις 3 games (6-1, 6-2). 

Στον επόμενο γύρο πέρασε και η δύο φορές κάτοχος του τίτλου, Ελίνα Σβιτολίνα κερδίζοντας με 6-2, 6-3 την Αιγύπτια Μαγιάρ Σερίφ, ενώ στις “16” πέρασε και η lucky loser Ελβετίδα Ζιλ Τάιχμαν που επικράτησε της Βελγίδας Ελίζε Μέρτενς με 6-2, 6-4. 

Roaring on

Two-time champion @ElinaSvitolina secures a straight-sets win in Dubai!#DDFTennis pic.twitter.com/Rn9eMP6Evn

wta (@WTA) February 15, 2022

SINGLES DRAW | DOUBLES DRAW | OOP

The post Ντουμπάι: Αποκλεισμός για Μπαντόσα (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα