ΝΙΚΗΤΗΣ ΣΤΟ ΕΠΟΣ, Ο ΜΠΕΡΕΤΙΝΙ – VIDEO

01:19 5/9/2019 - Πηγή: Tennis24
Ο Ματέο Μπερετίνι έφτασε στα όριά του, όμως κατάφερε να υπερκεράσει το εμπόδιο του μαχητικού Γκαέλ Μονφίς μετά από πέντε, συναρπαστικά σετ και “σφράγισε” έτσι το εισιτήριό του για τα ημιτελικά του Αμερικανικού Όπεν…

Ο 23χρονος Ιταλός, συνεχίζει τις καταπληκτικές εμφανίσεις του στη Νέα Υόρκη και με την πέμπτη συνεχόμενη νίκη του προκρίθηκε για παρθενική του φορά σε τελική “4αδα” Grand Slam διοργάνωσης.

Χρειάστηκε

περίπου τέσσερις ώρες τρομερού, απίστευτου αγώνα, για να θέσει νοκ-άουτ τον αξιόμαχο Γάλλο, Νο13 τενίστα της παγκόσμιας κατάταξης της ΑΤΡ αυτή τη στιγμή, όμως το έκανε με δραματικό και συνάμα φοβερό τρόπο!

Ο Μπερετίνι επικράτησε με 3-6, 6-3, 6-2, 3-6, 7-6(5) του Λα’ Μονφ και πανηγύρισε παλικαρίσια νίκη, παίρνοντας το εισιτήριο για την ημιτελική φάση του θεσμού, αν και χρειάστηκε να σπαταλήσει πρώτα, τέσσερα ματς πόιντς και προβάδισμα με 5-2 στο πέμπτο σετ.

Στα ημιτελικά, θα αντιμετωπίσει τον Ράφαελ Ναδάλ που κέρδισε λίγο αργότερα με 6-4, 7-5, 6-2 τον Ντιέγκο Σβάρτσμαν.

He can finally breathe!

On his 5th match point, Matteo Berrettini finally closes out Monfils in an absolute epic in Arthur Ashe Stadium!#USOpen pic.twitter.com/IAzTbhZkqL

US Open Tennis (@usopen) 4 Σεπτεμβρίου 2019


Αυτήν, είναι η όγδοη μόλις συμμετοχή του Ιταλού σε Major και καταφέρνει μόλις σε ηλικία 23 ετών, να γίνει ο τέταρτος τενίστας από τη χώρα του, που προκρίνεται σε ημιτελικό Slam.

Τεράστιο επίτευγμα για τον νεαρό, ο οποίος μέσα στο 2019 έχει κάνει μερικές τεράστιες νίκες και όσο περνάει ο καιρός, γίνεται ολοένα και καλύτερος. Αυτήν του την βελτίωση θα εξαργυρώσει την επόμενη εβδομάδα, αφού στην… χειρότερη, θα φτάσει στο Νο13.

Περιττό να αναφέρουμε, πως θα είναι το νέο ρεκόρ καριέρας του στην παγκόσμια κατάταξη. Αν πάλι περάσει στον τελικό του US Open, θα σπάσει και το φράγμα του Top10!

Αν και ο Μπερετίνι θα μπορούσε να είχε “κλείσει” το ματς πολύ πιο πριν, επέλεξε τον… hard τρόπο για να το κάνει. Ή για την ακρίβεια, ο Μονφίς τον οδήγησε σε δύσβατα μονοπάτια, γιατί δεν έλεγε να πετάξει λευκή πετσέτα, ποτέ.

Ο Γάλλος επέστρεψε από το 5-2 στο οποίο βρέθηκε πίσω στο πέμπτο σετ, σώζοντας μάλιστα και ματς πόιντ στο σερβίς του Ιταλού (5-3).

Αφού ισοφάρισε σε 5-5, έδωσε παράταση στο ματς, σώζοντας ακόμη δυο ματς πόιντς (6-5) και στέλνοντας τον προημιτελικό σε καθοριστικό τάι-μπρέικ.

Κάπου εκεί, αν και ο Μπερετίνι φάνηκε να ελέγχει τον αγώνα (5-2), το πνεύμα μαχητή του Λα’ Μονφ έδωσε ακόμη πιο μεγάλο σασπένς στο ματς, αφού με δύο σερί μίνι μπρέικ, μείωσε σε 5-4 και πήρε τις μπάλες στα χέρια του.

Ο επόμενος πόντος ήταν και ο καθοριστικός. Ο Ιταλός “έχτισε” υπέροχα, επιτέθηκε σε όλες τις πιθανές και απίθανες γωνίες του court και τελικά “εκτέλεσε” τον αντίπαλό του με ένα έξυπνο βολέ, για να δημιουργήσει ακόμη δυο ματς πόιντς (6-4).

Αν και ο Μονφίς έσωσε το πρώτο (συνολικά τέταρτο) με άσο, ο Μπερετίνι δεν λάθεψε εκ νέου στο σερβίς του, πέρασε ένα υπέροχο πρώτο σερβίς και ολοκλήρωσε με φοβερό τρόπο, το ίσως καλύτερο ματς, μέχρι στιγμής, στη Νέα Υόρκη.

US OPEN MEN’S DRAW | OOP

Δημήτρης Χαλιάπας

The post ΝΙΚΗΤΗΣ ΣΤΟ ΕΠΟΣ, Ο ΜΠΕΡΕΤΙΝΙ – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα