Νίκη με ανατροπή για Τσιτσιπά (vids)

O Στέφανος Τσιτσιπάς χρειάστηκε να ανατρέψει το εις βάρος του σκορ, καθώς βρέθηκε να χάνει με σετ από τον Κάρεν Χατσάνοφ (Νο24), όμως έφτασε σε μια μεγαλειώδη νίκη με ανατροπή και σκορ 4-6, 6-0, 6-3 σε μια ώρα και 50 λεπτά.

Ο Έλληνας πρωταθλητής μετά το 1ο σετ κατάφερε να κερδίσει τα 12 από τα 15 επόμενα games, βγάζοντας έτσι την τέλεια αντίδραση για να πάρει την πρόκριση για τα προημιτελικά του ρωμαϊκού

Masters.



Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον χειρότερο τρόπο για τον Έλληνα τενίστα, καθώς με το “καλημέρα” δέχθηκε break (0-1) έχοντας σοβαρό πρόβλημα στα πρώτα σερβίς που δεν τον βοήθησαν καθόλου σε αυτό το σκέλος του αγώνα (52%). 

Ο Χατσάνοφ έκανε το 0-2 χάρη στο καλύτερο service-game του στο 1ο set (love-game), ενώ προσπάθησε και για το double-break στη συνέχεια, με τον Τσιτσιπά όμως να σημειώνει το 1ο του hold στο παιχνίδι (1-2).



Με το σερβίς του Χατσάνοφ να αρχίζει σιγά-σιγά να… αιμορραγεί ο Τσιτσιπάς κατάφερε να βρει το break πίσω, με τον Ρώσο να κάνει τρία αβίαστα λάθη κι ένα διπλό λάθος, δίνοντας στο 6ο game (3-3). 

Ακολούθησαν δύο holds για τους τενίστες (4-4), ενώ αμέσως μετά ήρθε το κρίσιμο break από τον Χατσάνοφ που πήρε το προβάδισμα με 4-5 και τις μπάλες στα χέρια για να κλείσει το σετ, κάτι που έκανε εύκολα παίρνοντας προβάδισμα με 0-1.



Επιβλητική αντίδραση από Τσιτσιπά

Στο 2ο σετ ο Τσιτσιπάς άρχισε να σερβίρει όπως στη… Μαδρίτη, την ίδια ώρα που Χατσάνοφ συνέχισε να “πνίγεται” στα αβίαστα λάθη. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, ο Έλληνας να κατακτήσει τα πρώτα τέσσερα games (4-0) παίζοντας αρκετά καλύτερα από το 1ο set

Στο 5ο game Τσιτσιπάς έκανε συνεχόμενα αβίαστα λάθη και ο Χατσάνοφ έφτασε σε τριπλό break-point (0/40), όμως από τη μια το καλό σερβίς και από την άλλη τα αβίαστα του Ρώσου που ακολούθησαν, έφεραν τον Τσιτσιπά στο 5-0 και στο 2ο μεγάλο hold στο σετ μετά το 1o sevice-game, όπου κι εκεί χρειάστηκε να σβήσει δύο break-points (βρέθηκε 15-40 πίσω).

Το σετ έκλεισε με bagel για τον Τσιτσιπά (6-0), με τον Έλληνα τενίστα να φτάνει σε ένα ακόμη break μετά από ένα ακόμη κακό service-game του Χατσάνοφ, ο οποίος τελείωσε το σετ χωρίς κερδισμένο πόντο(!) στο 1ο σερβίς του (0/6) και μόλις τέσσερις πίσω από το 2ο!



Κυρίαρχος και στο καθοριστικό σετ ο Στεφ

Η ίδια ιστορία συνεχίστηκε και στο 3ο σετ, με τον Στέφανο να παίρνει από νωρίς τα ηνία με break στο 2ο game (2-0).

Πατώντας στα εξαιρετικά ποσοστά επιτυχίας στα σερβίς του (15/16 κερδισμένους πόντους πίσω από το 1ο σερβίς), ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος του σετ, καθώς έχασε μόλις τρεις πόντους στο σερβίς του και έτσι δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Ρώσο να αντιδράσει.

Με επτά άσους συνολικά, ο Στεφ έφυγε θριαμβευτής από το court σημειώνοντας ακόμη μια ανατροπή για φέτος (6-3).



“Ήταν ένας σπουδαίος, αγώνας. Πραγματικά ανέβασα το παιχνίδι μου στο 2ο σετ”, είπε ο Τσιτσιπάς στη συνέντευξή του εντός γηπέδου.

“Ήμουν σε θέση να χαλαρώσω λίγο και συγκεντρώθηκα λίγο περισσότερο εις βάθος. Έκανα εξαιρετικά σερβίς προς το τέλος του 3ου σετ. Μπορούσα να παραμείνω ήρεμος σε κάθε σερβίς και δεν βιαζόμουν. Προσπάθησα να οπτικοποιήσω τα μοτίβα μου και ήταν ένα υπέροχο τελευταίο game.

Δεν ήταν εύκολα τα δύο τελευταία ματς, αλλά όσο βρίσκω τον δρόμο μου, αυτό είναι που μετράει περισσότερο για εμένα”, τόνισε.

Έτσι, ο Στέφανος έφτασε στην 29η νίκη του για φέτος (1ος στη σχετική λίστα με τις περισσότερες νίκες στο Tour της ΑΤΡ μέσα στο 2022) και 11η στο χώμα, ενώ στον προημιτελικό της Ρώμης θα αντιμετωπίσει τον Γιάνικ Σίνερ (Νο13).

INTERNAZIONALI BNL D’ITALIA SINGLES DRAW | DOUBLES DRAW | OOP (-1h)

Δανάη Μασκαλέρη

The post Νίκη με ανατροπή για Τσιτσιπά (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα