Άπαικτη Μουγκουρούθα “πάτησε” την “Μάσα” – VID

16:31 6/6/2018 - Πηγή: Tennis24
Η Γκαρμπίνιε Μουγκουρούθα ήταν η μεγάλη νικήτρια του ντέρμπι με την Μαρία Σαράποβα για τα προημιτελικά του Ρολάν Γκαρός. Η Ισπανίδα έπαιξε φοβερό τένις, δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης και “ισοπέδωσε” την “Μάσα” περνώντας στις “4” καλύτερες του δεύτερου Grand Slam της χρονιάς…

Ακόμη ένα πολυαναμενόμενο ντέρμπι, μετατράπηκε σε παράσταση για έναν ρόλο στο φετινό Ρολάν Γκαρός. Μπορεί ο αγώνας της Γκαρμπίνιε Μουγκουρούθα με την Μαρία Σαράποβα για την φάση των “8” του δεύτερου Grand Slam

της χρονιάς, να ήταν το ματς της ημέρας στο Παρίσι, όμως μόνο… στα χαρτιά τελικά.

Αυτό, γιατί η φοβερή Ισπανίδα έκανε “κομμάτια” την Ρωσίδα αντίπαλό της μέσα σε μόλις 73 λεπτά αγώνα, μην αφήνοντας την να κατακτήσει περισσότερα από τρία γκέιμς στην αναμέτρηση, παίρνοντας έτσι πανηγυρικά την πρόκριση για τα ημιτελικά του θεσμού.

Πιο συγκεκριμένα, η Γκαρμπίνιε Μουγκουρούθα, Νο3 του κόσμου αυτήν την στιγμή, επιβλήθηκε πολύ άνετα της Σαράποβα με 6-2, 6-1 και περιμένει πλέον την νικήτρια του έτερου προημιτελικού της ημέρας στο Γαλλικό Όπεν, ανάμεσα στην Σιμόνα Χάλεπ και την Αντζελίκ Κέρμπερ, για να μάθει τον αντίπαλό της στους “4” του τουρνουά.

Game. Set. Match.@GarbiMuguruza blows past @MariaSharapova to enter #RG18 Semifinals. pic.twitter.com/cNHpN47q0S

Tennis Channel (@TennisChannel) 6 Ιουνίου 2018

Η 24χρονη Μουγκουρούθα, πήρε την μεγάλη εκδίκησή της από την Μαρία Σαράποβα για την νίκη της δεύτερης σε βάρος της Ισπανίδας στα προημιτελικά του Ρολάν Γκαρός το 2014. Τότε, η “Μάσα” είχε κερδίσει στα τρία σετ την Μουγκουρούθα, η οποία φέτος της απάντησε, τέσσερα χρόνια μετά, με πολύ πιο σκληρό τρόπο, στην ίδια φάση του τουρνουά.

Αυτός, θα είναι ο δεύτερος ημιτελικός καριέρας στο Ρολάν Γκαρός για την “Μούγκου”, η οποία μόνο καλές αναμνήσεις έχει από την πρώτη της παρουσία στις “4” καλύτερες του θεσμού, αφού το 2016 είχε κερδίσει στα ημιτελικά την Σαμάνθα Στόσουρ και στον τελικό την Σερίνα Γουίλιαμς, κατακτώντας τον πρώτο Grand Slam τίτλο της τότε.

Όσο για την “Μάσα”, η Ρωσίδα έφτασε για πρώτη φορά σε προημιτελικά Ρολάν Γκαρός μετά το 2014, όπου είχε κατακτήσει εν τέλει το τουρνουά στο Παρίσι και αποχαιρετά με ψηλά το κεφάλι την Γαλλία, μετά από μια εξαιρετική πορεία δεδομένων των συνθηκών για την ίδια.

Από την ερχόμενη Δευτέρα, η Σαράποβα μάλιστα αναμένεται να φτάσει και πάλι κοντά στο Top20 του κόσμου, μιας και θα κερδίσει επτά θέσεις και θα βρεθεί από το Νο30 στο Νο23 της παγκόσμιας κατάταξης της WTA.



Ο ΑΓΩΝΑΣ

Η Ισπανίδα ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις το ντέρμπι, “σπάζοντας” το σερβίς της Σαράποβα στο εναρκτήριο γκέιμ της αναμέτρησης και παίρνοντας προβάδισμα με 1-0 πολύ νωρίς.

Σαν να μην έφτανε αυτό, η Μουγκουρούθα αφού κράτησε το σερβίς της(2-0), “ξαναχτύπησε” εκμεταλλευόμενη την αστάθεια στο σερβίς της Ρωσίδα, κάνοντας το δεύτερο συνεχόμενο μπρέικ στο ματς για την ίδια!

Το Νο3 του κόσμου προηγήθηκε μέχρι και με 4-0 όντας το απόλυτο φαβορί για να πάρει κεφάλι στα σετ με 1-0. Κάπου εκεί η “Μάσα” κέρδισε το πρώτο της γκέιμ στο ματς μειώνοντας σε 4-1, όμως η Μουγκουρούθα ήταν υπέρμετρα σταθερή από την γραμμή του σερβίς και δεν απέτυχε να “κλείσει” το πρώτο κομμάτι του ματς λίγες στιγμές αργότερα με το επιβλητικό 6-2, μετά από 45 λεπτά αγώνα.

.@GarbiMuguruza dominates to take Set 1.@Simona_Halep battles back.

Stream live now→ https://t.co/tPoe44C26q pic.twitter.com/jI6qiwmXac

Tennis Channel (@TennisChannel) 6 Ιουνίου 2018

Το δεύτερο σετ κινήθηκε, σχεδόν, στο ίδιο μοτίβο. Η Ισπανίδα κυριαρχούσε στην αναμέτρηση με την Σαράποβα να μην μπορεί να αντιδράσει. Εκ νέου μπρέικ στο εναρκτήριο γκέιμ του σετ για την Μουγκουρούθα η οποία έγινε το αφεντικό και πάλι.

Αν και η Ρωσίδα “έσπασε” για πρώτη φορά στην αναμέτρηση το σερβίς της 24χρονης αντιπάλου της στο αμέσως επόμενο γκέιμ ισοφαρίζοντας σε 1-1, η συνέχεια άνηκε ολοκληρωτικά στην Μουγκουρούθα.

Τα αισχρά ποσοστά επιτυχίας πίσω από το σερβίς της Σαράποβα στο δεύτερο σετ, εκμεταλλεύτηκε στα μέγιστα η Ισπανίδα που κέρδισε τα επόμενα πέντε γκέιμς του ματς και μετέτρεψε το 6-2, 1-1 σε 6-2, 6-1 τελειώνοντας με συνοπτικές διαδικασίες το ματς.

Η Ρωσίδα δεν κέρδισε ούτε έναν πόντο στο δεύτερο σετ πίσω από το δεύτερο σερβίς της έχοντας 0/9 προσπάθειες και 0% επιτυχία, με αποτέλεσμα μοιραία να μην κρατήσει ούτε μια φορά το σερβίς της, δεχόμενη τέσσερα μπρέικ στο σύνολο.

Τετάρτη 6/6: Προημιτελικά Ρολάν Γκαρός, Γυναίκες

Muguruza (Spain) beat Sharapova (Russia) 6-2, 6-1

Women’s Draw | OOP (-1h) l LIVE SCORES

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Άπαικτη Μουγκουρούθα “πάτησε” την “Μάσα” – VID appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα