Δεν την σκιάζει φοβέρα καμιά – VIDEO

17:36 6/6/2018 - Πηγή: Tennis24
Ούτε η Αντζελίκ Κέρμπερ ήταν ικανή να ανακόψει την πορεία της Σιμόνα Χάλεπ στο φετινό Ρολάν Γκαρός. Το Νο1 του κόσμου κέρδισε με μεγάλη ανατροπή την Γερμανίδα και προκρίθηκε στα ημιτελικά του θεσμού, συνεχίζοντας το… κυνήγι του πρώτου της τίτλου σε Grand Slam διοργάνωση…

Η Ρουμάνα πρωταθλήτρια, κάνει ότι περνάει από το χέρι της για να φτάσει στο παρθενικό της τρόπαιο σε Major τουρνουά, στο φετινό Ρολάν Γκαρός. Την Τετάρτη, αντιμετώπισε το πιο υψηλό εμπόδιο στην πορεία της, μέχρι

στιγμής, στο Παρίσι, την Αντζελίκ Κέρμπερ.

Αν και η Γερμανίδα πρώην Νο1 του κόσμου της έβαλε δύσκολα, η Χάλεπ αντεπεξήλθε στο μέγιστο, έφυγε θριαμβεύτρια από το “Σουζάν Λενγκλέν” με μεγάλη ανατροπή και προκρίθηκε έτσι στα ημιτελικά του δεύτερου Grand Slam της χρονιάς για δεύτερη σερί χρονιά.

Μετά από 2 ώρες και 16 λεπτά απαιτητικού αγώνα το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης της WTA επιβλήθηκε με 6-7(2), 6-3, 6-2 και “έκλεισε” το σπουδαίο ραντεβού για την φάση των ημιτελικών στο Γαλλικό Όπεν, με την Γκαρμπίνιε Μουγκουρούθα, η οποία λίγο νωρίτερα είχε πάρει μια πολύ πιο ξεκούραστη πρόκριση για τις “4” του θεσμού.

World No. 1 getting done.@Simona_Halep wins her third RG Quarterfinal match. pic.twitter.com/TsjFalZ4Ka

Tennis Channel (@TennisChannel) 6 Ιουνίου 2018

Η Σιμόνα Χάλεπ, έτσι, προκρίθηκε για τρίτη φορά στην καριέρα της στα ημιτελικά του Γαλλικού Όπεν, μετρώντας αψεγάδιαστο ρεκόρ εκεί, καθώς στις δυο προηγούμενες συμμετοχές της, ισάριθμες φορές προκρίθηκε στον τελικό της διοργάνωσης (2014,2017).

Παρόλα αυτά, η Ρουμάνα δεν έχει πανηγυρίσει ακόμη Grand Slam τίτλο, αν και έχει φτάσει στο σύνολο σε τρεις τελικούς, συμπεριλαμβανομένου και του φετινού στο Αυστραλιανό Όπεν, όπου ηττήθηκε από την Καρολίν Βοζνιάκι στα τρία σετ.

Η 26χρονη Ρουμάνα, κέρδισε για δεύτερη φορά φέτος σε Major την Κέρμπερ, Νο12 του κόσμου αυτήν την στιγμή, μετά και τον μεταξύ τους ημιτελικό στην Μελβούρνη τον Ιανουάριο, ο οποίος είχε κριθεί στα τρία σετ επίσης.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Η Κέρμπερ ξεκίνησε εντυπωσιακά την αναμέτρηση, προηγούμενη με 0-4. Η Γερμανίδα εκμεταλλεύτηκε δυο από τις έξι ευκαιρίες που δημιούργησε για μπρέικ και “έσπασε” δυο φορές το σερβίς της αντιπάλου της, κρατώντας παράλληλα δυο φορές το δικό της σερβίς.

Έτσι, έγινε το αφεντικό για την κατάκτηση του εναρκτήριου σετ του αγώνα. Κάπου εκεί όμως, η Χάλεπ “αφυπνίστηκε”, ανέβασε ρυθμό κι έγινε πολύ πιο απειλητική, για να μειώσει πολύ γρήγορα σε 3-4, κερδίζοντας εκείνη τώρα, τρία σερί γκέιμς.

Η Κέρμπερ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-5 υπέρ της και έφτασε μια ανάσα μακριά από την κατάκτηση του πρώτου σετ. Τότε, η Ρουμάνα συγκεντρώθηκε, δεν παρέδωσε τόσο εύκολα τα όπλα και κερδίζοντας δυο διαδοχικά γκέιμς ισοφάρισε σε 5-5.

Το πρώτο σετ έμελλε να γίνει… ροντέο, αφού αμέσως μετά η Γερμανίδα μπορεί να “έσπασε” εκ νέου το σερβίς της Χάλεπ και να έκανε το 5-6, όμως ούτε στην δεύτερη φορά που σέρβιρε για το σετ μπόρεσε να προηγηθεί με 0-1, καθώς δέχτηκε και πάλι μπρέικ από την αντίπαλό της, η οποία έστειλε το ματς στο τάι μπρέικ.

Εκεί, όπου θα κρίνονταν το πρώτο σετ του ματς, η Κέρμπερ ήταν πολύ πιο αποτελεσματική. Παίζοντας πιο ψύχραιμα, εκμεταλλευόμενη τα επιπόλαια λάθη της Χάλεπ, η Γερμανίδα κέρδισε με 2-7 και έκανε το 0-1 στα σετ, φτάνοντας ένα βήμα μακριά από την νίκη.

Set 1 goes to @AngeliqueKerber.

How will the World No. 1 respond?

Live now on TC Plus→ https://t.co/tPoe44C26q #RG18 pic.twitter.com/J4OXvOW0KB

Tennis Channel (@TennisChannel) 6 Ιουνίου 2018


Η Χάλεπ όμως, είχε ήδη δείξει από τα μέσα του πρώτου σετ και έπειτα πως δεν σκοπεύει να “πέσει” τόσο εύκολα. Παίζοντας πολύ ωραίο τένις, η Ρουμάνα πήρε προβάδισμα από νωρίς στο δεύτερο κομμάτι του ματς και έγινε το φαβορί για την κατάκτηση του σετ.

Το δυνατό ξεκίνημα με μπρέικ(1-0), διαδέχθηκε μια ακόμη πιο δυνατή συνέχεια. Κάνοντας ότι ήθελε στο γήπεδο, η Χάλεπ προηγήθηκε με 5-3 χωρίς να απειληθεί ιδιαίτερα και “έσπασε” για δεύτερη φορά το σερβίς της Γερμανίδας στο σετ στο ένατο γκέιμ αυτού, για να κάνει το 6-3 και να ισοφαρίσει σε 1-1 μετά από 1 ώρα και 42 λεπτά συνολικού αγώνα.

Όλα θα κρινόντουσαν σε τρίτο και καθοριστικό σετ. Εκεί, η Χάλεπ έδειχνε να έχει μεγαλύτερη ενέργεια και πολύ περισσότερα τρεξίματα από την αντίπαλό της. Ξεκίνησε με μπρέικ(2-0), ενώ αν και δέχθηκε μπρέικ μπακ(2-1) δεν πτοήθηκε παίρνοντας λίγες στιγμές αργότερα προβάδισμα με 4-1.

Η Γερμανίδα αντιμετώπισε ένα πρόβλημα στο αριστερό της πόδι, πήρε ιατρικό τάιμ άουτ, όμως συνέχισε κανονικά την αναμέτρηση.

Η Χάλεπ συνέχισε στο ίδιο μοτίβο, οδηγούμενη με αργά και σταθερά βήματα στην κατάκτηση της νίκης-ανατροπής. Αφού προηγήθηκε με 5-2, “έκλεισε” όπως ακριβώς και στο προηγούμενο σετ, με μπρέικ δηλαδή, κι αυτό το κομμάτι της αναμέτρησης και κατ’ επέκταση το ματς.

Μεγάλη ανατροπή για την Ρουμάνα, η οποία μπορεί να δυσκολεύτηκε, αλλά και πάλι βρήκε τον τρόπο και προκρίθηκε στα ημιτελικά του φετινού Ρολάν Γκαρός, συνεχίζοντας την προσπάθεια κατάκτησης του πρώτου της Major τίτλου.

Τετάρτη 6/6: Προημιτελικά Ρολάν Γκαρός, Γυναίκες

Halep (Roumania) beat Kerber (Germany) 6-7(2), 6-3, 6-2

Muguruza (Spain) beat Sharapova (Russia) 6-2, 6-1

Women’s Draw | OOP (-1h) l LIVE SCORES

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Δεν την σκιάζει φοβέρα καμιά – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα