Ναδάλ: “Υπέροχο να κερδίζω εδώ στα 35 μου” (vids)

Ο Ράφαελ Ναδάλ ολοκλήρωσε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο άλλη μια αγωνιστική εβδομάδα στο φετινό ATP Tour, επεκτείνοντας το αήττητο ρεκόρ του μέσα στο 2022.

Το νέο Νο4 της παγκόσμιας κατάταξης, κατέκτησε τον 3ο συνεχόμενο τίτλο του στη χρονιά, επικρατώντας με 6-4, 6-4 του Κάμερον Νόρι στον τελικό του Abierto Mexicano και σημείωσε την 15η σερί νίκη του στη σεζόν (15-0), συνεχίζοντας το καλύτερό του ξεκίνημα σε ATP χρονιά.

Ο 35χρονος Ισπανός κέρδισε

κατά σειρά τους Κούντλα, Κοζλοφ, Πολ, Μεντβέντεφ και Νόρι και μάλιστα χωρίς να χάσει σετ, κάτι που συμβαίνει για 30η φορά στην καριέρα του.

Στη συνέντευξη Τύπου μετά τον θρίαμβο επί του Βρετανού, ο Ναδάλ στάθηκε στο δυνατό ξεκίνημα στο τουρνουά, κάνοντας συντήρηση δυνάμεων για την πιο δύσκολη συνέχεια.

“Νιώθω πανευτυχής μετά τον τίτλο χωρίς να χάσω σετ. Τα δύο πρώτα ματς ήταν γρήγορα και δεν ξόδεψα πολύ χρόνο στο court. Ένιωσα καλά σωματικά, παρά την έντονη υγρασία. Αντέδρασα πολύ καλά σε αυτές τις προκλήσεις και φεύγω από το Ακαπούλκο με τον τίτλο.

“Είναι μια μακρά καριέρα και όλα ήταν τόσο νέα για μένα, την πρώτη φορά που ήρθα εδώ το 2005. Οι νίκες ίσως έχουν περισσότερη αξία τώρα που είμαι 35. Είναι απίστευτο να κερδίζω αυτό το τουρνουά σε αυτή την ηλικία” είπε ο Ναδάλ ο οποίος είναι ο νεαρότερος πρωταθλητής του Ακαπούλκο (18, 2005) και ο γηραιότερος (35, 2022).

Από τους 91 συνολικά τίτλους καριέρας του Ναδάλ, αυτός ήταν ο 15ος σε ATP 500 και βρίσκεται μόλις έναν πίσω από τον πολυνίκη της σειράς, Ρότζερ Φέντερερ (16), από το 2009 που καθιερώθηκε η κατηγοριοποίηση των διοργανώσεων στο ATP Tour.

Τα στιγμιότυπα του τελικού στο Ακαπούλκο

Η συνέντυξη Τύπου του Ναδάλ μετά τον τελικό

The post Ναδάλ: “Υπέροχο να κερδίζω εδώ στα 35 μου” (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα