Ντέρμπι με Χουρκάτζ στο Tatoi Club

Πολύ σημαντικό αγώνα που θα κρίνει την πρόκριση στα Play-off δίνει αυτή την ώρα η Εθνική μας ομάδα Davis Cup κόντρα στην πολύ δυνατή Πολωνία…

Μετά τις νίκες που σημείωσαν στην πρεμιέρα της διοργάνωσης την Τετάρτη στο Τατόι, Ελλάδα και Πολωνία διασταυρώνουν αυτήν την ώρα τα ξίφη τους, με φόντο για την πρωτιά του Group A.

Με ήττα ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της η Εθνική μας, καθώς ο Μιχάλης Περβολαράκης δεν τα κατάφερε

κόντρα στον Καμίλ Μάιχρζακ, Νο84 της παγκόσμιας κατάταξης της ΑΤΡ και η Πολωνία με νίκη στα δυο σετ, πήρε τον πρώτο πόντο του tie.

Πλέον, η Εθνική καλείται να κάνει μεγάλη ανατροπή αν θέλει να “κλειδώσει” την 1η θέση του ομίλου.

Δεύτερο ματς της ημέρας, το σπουδαίο ντέρμπι ανάμεσα στον Στέφανο Τσιτσιπά και τον Χούμπερτ Χουρκάτζ (περίπου στις 13:00GR-COSMOTE SPORT 6HD).

Ο Χούρκατζ βρίσκεται στο Νο36 της παγκόσμιας κατάταξης, με career high το Νο35 και αποτελεί το μεγάλο αστέρι της Πολωνίας, όντας μόλις 22 ετών.

Το φετινό του ρεκόρ στο ATP Tour είναι 23-19 και μάλιστα προέρχεται από την πρώτη του νίκη επί του Τσιτσιπά, πριν μερικές εβδομάδες στο 2ο γύρο του Rogers Cup στο Μόντρεαλ. Στα τρία προηγούμενα ραντεβού τους στο tour, ο Στέφανος είχε επικρατήσει (Μιλάνο 2018, Μασσαλία 2019, Ντουμπάι 2019).

Εξίσου δύσκολο ματς για την Εθνική μας, όμως λίγο η εξέδρα και λίγο η καλύτερη δυναμική του Στέφανου στο χώμα, χρίζουν φαβορί τον Έλληνα πρωταθλητή έναντι του Πολωνού αντίζηλού του.

“Είμαστε και οι δύο μέλη της NextGen, είμαστε νέοι, καινούργιοι στο tour οπότε έχουμε κάτι σαν rivalry μεταξύ μας. Σίγουρα στο μέλλον θα αναμετρηθούμε αρκετές φορές. Κάνει σπουδαία δουλειά, είναι πολύ επαγγελματίας και πειθαρχημένος. Είναι ένας δύσκολος αντίπαλος” είπε το Νο7 της παγκόσμιας κατάταξης ενόψει της αναμέτρησης.

Θα ακολουθήσει το ματς διπλού όπου οι μόνοι σίγουροι είναι οι κορυφαίοι διπλουνίστες των Πολωνών, Λούκας Κούμποτ και Μάρτσιν Ματκόφσκι.

Από την Ελληνική ομάδα είναι άγνωστο ποιοι θα παίξουν, με επικρατέστερο δίδυμο τους Σ.Τσιτσιπά/Μάρκο Καλοβελώνη. Σίγουρα, ο Δημήτρης Χατζηνικολάου σε συνεργασία με τον Απόστολο Τσιτσιπά, θα επιλέξουν το καλύτερο ζευγάρι.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Πέμπτης

Α’ ΟΜΙΛΟΣ
Ελλάδα – Πολωνία – 11:00GR
Μονακό – Λουξεμβούργο – 11:00GR

Β’ ΟΜΙΛΟΣ
Εσθονία – Λετονία – 11:00 GR
Βόρεια Μακεδονία – Μαυροβούνιο – 11:00 GR

DAVIS CUP WORLD GROUP III

The post Ντέρμπι με Χουρκάτζ στο Tatoi Club appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα