Ναλμπαντιάν προς NextGen: “Μην περιμένετε να αποσυρθούν”

Ο πρώην Νο3 τενίστας στην παγκόσμια κατάταξη της ATP και φιναλίστ του Wimbledon 2002, Νταβίντ Ναλμπαντιάν, μίλησε στα media από την Κόρδομπα, με την ιδιότητα του προπονητή του Μιομίρ Κεκμάνοβιτς και ανέλυσε τις διαφορές της νέας γενιάς με τους Big3.

Βλέποντας τους Νόβακ Τζόκοβιτς, Ράφαελ Ναδάλ και Ρότζερ Φέντερερ να σαρώνουν τα Grand Slams παρά την ηλικία τους και τους τενίστες της νέας γενιάς να μην

μπορούν να ανακόψουν την κυριαρχία τους, ο Ναλμπαντιάν έδωσε τις συμβουλές του.

Ο 39χρονος Αργεντινός, κάτοχος 11 ATP τίτλων, προέτρεψε τους νεαρούς αθλητές να πιστέψουν περισσότερο στους εαυτούς τους αν θέλουν να πετύχουν το κάτι παραπάνω και να σταματήσουν να συμβιβάζονται με την ήττα σε ημιτελικούς και τελικούς.

Αναλυτικά όσα είπε:

“Ο Μεντβέντεφ κέρδισε και τους τρεις στα ΑΤΡ Finals του 2020. Έδειξε ότι όλοι μπορούν να το κάνουν. Οι καλοί παίκτες, μπορούν να κερδίσουν Ρότζερ, Ράφα και Νόβακ ακόμη και στο ίδιο τουρνουά. Δεν είναι απίθανο.

Κάποια στιγμή, πρέπει να αρχίσουν να πιστεύουν στους εαυτούς τους. Οι Big3 είναι απίθανοι τενίστες, αλλά δεν είναι σουπερήρωες. Η νέα γενιά πρέπει να πιστέψει στους εαυτούς της.

Πιστεύω ότι οι περισσότεροι νέοι, περιμένουν τους Big3 να αποσυρθούν. Κι εγώ περίμενα πάντα την ευκαιρία μου κόντρα σε αυτούς, αλλά ακόμη και τώρα, αυτοί αγωνίζονται. Σταματήστε να τους περιμένετε και κερδίστε τους.

Βέβαια, είναι τρομερό το πως χειρίζονται τις καταστάσεις. Είναι ακόμη στο Tour, είναι συγκεντρωμένοι, είναι παθιασμένοι και εμπνευσμένοι με το παιχνίδι. Είναι φοβερό. Είναι οι μοναδικοί που το έχουν καταφέρει για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.

Γεννήθηκαν για να είναι νικητές. Δούλεψαν γι’ αυτό και είναι έτοιμοι πάντα γι’ αυτό. Βρίσκουν πάντοτε τον τρόπο να κερδίσουν, ακόμη κι αν τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά.

Όσον αφορά τις τακτικές μου κόντρα σε αυτούς, αρχικά, ποτέ δεν θα χάσουν μόνοι τους.

Πρέπει να τους κερδίσεις εσύ. Πρέπει να είσαι τέλειος τακτικά και να βγάζεις στο γήπεδο όλα τα σχέδιά σου. Δεν θα σε αφήσουν όμως να παίξεις όπως εσύ θες. Θα σε αναγκάσουν να χάσεις.

Πιστεύω ότι ο Νόλε θα κερδίσει τα περισσότερα Slams. Είναι ο πιο ολοκληρωμένος. Τα έχει όλα”.

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Ναλμπαντιάν προς NextGen: “Μην περιμένετε να αποσυρθούν” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα